Blogolj!

Orbán Viktor - bezárják hétfőtől az iskolákat

Orbán Viktor bejelentette: bezárják az általános iskolákat március 16-tól kezdve. Tantermen kívüli digitális munkarend lesz, a tanulók nem mehetnek be az iskolába.

Március 16-tól bezárják az általános és középiskolákat és tantermen kívüli, digitális munkarend lép érvénybe a koronavírus-járvány miatti rendkívüli veszélyhelyzetben - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek este. Mindez azt jelenti, hogy a tanulóknak nem kell bemenniük az oktatási intézményekbe, de a tanítás folytatódik digitális eszközök segítségével. A tanárok otthonról, vagy az iskolából folytathatják az oktatást, ugyanakkor Orbán Viktor megjegyezte, elképzelhető, hogy ez a rendszer kissé döcögni fog, de a tanítást folytatni kell.

A kormányfő felhívta a figyelmet, hogy az oktatási államtitkár a jövő héten módszertani ajánlásokat tesz, ha szükség van rá, akkor kiscsoportos gyermekmegőrzés is lesz, bár ezt nem javasolják. Hangsúlyozta, a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, ha erre van szükség, ugyanis jelenlegi tudásunk szerint a fiatalokra nem jelent komoly veszélyt az új típusú koronavírus-járvány, az időseknek viszont hatalmas problémákat okozhat.

A miniszterelnök egyúttal azt is bejelentette, tíz munkacsoportot állítanak fel, lesz járványügyi mobilkórház, létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport, nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport, kommunikációs akciócsoport, jogi munkacsoport, pénzügyi akciócsoport, gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport és egy határellenőrzési akciócsoport is.

Orbán Viktor elmondta, jelenleg több ezer mintavételhez szükséges eszközparkkal rendelkezik Magyarország és az Egészségügyi Világszervezet protokollja szerint jár el. A miniszterelnök közölte, 22 millió pár kesztyű, 1,3 millió maszk áll rendelkezésre, ezen felül egymillió műtéti maszk is érkezik. Lélegeztetőgépből 2000, továbbá altatógépből is 2000 áll rendelkezésre, ez a felszerelés több tízezer ember ellátásához elegendő.

A miniszterelnök elmondta, határozatlan ideig Izraelből nem érkezhetnek külföldiek Magyarországra, azoknak a magyaroknak pedig, akik onnan térnek haza, önként vállalniuk kell a karantént.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/91743/pics/lead_800x600.png
iskola,koronavírus,oktatás,Orbán Viktor,veszélyhelyzet
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.05. 08:40
Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban …

Csak két új fertőzöttet azonosítottak hazánkban

2020.07.04. 08:55
Egy fővel nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

Humanitárius korridor védi a magyarok egészségét

2020.07.04. 05:00
A járvány ismételt fellángolása miatt szigorított a kormányzat: ma 0 órától a Magyarországon átutazók a kijelölt útvonalat nem hagyhatják el, és csak a kijelölt határátkelőhelyeket, …

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

Hattal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.03. 09:25
Ezzel 4172 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, valamint elhunyt egy idős, krónikus beteg, így összesen már 588-an haltak meg, de 2752-en pedig már meggyógyultak.

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Ezeket a cikkeket olvastad már?