Blogolj!

Blogstar kávéház

Kritika

A Fidesz tetemes előnye.

Aktívabbak lettek a választók, több pártnak is sikerült kissé növelnie a táborát – derült ki a Závecz Research Intézet február közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából. A bizonytalanok is elégedetlenek, ám a Fidesz szintén gyarapodott – foglalja össze a Népszava Online.

„A biztos választók körében a Fidesznek tetemes előnye van: 51 százalékon áll. A DK 14 százalékot ér el ebben a politikailag aktív körben, a Jobbikot az elkötelezett szavazók 10, a Momentumot 9, az MSZP-t 7 százaléka támogatja. Az LMP, a Mi Hazánk, a Kétfarkú Kutyapárt és a Párbeszéd egyformán 2 százalékot érnek el a biztos pártválasztók körében. A kutatásból az is kiderült: a Fidesz híveinek jóval nagyobb az aktivitási szintje, mint az ellenzékieké, előbbieknek 75, utóbbiaknak 63 százaléka menne el egy mostani választásra. A pártnélküliek rendkívül passzívak, csupán 21 százalékukat érdekli annyira a politika, hogy elmenne voksolni. A Fidesz-szavazók többsége, 87 százaléka szerint hazánkban jó irányba mennek a dolgok. Kritikus véleményt 13 százalékuk fogalmazott meg. Az ellenzéki választók 92 százaléka szerint rossz irányt vettek hazánk történései, csak 6 százalékuk formált pozitív véleményt. A pártnélküliek körében is a kritikus vélemények vannak többségben, de korántsem akkora mértékben, mint az ellenzéki szavazóknál: 62 százalékuk szerint rossz irányban halad az ország, 22 százalékuk szerint pozitívan alakulnak a dolgaink.”

A bizonytalanok is elégedetlenek

Aktívabbak lettek a választók, több pártnak is sikerült kissé növelnie a táborát - derült ki a Závecz Research Intézet február közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából. A Fidesz visszaesése megállt, sőt 29-ről 31 százalékra bővült a támogatottsága. A második helyen a Demokratikus Koalíció (DK) áll, továbbra is 9 százalékkal.

Késleltetés

A pandémia előszele.

A pandémia, azaz a több kontinensre kiterjedő világjárvány kifejezés használata egyelőre még nem felel meg a tényeknek – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a tüdőgyulladással járó, COVID-19 nevű új koronavírus terjedésével kapcsolatban a Hirado.hu szerint.

„Tedrosz Adamon Gebrejeszusz nagyon aggasztónak nevezte az új megbetegedések számának növekedését Olaszországban, Dél-Koreában és Iránban, és hangsúlyozta, hogy a világnak az új koronavírus terjedése kapcsán fel kell készülnie egy esetleges világjárványra. 'Jelenleg a járvány megfékezésére kell összpontosítanunk, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy felkészüljünk egy esetleges pandémiára' – mondta a főigazgató. Kína jelentős eredményeket ért el az új koronavírus emberről emberre terjedésének megakadályozásában, több százezer megbetegedést sikerült megakadályozni, vagy legalább késleltetni – közölte a Kína és a WHO szakértőiből álló közös munkacsoport hétfőn Pekingben.”

WHO: Még nincs pandémia, de fel kell rá készülni

A pandémia, azaz a több kontinensre kiterjedő világjárvány kifejezés használata nem felel meg a tényeknek - közölte genfi sajtótájékoztatóján hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a tüdőgyulladással járó, COVID-19 nevű új koronavírus terjedésével kapcsolatban. Tedrosz Adamon Gebrejeszusz nagyon aggasztónak nevezte az új megbetegedések számának növekedését Olaszországban, Dél-Koreában és Iránban, és hangsúlyozta, hogy a világnak az új koronavírus terjedése kapcsán fel kell készülnie egy esetleges világjárványra.

Ösztön

A kommunizmus keresztény áldozatai.

