Blogolj!

Blogstar kávéház

Adomány

Kína egészségügyi gyorssegélye.

Kína nemcsak túljutott a járvány nehezén, de már felkarolja az öreg kontinenst: megérkezett az Európának szánt első segélyszállítmány az Alibaba webáruház alapítójától, Jack Ma-tól – számol be róla a Népszava Online.

„A Flanders Today című angol nyelvű belga hírportál szombaton arról tájékoztatott, hogy megérkezett Kínából a kelet-belgiumi Liege nemzetközi repülőtérre egy repülőgép, amely rakterében ötszázezer védőmaszk, különböző orvosi felszerelések, köztük a koronavírus-tesztek elvégzéséhez szükséges eszközök vannak. A felszerelések a kétmillió maszkot és más egészségügy eszközöket tartalmazó adománynak a része, amelyet az Alibaba nevű kínai internetes kiskereskedelmi portál alapítója és tulajdonosa, Jack Ma szánt európai országoknak. Az első 500 ezer maszkból álló tételt a járvány által leginkább sújtott Olaszországba szállítják. A következő járatok az elkövetkezendő napokban szintén a belgiumi repülőtérre érkeznek. Jack Ma hasonló adományokat küldött korábban az Egyesült Államoknak, Japánnak, Dél-Koreának és Iránnak.”

Megérkezett az első kínai segélyszállítmány Európába

Nagy-Britanniában 24 óra leforgása alatt csaknem a kétszeresére emelkedett az új típusú koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma, eközben Párizs szívében sárgamellényesen tüntettek, dacolva a járvány miatt bevezetett hatósági tilalommal, Belgiumba pedig megérkezett az Európának szánt első segélyszállítmány az Alibaba webáruház alapítójától, Jack Ma-tól.

Ötletelés

A baloldal javaslatcunamija.

Folytatódott a vetélkedés a baloldalon, hogy kinek vannak jobb ötletei a járványhelyzetben. Szinte minden párt újabb követelésekkel állt elő – foglalja össze a Hirado.hu.

„Megkésve, csak péntek este jelentette be az iskolákra vonatkozó intézkedést Orbán Viktor – tette szóvá Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke. A bírálatok után a szocialista politikus egy új ötlettel is előállt. Szerinte a május 4-én kezdődő érettségit nem lehet elhalasztani. Kunhalmi Ágnes arra is kérte a kormányt, hogy lehetőleg az óvodákat és bölcsődéket is zárja be egységesen. A dolgozók pedig kapják meg bérüket, akárcsak a gyermekeikkel otthon maradó szülők. A napok óta tartó ellenzéki javaslatcunami pontos költségvonzatát a szocialista politikus nem tudta megmondani. Szerinte a rendkívüli kiadásokra könnyen át lehetne csoportosítani több mint hatszázmilliárd forintot. Arra a kérdésre, hogy az MSZP felelős politikai erőként milyen konkrét ügyek mentén segíti majd a kormányt és a koronavírussal szembeni védekezést, Kunhalmi Ágnesnek csak általános elképzelései voltak.”

Folytatódott a baloldali ötletelés a járvány megfékezésére

Folytatódott a vetélkedés a baloldalon, hogy kinek vannak jobb ötletei a járványhelyzetben. Szinte minden párt újabb követelésekkel állt elő: ingyen internetet, másféle iskolabezárást, és bárkinek koronavírustesztet szeretnének. Komoly támogatást adnának a szülőknek és a vállalkozásoknak, miközben részben az adózást eltörölnék, és az ígéretek szerint többen személyesen is segítenek majd a rászorulóknak - derült ki az M1 Híradójából.

Mérés

Donald Trump tesztelése.

Donald Trump amerikai elnök átesett a vírusteszten, a lánya, Ivanka Trump, aki egyben a tanácsadója is a Fehér Házban, önkéntes karanténba vonult – írja a Magyar Hírlap Online.

„A Fehér Ház sajtóértekezletein szombattól új gyakorlatot vezettek be: az elnöki hivatal orvosi szobájában a homlokra helyezett hőmérővel megmérik az érkező újságírók testhőmérsékletét. Egy újságírót a szombati sajtókonferenciára emiatt nem is engedtek be. A Fehér Ház szóvivője közölte: ezt csak akkor alkalmazzák, ha a konferencián részt vesz az elnök és az alelnök is.”

Donald Trump átesett a vírusteszten

A Fehér Ház vírusellenes munkacsoportjának szombat délelőtti sajtókonferenciáján az elnök közölte, hogy csak elővigyázatosságból végeztette el a koronavírus-tesztjét. Az eredmény még szombaton várható. Mint mondta: megmérték a testhőmérsékletét, amely „teljesen normális". Trump egy héttel ezelőtt a floridai klubjában Jaír Bolsonaro brazil elnökkel és munkatársaival találkozott, és Bolsonaro kommunikációs vezetőjénél később megállapították a fertőzöttséget.

Pártharc

Gyurcsány Ferenc csábítása.

Újabb szocialista politikust akar a DK-ba igazolni a volt miniszterelnök – számol be róla az Origo.hu.

„Továbbra sincs vége a DK és az MSZP közötti harcnak: újabb szocialista politikus, Burány Sándor állt elő azzal, hogy Gyurcsány Ferenc megpróbálta rávenni arra, hogy csatlakozzon a DK-hoz.”

Burány Sándort is át akarta csábítani Gyurcsány Ferenc a saját pártjába

Burány Sándort is megpróbálta átcsábítani a Demokratikus Koalícióba (DK) Gyurcsány Ferenc - erről a szocialista politikus beszélt a HírTV Informátor című műsorában, aki azt is elárulta, hogy Gyurcsány telefonon kereste meg egy-két hónapja. Továbbra sincs vége a DK és az MSZP közötti harcnak: újabb szocialista politikus, Burány Sándor állt elő azzal, hogy Gyurcsány Ferenc megpróbálta rávenni arra, hogy csatlakozzon a DK-hoz.

Bezártság

Sebestyén Ági meglepetése.

Túl van a kétórás térdműtéten Sebestyén Ági (34), aki másfél éve egy műsor forgatásán sérült meg. A csinos modellnek a zuhanástól eltört a sípcsontja és a lábszárcsontja. Bár már korábban is műtötték, később kiderült, hogy egy 3 milliméteres részen nem forrt össze a csont – így a Blikk Online.

„– A barátaim nagyon aranyosak, a kórházban is sokszor meglátogattak, és azóta is rendszeresen jönnek, hogy hazaengedtek. Mivel nem tudok főzni, hiszen megterhelő lenne, ha hosszú ideig állnék a tűzhelynél, ezért van, aki hoz nekem valami finomságot, de az egyik barátnőm például itt főzött nálam. Bármire szükségem van, akkor jönnek, bevásárolnak, lesik a kívánságaimat, csakúgy, mint a párom, Hunor, aki még egy gyönyörű virággal is meglepett – magyarázta Ági, akit megvisel a bezártság.”

Újra megműtötték Sebestyén Ágit - Egy forgatáson történt vele a csúnya baleset

Budapest - Túl van a kétórás térdműtéten Sebestyén Ági (34), aki másfél éve egy műsor forgatásán sérült meg. A csinos modellnek a zuhanástól eltört a sípcsontja és a lábszárcsontja. Bár már korábban is műtötték, később kiderült, hogy egy 3 milliméteres részen nem forrt össze a csont.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/91785/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?