Nincs telitalálatos az ötös lottón
A 27. heti nyerőszámok: 16, 53, 66, 68, 69. Joker: 230826. 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre 2 millió 883 ezer 210 forintot, a 3 találatos szelvényekre 26 ezer 425 forintot, a 2 találatos szelvényekre 2105 forintot fizetnek.
Blogolj!

Orbán: nagy a valószínűsége, hogy a koronavírus nálunk is felüti fejét

A kormány ura a helyzetnek: a vírus azonosításához szükséges eszközök rendelkezésre állnak, Magyarország nemzetközileg is elismert járványügyi szakemberekkel rendelkezik.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagy a valószínűsége annak, hogy a koronavírus megjelenik Magyarországon is, „mi erre készülünk, akkor is, ha most még nem tudunk ilyen megbetegedésről”. Fel kell készülni a védekezésre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

Az MTI szerint úgy fogalmazott:

„lehetetlen Magyarországot légmentesen lehatárolni”.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vírus azonosításához szükséges eszközök rendelkezésre állnak, Magyarország nemzetközileg is elismert járványügyi szakemberekkel rendelkezik, 24 órás ügyeleti rendszert működtetnek, a határátkelőhelyeken szűrőmechanizmusokat indítottak el, a repülőtereket pedig különösen figyelik.

Azt kérte az emberektől, működjenek együtt, és ne utazzanak fertőzött területekre, mert

„egy világméretű járvány kibontakozásának az előestéjén vagyunk”.

Kitért arra is: noha igaz lehet, hogy influenzában többen halnak meg ennyi idő alatt, mint koronavírus-megbetegedésben, de

„az influenzát ismerjük (...), az ellen tudunk védekezni”. Ezért az emberek „pánikreakciója nem teljesen indokolatlan, hiszen egy ismeretlen bajjal állunk szemben”

– mondta, de kiemelte: bármilyen fontos információ merül fel, azt azonnal megosztják az emberekkel.

A kormányfő arról is beszélt, hogy

számítani kell migránshullámokra, számítani kell rendszeres, tömeges támadásokra a magyar határkerítésnél.

Orbán arra reagált, hogy a Reuters brit hírügynökség értesülése szerint Törökország úgy döntött, tovább már nem tartóztatja fel sem tengeren, sem szárazföldön az Európába igyekvő szíriai menekülteket.

Hangsúlyozta: meg kell védeni Magyarország határait és a magyar embereket. Akármilyen migránshullám indul is el, a magyar határrendészeti szervezetek képesek a biztonságos határzár működtetésére – mondta.

Akármilyen migránshullám indul is el, a magyar határrendészeti szervezetek képesek a biztonságos határzár működtetésére – mondta, kijelentve:

„nem kell aggódnunk Magyarország biztonsága miatt addig, amíg egységesek vagyunk”.

A délről északi irányba tartó „feláramlást” történelmi trendnek nevezte –jelezve, hogy Magyarország a szárazföldi útvonal egyik fontos szakasza –, a következő tíz-húsz év kérdésének pedig azt tartja, hogy Törökországtól kezdve ezt a „feláramlást” hol sikerül megállítani. Megjegyezte, az „invázió hullámszerű”. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Görögország nem képes, nem tudja, nem akarja megvédeni a határait, így rajta keresztül „áttrappolva” el lehet jutni a Balkánra, ami „nekünk sok gondot okoz”.

Orbán Viktor közölte egyúttal, hogy megkezdődött a témában egy csúcstalálkozó szervezése a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei és Recep Tayyip Erdogan török elnök között, és ezt még a március végi EU-csúcs előtt megtartják.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem az ellenzék a fő politikai ellenfelük, hanem „Soros György és az ő világa”, ők sokkal nagyobb fenyegetést jelentenek az országra, a kormány munkájára nézve, mint az ellenzék. Hozzáfűzte: Sorosnak korábban három olyan nagyszabású akciója is volt, amellyel ki akarta fosztani az országot.

„A végén mindig arról van szó, hogy a Soros György-féle pénzügyi birodalom hogyan tud befolyást szerezni kormányzati döntések fölött, amitől aztán pénzügyi előnyt remél”

– mondta, sajnálatosnak nevezve, hogy „a magyar ellenzék összenőtt ezzel a Soros-féle rendszerrel”.

Soros Györgyöt és „csapatát”, az általa finanszírozott médiát, újságírókat, aktivistákat, NGO-kat úgy jellemezte, mint

egy „jól szervezett, civil ruhában lévő, de katonai logika alapján mozgatott szervezet, amely jól láthatóan központi kezdeményezésekre hadrendbe áll, témákat vesz fel és kormányokat támad meg.”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/91044/pics/lead_800x600.jpg
határvédelem,koronavírus,migráció,migránsok,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Csak két új fertőzöttet azonosítottak hazánkban

2020.07.04. 08:55
Egy fővel nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

Minden eddiginél veszélyesebb az illegális migránsok alkalmazása

2020.07.04. 05:05
A koronavírus-válság miatt bőven akad ugyanis munkanélküli az európai őslakosok között is.

Humanitárius korridor védi a magyarok egészségét

2020.07.04. 05:00
A járvány ismételt fellángolása miatt szigorított a kormányzat: ma 0 órától a Magyarországon átutazók a kijelölt útvonalat nem hagyhatják el, és csak a kijelölt határátkelőhelyeket, …

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

Hattal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.03. 09:25
Ezzel 4172 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, valamint elhunyt egy idős, krónikus beteg, így összesen már 588-an haltak meg, de 2752-en pedig már meggyógyultak.

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Kilenc új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

2020.07.02. 09:25
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel emelkedett.

Orbán Viktor: nem tudjuk elfogadni az unió kérését! (videó)

2020.07.02. 08:35
Első a magyar emberek egészsége: továbbra sem engedjük be az EU-n kívüli országok állampolgárait. Kivétel: Szerbia.

Két fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma

2020.07.01. 09:45
Egy idős, krónikus beteg hunyt el a fertőzés következtében az elmúlt huszonnégy órában.

Tízzel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma

2020.06.30. 08:50
Az elmúlt huszonnégy órában szerencsére senki nem halt meg a koronavírus-fertőzés következtében Magyarországon.

Ezeket a cikkeket olvastad már?