Kevésbé ismert a katolikus egyházzal és a katolikus iskolarendszerrel szoros kapcsolatban lévő magyar cserkészet ellen indított támadások sorozata – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A katolikus egyház elleni támadások nemcsak a fa lombozatát jelentő egyházi vezetés, a felső papság ellen irányultak. A fa törzsét, az alsó papságot, a szerzetesrendeket is elérte a pusztító szándék. A szerzetesrendek az egyház horizontális és vertikális hálózatán belül önálló, bonyolult hálózati rendszerükkel kapcsolódtak a katolikus egyház intézményének struktúrájához. A szerzetesrendek hálózata elleni támadás jól bizonyította, hogy a diktatúra tisztában volt e bonyolult szerkezet szerepével. Első lépései ennek ellenére még félig-meddig ösztönösnek tekinthetőek. Arra még a történettudomány, a történeti szociológia sem figyelt fel, hogy a támadások először a gyökérzet ellen kezdődtek. A gyökérhálózat kipusztítása vezethet el a fa kiszáradásához. Ez nem történt meg a diktatúra évtizedei alatt, amit Lékai László jelmondata szemléletesen bizonyít. Rajk László belügyminiszter azzal, hogy betiltotta a vallási ifjúsági egyesületek működését, a gyökérhálózatot és a fának is megújulást jelentő táptalajt akarta eltávolítani. Az iskolák államosítása kiegészítette ezt a folyamatot.”

A kommunizmus keresztény áldozatai

A második világháborúban győztes Szovjetunió a saját Moszkvából vezérelt világhálózatának kiépítésére törekedett. Ez a szándéka ütközött a Szentszék terveivel. Hazánkban az egyház és a pártállam között 1950-ben kötött és kikényszerített egyezmény, majd az 1956-os forradalom és szabadságharc következménye, hogy az állambiztonsági szervek alaposan felmérték, hogyan áll a katolikus egyház elleni küzdelem helyzete.

Követés

Köllő Babett szürreális galambfeje.

Különleges képen mutogatja magát a luxusfeleség – így az Origo.hu.

„Vannak napok, amikor nem sikerül se a haj, se a smink. De én ilyenkor sem esem kétségbe! Mindenre van megoldás – írta újabb fotója mellé Köllő Babett, akit több műsorban láthatott már a néző. A Feleségek luxuskivitelben újabb évadja tavasszal érkezik, a színésznőt – aki most galambfejjel takarja el arcát – pedig már 104 ezren követik az Instagramon.”

Szürreális képen mutogatja lábait Köllő Babett luxusfeleség

„Vannak napok, amikor nem sikerül se a haj, se a smink. De én ilyenkor sem esem kétségbe! Mindenre van megoldás" - írta újabb fotója mellé Köllő Babett, akit több műsorban láthatott már a néző. A Feleségek luxuskivitelben újabb évadja tavasszal érkezik, a színésznőt - aki most galambfejjel takarja el arcát - pedig már 104 ezren követik az Instagramon.

Feladat

Bordán Lila gólyahíre.

Babát vár az Amerikában letelepedő, magyar származású színésznő – számol be róla a Blikk Online.

„Mivel a színésznő édesanyja, Bordán Irén (66) korábban 20 éven keresztül Manhattanben élt, Lili is itt nőtt fel. Itt találták meg az első filmes szerepek is, például a Vészhelyzetben is megmutathatta magát. Válását és egy magyarországi kitérőt követően új amerikai párjával Brooklynban telepedett le, és egy olyan szerepre készül, amellyel még sosem találkozott korábban. – Kisbabát várok. Ez áldás és akadály is részben, de nekem mindegy, mert ez akkora öröm, és olyan régóta szerettem volna, hogy ez a legfontosabb feladatom most – nyilatkozta a Fókusz Plusz stábjának Lili.”

Gólyahír: babát vár az Amerikában letelepedő, magyar származású színésznő

tegnap 20:10 Bordán Lili rég vágyott babára / Fotó: RAS-Archív Blikk-információ New York - Amerikában találta meg a számításait Bordán Lili (37). Mivel a színésznő édesanyja, Bordán Irén (66) korábban 20 éven keresztül Manhattanben élt, Lili is itt nőtt fel. Itt találták meg az első filmes szerepek is, például a Vészhelyzetben is megmutathatta magát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90916/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Blogstar kávéház

2020.03.31. 21:55
A koronavírus betiltása, az ellenzék lékütése, Gyurcsány Loch Ness-i szörnye, az áldozatsegítés korlátlansága és Emily Ratajkowski pucér összebújása online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?