3954 főre emelkedett a fertőzöttek száma
Újabb öt idős, krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Vesztegzár

A koronavírus tombolása.

Tovább erősödik a járvány Olaszországban, kitört a német járvány, már 10 európai ország érintett a koronavírus-járványban – foglalja össze az Origo.hu.

„Tovább terjed a koronavírus Olaszországban. Már 12-en haltak meg, a fertőzöttek száma szerda estére (ellentmondásos hírek után) elérte a 456-öt. Hétfőn 77, kedden 96 új fertőzöttet jelentettek, szerda este éjfélig 131-et erősítettek meg. Szerdáig a vírus már megjelent Ausztriában, Svájcban, Spanyolországban, Horvátországban, Görögországban, Észak-Macedóniában és a legnépesebb német tartományban is. Franciaországban már a második ember halt bele a betegségbe. Litvániában rendkívüli állapotot vezettek be. Több száz turista, köztük öt magyar rekedt Tenerifén egy szállodában. Brazíliából is jelentettek megbetegedéseket, így a vírus megjelent Dél-Amerikában is. Oroszország péntektől nem ad ki vízumot irániaknak.”

Itt tart a koronavírus-járvány szerda este

Tovább terjed a koronavírus Olaszországban. Már 12-en haltak meg, a fertőzöttek száma szerda estére (ellentmondásos hírek után) elérte a 456-öt. Hétfőn 77, kedden 96 új fertőzöttet jelentettek, szerda este éjfélig 131-et erősítettek meg. Szerdáig a vírus már megjelent Ausztriában, Svájcban, Spanyolországban, Horvátországban, Görögországban, Észak-Macedóniában és a legnépesebb német tartományban is.

Kényszer

A pánikhangulat fokozódása.

Szinte teljesen kiürültek a polcok a tészták részlegénél, de megcsappant a rizs-, keksz- és lisztkészlet is több magyar hipermarketben. A jelek szerint a járvány következményeitől tartva többen elkezdtek élelmiszert felhalmozni. Egyikük maga világított rá a helyzet abszurditására: a pániktól tartva kezdett pánikszerű felvásárlásba – mutatja be a Népszava Online.

„– Nem, ez nem sima nagybevásárlás – ismerte el a magas, körszakállas fiatalember a budaörsi hipermarketben, miközben a bevásárlókocsijában sorakozó több karton lisztet és tucatnyi zacskó rizst vette lajstromba. – Nagy a család, és úgy gondoltuk, jobb óvintézkedéseket tenni. Szavaiból kiderült, hogy az óvintézkedéseket alaposan megtervezték. A drogériában és patikában úgy 50 ezer forintért vásároltak már multivitamint, immunerősítőt az idősebbeknek, tápszert, pelenkát a kicsinek, és persze fertőtlenítőszereket minden mennyiségben. Ezután tért be a hipermarketbe, hogy az élelmiszerkészleteket is feltöltse. Itt viszont szerda este már szinte teljesen üres polcokat talált a tartós élelmiszerek részlegén. Amikor arról kérdeztük, miért döntöttek az óvintézkedések mellett, rövid ideig gondolkodott csak. – Nem is a vírustól félünk elsősorban, hanem attól, hogy ha lesz majd magyar beteg is, akkor kitörhet a pánik, és mindent felvásárolnak az emberek – mondta, majd kényszeredetten elmosolyodott. – Ez persze furán hangozhatott, hiszen én is épp felvásárlásban vagyok.”

Indul a felvásárlási láz: „Nem félek, de jobb a biztonság" (videó)

Szinte teljesen kiürültek a polcok a tészták részlegénél estére egy budaörsi hipermarketben, de megcsappant a rizs-, keksz- és lisztkészlet is. A jelek szerint a járvány következményeitől tartva többen elkezdtek élelmiszert felhalmozni. Egyikük maga világított rá a helyzet abszurditására: a pániktól tartva kezdett pánikszerű felvásárlásba.

Söprés

Karácsony Gergely kampányhazugságai.

Kerületi mércével is gyenge fővárosi költségvetést fogadott el a baloldali többség, amely még a saját kampányígéreteit is leszavazta – olvasható a Magyar Hírlap Online cikkében.

„A nagyobbik kormánypárt szerint a büdzséből tisztán látszik, hogy Karácsony Gergely becsapta szavazóit, a városvezetés javaslata ugyanis nyomokban sem tartalmazta a választási kampányban tett ígéreteket. Ezeket a Fidesz-KDNP végül módosító indítványként benyújtotta, de a baloldal megfontolás nélkül lesöpörte az asztalról. Ezek között szerepelt, hogy a Lánchíd és az Alagút egyszerre újulhasson meg, kapjon forrást a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálása, valamint a hajléktalanokat segítő alapítványok többlettámogatása. Karácsony Gergely és társai ezeket álságos módon elutasították.”

