Blogolj!

Itt a vége, fuss el véle: kimúlt a Jobbik!

Legalábbis Vas megyében. Az ottani szervezetek ugyanis megelégelték, hogy a Jakab Péter-féle országos vezetés szembeköpi a jobboldali, nemzeti, konzervatív értékeket.

Fotó: illusztráció

Közösségi oldalán jelentette be a Vas megyei Jobbik megszűnését Lábodi Gábor megyei alelnök kedden, ami jól mutatja a 2018-ban még az ellenzék vezető erejének számító párt egyre súlyosbodó válságát, széthullását.

„Mi, a Jobbik Vas megyei vezetői kijelentjük, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Jobbik szétveréséhez asszisztálni, ezért párttagságunk megszüntetését jelezzük az Országos Elnökség és a pártigazgató felé, ezzel párhuzamosan pedig megszűnnek megyei alapszervezeteink”

– írta a Facebookon Lábodi Gábor.

Lábodi Gábor, aki a Jobbik szentgotthárdi alapszervezetének elnöke és megyei sajtófőnöke is, az MTI megkeresésére nem kívánt nyilatkozni a kilépők számáról, mint ahogyan azt sem közölte, hogy jelenleg a Jobbiknak hány tagja és alapszervezete van Vas megyében.

Facebook-bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy 13 éve Bana Tibor vezetésével alakultak meg első szervezeteik Vas megyében, amelyek azóta is „alázatos és kemény” munkát végeztek, miközben a megválasztott elnökség részéről „nemtelen támadások” érték a lelkiismeretesen a Jobbikért dolgozó országgyűlési képviselőt. Bana Tibor, a párt korábbi országos alelnöke és Vas megyei elnöke hétfőn szintén a legnagyobb közösségi portálon jelentette be, hogy kilép a Jobbikból és függetlenként folytatja parlamenti munkáját.

Lábodi Gábor szerint a Jobbik vezetésében diktatórikus szemlélet vált uralkodóvá, ahol megfogalmazása szerint a személyi kultusz, a vezetőséghez való feltétlen hűség és a kritikai vélemények elnyomása vált mindennapossá.

„Jakab Péter pártelnök egy érdemelvű párt jövőképéről beszélt, ezzel szemben olyan emberektől vált meg, akik évtizedes lelkiismeretes munkát végeztek pártjukban, helyükre pedig más pártokból, vagy baráti körből érkezőket emeltek ki posztokra”

– áll a bejegyzésben, amely szerint a frissen kinevezett vezetők között vannak olyanok is akik – sajtóértesülések szerint – akár bűncselekményekkel is vádolhatók.

Ilyen szemlélettel és ilyen vezetőkkel nem kívánunk tovább együtt dolgozni – szögezte le posztjában Lábodi Gábor.

Azt is írta: a Jobbik vezetői sutba vetették a jobboldali nemzeti és konzervatív irányvonalat, a Jobbik alapértékeit, „szembeköpték” ezzel szavazótáborukat is. Ehhez nem adják többé a nevüket, Jobbik Vas megyében megszűnt létezni, a kilépő tagok pedig a jövőben egyesületi keretek között fognak a Vas megyeiekért dolgozni. A távozó megyei alelnök posztját zárva tizenegy helyi ismert jobbikos nevét sorolta fel – köztük megyei és helyi önkormányzati képviselőkét, vasi Jobbik-alapszervezetek vezető tisztségviselőit – a közlemény aláíróiként.

Az elmúlt időszakban, a tisztújítást követően kilépett a Jobbikból Bana Tibor mellett Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint Szávay István korábbi parlamenti képviselő, pártalelnök is, de mellettük számos önkormányzati politikus távozott, köztük fővárosi kerületi képviselők. Sajtóhírek szerint több alapszervezet megszűnt.

Címkék: Jakab Péter, Jobbik
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/91254/pics/lead_800x600.jpg
Jakab Péter,Jobbik
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tovább apad a Jobbik-frakció

2020.05.27. 17:50
Farkas Gergely eddigi frakcióvezető-helyettes és Varga-Damm Andrea is kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából; ezt mindketten szerdán jelentették be.

Rendkívüli: kivágná a parlamentből egyik képviselőjét a Jobbik

2020.05.20. 20:25
Folytatódik a leszámolás a balliberális oldalra sodródó pártban: a korábbi patrónus, Simicska Lajos bizalmasaként emlegetett Varga-Damm Andrea lett a bűnbak, hogy …

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

2020.02.25. 15:15
1947-ben ezen a napon vitték el a szovjet csapatok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a Szovjetunióba, ahol nyolc évet töltött fogságban. A politikus letartóztatása és fogvatartása az első …

Bencsik János kilépett a Jobbikból

2020.02.19. 18:25
A párt parlamenti képviselője, korábbi budapesti elnöke többek között Jakab Péter hajtóvadászatával és a nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témák pártból való kiűzésével indokolta döntését.

Ittasan vezetett a szocialista politikus, az ellenzék szerint csak "kis baki" történt

2020.01.29. 08:25
Horváth Tamás a helyi gimnázium báljáról tartott hazafelé, mikor a rendőrök megállították. Az …

Kilépett a Jobbikból Vona Gábor

2019.10.29. 14:55
Tavaly a választásokat követően Vona Gábor lemondott pártelnöki tisztségéről, most pedig a pártból is kilépett.

Kegyeletsértése miatt lemondásra szólítja fel Stummer Jánost a Mi Hazánk

2019.10.24. 14:55
"Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!" - erre a súlyosan kegyeletsértő …

Boros Bánk Levente: Az ellenzék drámája, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka

2019.02.24. 10:05
Márki-Zay tökéletes paraszt Soros sakktábláján! A párt nélküli politikusok gyülekezeteként tekint az elemző a vásárhelyi …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

2018.12.13. 21:05
Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?