Blogolj!

Felháborító, hogy luxuskörülmények között élnek a Szeviép-vezérek!

A Botka László vezette balliberális szegedi önkormányzat „házi kedvenc cége” mintegy 500 vállalkozót nem fizetett ki – emlékeztetett a Fidesz a Parlamentben.

Fotó: MTI

Böröcz László (Fidesz) a Botka László vezette balliberális szegedi önkormányzat „házi kedvenc cégének” nevezte a Szeviépet, hiszen – mint az Országgyűlés hétfői ülésén elmondta –, komoly közbeszerzésekkel tartották el. Felháborítónak nevezte, hogy a társaság mintegy 500 vállalkozót nem fizetett ki, amelyből mintegy háromszázan tönkre is mentek. Eközben a vádlottak most is „luxuskörülmények között töltik mindennapjaikat”. A képviselő rámutatott: még akkor is kapott milliárdos megrendelést a társaság az önkormányzat cégétől, amikor már bejelentette fizetésképtelenségét.

Szomorúnak nevezte, hogy a kisemberek sorsa most nem fontos a máskor hangos baloldal számára. Szerinte gátat kell szabni annak, hogy választott tisztségviselők eszközként használják a lakosok bizalmát, eltiporják a helyi közélet tisztaságát és csorbítsák az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat. Hogyan védhető meg az emberek igazságérzete? – kérdezte az MTI összefoglalója szerint.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára emlékeztetett: a Szegedi Törvényszék bizonyították hiányában mentette fel másodfokon a Szeviép vezéreit. A bírói tanács tagjai azonban különböző gazdasági kapcsolatokkal kötődtek az önkormányzathoz – mutatott rá –, így korrupció gyanúja merült fel. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke teljes körű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el és harmadfokra a Pécsi Ítélőtáblát jelölte ki. Várják a pécsi érdemi döntést és a tényfeltáró vizsgálat eredményét.

„A szocialisták több évtized alatt sem tudták meghazudtolni magukat, újabb és újabb kínos ügyekkel bizonyítják, hogy az ország megkárosítása nem számít nekik”

– fogalmazott.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/91562/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,Böröcz László,Botka László,korrupció,MSZP,országgyűlés,parlament,Szeged,Szeviép,szeviép-ügy,Völner Pál
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Letartóztatták Joób Márton képviselőt, Botka László bizalmasát

2020.07.30. 12:40
Hatalmas pácban a szegedi balliberális önkormányzati képviselő. Az ügyészség szerint a vizsgált bűnszervezet több mint 250 millió forintos vagyoni hátrányt …

Több száz milliós áfacsalásért kapták el Botka bizalmasát

2020.07.29. 06:30
Az Origo úgy tudja, hogy több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vették Joób Márton MSZP-s képviselőt.

Rendkívüli ülésen dönthet a parlament a járvány miatti uniós hitelfelvételről

2020.07.12. 15:00
Rendkívüli, kétnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés, amelyen a képviselők többek között feltételeket szabva …

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Gulyás: Szerda éjfélkor megszűnhet a rendkívüli jogrend

2020.06.16. 15:20
A mai napon megszavazta a parlament a veszélyhelyzet megszüntetését, az Országgyűlés döntése után Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető …

Belső vizsgálat indul az MSZP-ben az álmentős videó miatt

2020.06.10. 09:05
Lesz vizsgálat és felelősségrevonás a pártban a botrány miatt - mondta Szakács László, az MSZP elnökhelyettese az ATV Start című műsorában. Elmondta az MSZP-ben egy …

Nagy Blanka pert vesztett Bayer Zsolt ellen

2020.06.09. 21:50
A Pesti Központi Kerületi Bíróság felmentette Bayer Zsoltot abban a becsületsértési perben, amit Nagy Blanka indított ellene.

Nem hazudtolta meg magát Ujhelyi

2020.06.06. 22:10
Hiába van hétvége, a szocialisták pofázógépe nem pihen, most is jó sok marhaságot hordott össze.

Ezeket a cikkeket olvastad már?