Fidesz: Saját kampányígéreteit is leszavazta a baloldal Budapesten

A nagyobbik kormánypárt szerint a büdzséből tisztán látszik, hogy Karácsony Gergely becsapta szavazóit, a városvezetés javaslata ugyanis nyomokban sem tartalmazta a választási kampányban tett ígéreteket. Ezeket a Fidesz-KDNP végül módosító indítványként benyújtotta, de a baloldal megfontolás nélkül lesöpörte az asztalról.

Napirend

A szocialisták korrupciója.

Megtartotta első ülését Kispesten az a vizsgálóbizottság, amely azután jött létre, hogy a helyi szocialista képviselő, Lackner Csaba korrupciógyanús ügyekről beszélt egy hangfelvételen – írja a Hirado.hu.

„Azt mondta például, hogy 'aki a kerületi politikában évente nem keres százmillió forintot, az hülye'. A felvétel ellenére Lackner Csabát ismét megválasztották képviselőnek a tavalyi önkormányzati választásokon. A politikust azóta kizárta az MSZP. A vizsgálóbizottság LMP-s elnöke, Ferencz István azt mondta, hogy ingatlaneladási és -bérbeadási ügyek, építőipari beruházások és sportügyek is napirenden lesznek a következő hetekben.”

Elkezdte munkáját a Lackner-ügyet vizsgáló bizottság Kispesten

Megtartotta első ülését Kispesten az a vizsgálóbizottság, amely azután jött létre, hogy a helyi szocialista képviselő, Lackner Csaba korrupciógyanús ügyekről beszélt egy hangfelvételen - hangzott el az M1 Híradójában. Azt mondta például, hogy „aki a kerületi politikában évente nem keres százmillió forintot, az hülye". A felvétel ellenére Lackner Csabát ismét megválasztották képviselőnek a tavalyi önkormányzati választásokon.

Stílus

Dér Heni nőies show-ja.

Újabb projekt részese lett Dér Heni (33)! Az énekesnő hosszú évek óta ápol jó barátságot Király Lindával (36) és Tolvai Renivel (28), de a 2019-es Dívák karácsonya volt az első olyan produkció, amelyben egymás mellett álltak a színpadon. A siker óriási volt, újra összeállnak – így a Blikk Online.

„A dívák karácsonya remek show volt, a közönséget megfogta, hogy négy különböző nő négy különböző stílust mutatott meg. Rengetegen érdeklődtek irántunk, és bár „dívákként” csak karácsonykor álltunk össze, úgy döntöttünk, ha van rá időnk, néhány koncertet összehozunk. Radics Gigi jelenleg külföldön dolgozik, így ő nem tud csatlakozni hozzánk.”

Hoppá: nem hiszi el kivel készül közös produkcióra Dér Heni

Újabb projekt részese lett Dér Heni (33)! Az énekesnő hosszú évek óta ápol jó barátságot Király Lindával (36) és Tolvai Renivel (28), de a 2019-es Dívák karácsonya volt az első olyan produkció, amelyben egymás mellett álltak a színpadon. A siker óriási volt, és mivel ők is rendkívül élvezték a közös munkát, újra összeállnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/90993/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.04. 03:55
Trianon magyar fájdalma, Orbán Viktor zenés üzenete, a baloldal hazug uszítása, Donald Trump enyhülése és Kulcsár Edina kalandos kádszexe csütörtöki online lapszemlénkben.

Nyár helyett ősz köszönt be a Dunántúlon

2020.06.03. 15:35
Hiába van már három napja nyár, ez az időjáráson nagyon nem akar megmutatkozni.

Meghalt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye

2020.06.03. 14:45
Göncz Árpádné 97. évében, családja körében hunyt el.

Egyre jobb a helyzet az idősotthonokban

2020.06.03. 11:30
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol szó volt a járvány legfrissebb adatai mellett az idősotthonok helyzetéről és az első hullám lecsengéséről.

Csökkent az aktív fertőzöttek száma, ketten elhunytak

2020.06.03. 08:50
Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg.

Blogstar kávéház

2020.06.03. 05:05
A balliberális ellenzék pártpolitikai szemellenzője, a Gyurcsány-kormány válságkezelési receptje, a magyar lakáspiac bezuhanása, az amerikai hadsereg készültsége és Vajna Tímea túlélőcsomagja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?