Blogolj!

Új vezérigazgató a Veszprém EKF élén

Markovits Alíz fő célja, hogy 2023 sikeres és emlékezetes év legyen, amelynek hosszú távú hatása továbbgyűrűzik Veszprém és a Balaton régió fejlődésben.

Navracsics Tibor, Mészáros Zoltán, Markovits Alíz és Porga Gyula a sajtótájékoztatón.

Március 20-i hatállyal Markovits Alíz váltja Mészáros Zoltánt a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatói tisztségében – hangzott el hétfőn sajtótájékoztatón.

A leköszönő vezető távozását egyrészt azzal indokolta, hogy meghatározott időszakra vállalta el a feladatot, másrészt arra is kitért, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa irányítása összeférhetetlen egyéb funkcióival, így a VeszprémFest igazgatóságával, valamint az Oliva Hotelnél betöltött tulajdonosi szerepével, hiszen a projekt keretében tulajdonképpen magával kellett volna tárgyalnia különböző minőségeiben. Kiemelte ugyanakkor, mindenben segíti utódja sikeres munkáját, Markovits Alíz tehát a jövőben is számíthat tanácsaira, tapasztalatára.

Az új vezérigazgató a térségi, regionális közösségépítés tekintetében követendőnek nevezte a kőszegi mintát a Veszprém EKF program számára. Úgy fogalmazott,

azért fog dolgozni, hogy 2023 sikeres és emlékezetes év legyen, amelynek hosszú távú hatása továbbgyűrűzik Veszprém és a Balaton régió fejlődésben.

Mint elhangzott: Markovits Alíz a versenyszférában pénzügyi és külkereskedelmi területen kezdte pályafutását, majd számos hazai és nemzetközi projekt menedzsment- és szakértői feladatait látta el. A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének fejlesztési vezetőjeként jó néhány éves tapasztalatot szerzett regionális fejlesztési projektek tervezésében, megvalósításában és ellenőrzésében. Kiemelt feladata volt a Miszlivetz Ferenc professzor által kidolgozott KRAFT koncepció gyakorlatba való átültetése a „Kreatív Város – Fenntartható Vidék Kőszeg város példáján”. Az így megvalósuló projektet Magyarország kormánya kiemelt nemzeti projektté minősítette. Az intézet segítette az Európa Kulturális Főváros pályázat előkészítési munkálatait, ezáltal a KRAFT alapgondolata is beépült a koncepcióba, mely szerint Veszprém a környező vidékkel együttműködve lehet igazán sikeres.

„Meggyőződésem, hogy Veszprém és a régió önkormányzatai, az akadémiai, valamint a vállalati szféra együttműködése nyomán, a települések erősségeire építő és a közös problémák megoldására fókuszáló gondolkodás és cselekvés révén 2023-ra egy mintaértékű térség jöhet létre, amely méltán tarthat számot Európa érdeklődésére. Mindehhez szükségünk lesz a civil társadalom, a helyi polgárok támogatására, hiszen ők lesznek a siker és a fenntarthatóság záloga”

– mondta Markovits Alíz.

Porga Gyula veszprémi polgármester örömét fejezte ki, hogy az EKF projekt az ötleteléstől a pályázatíráson át a prezentációkig folyamatosan felfelé ívelő pályát futott be. Azt ígérte, a következő években a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. lesz a legfontosabb cég a város életében, és a település minden segítséget megad az 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programjainak sikeres lebonyolításához.

Navracsics Tibor: Egy választás veszteségeiben sűrítődnek a korábbi egyoldalúságok és mulasztások

Navracsics Tibor hazatért. Az Európai Bizottságban 2014 és 2019 között egyebek mellett kultúráért is felelős biztos nem csak Magyarországra, hanem legszűkebb pátriájába, Veszprémbe is hazatért, lévén 2019. december elsejétől - egyelőre - két évig az Európa kulturális fővárosa projekt kormánybiztosa. Orbán Viktor ugyanakkor nem csak barátjának nevezte, hanem azt is megemlítette, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is számít tudására.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kormánybiztosa, Navracsics Tibor az EKF életében fordulópontnak nevezte a mai sajtótájékoztatót és bejelentést. Hangsúlyozta: véget ért az előkészítő szakasz, márciustól már konkrét, kézzelfogható programok sokaságával veszi kezdetét az EKF, és folyamatosan egyre több és több rendezvény fut majd a projekt égisze alatt.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90895/pics/lead_800x600.jpg
Balaton,EKF,Markovits Alíz,Navracsics Tibor,Veszprém
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Balaton-felvidéken rongált egy ellenzéki aktivista

2020.06.29. 10:50
Nagy volt az örömük mind Badacsonytomaj polgárainak, mind a környéken kerekező turistáknak, mikor a tavalyi évben pályázati pénzből korszerű kerékpáros pihenőket adtak át a városban.

Feloszlatja magát Balatonszepezd képviselő-testülete

2020.06.27. 18:00
Balatonszepezdről legutóbb az önkormányzati választások környékén hallhattunk, ugyanis a balatonparti város volt egyike azon két magyarországi településnek, ahol senki sem szeretett …

Hatalmas terhet rónak a Balaton-parti településekre a vírus elől menekülők

2020.03.19. 19:35
Nem örülnek a Balaton-parti polgármesterek annak a trendnek, mely szerint egyre többen "menekülnek" le balatoni nyaralójukba koronavírus …

Navracsics Tibor: Egy választás veszteségeiben sűrítődnek a korábbi egyoldalúságok és mulasztások

2020.01.22. 07:15
Navracsics Tibor hazatért. Az Európai Bizottságban 2014 és 2019 között egyebek mellett …

Uniós biztosaink: Kovács megszégyenülésétől Navracsics profizmusáig

2019.11.14. 17:20
Energetikai elhasalás, langyos adó- és forró nőügyek, szociális érzékenység, Erasmus+. Így szerepeltek Magyarország EU-biztosai 2004 és 2019 között. …

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

2019.08.22. 11:35
A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje …

Ezeket a cikkeket olvastad már?