Blogolj!

Blogstar kávéház

Tetőzés

A koronavírus tombolása.

A hétfő esti adatok szerint 181 633 fertőzöttje van az új típusú koronavírusnak világszerte, és 7 131 halálos áldozata. A járvány lelassítása érdekében az országok egyre szigorúbb intézkedéseket hoznak – összegez a Hirado.hu.

„Az utóbbi huszonnégy órában 349-cel 2158-ra emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság hétfő esti tájékoztatója szerint. Eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma enyhe 27 980-ra nőtt. Angelo Borrelli a polgári védelmi hatóság vezetője hangsúlyozta, hogy az új fertőzöttek száma az egy nappal 3590-ről 3233-ra csökkent. Ez még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy tetőzött a járvány, de az olasz szakemberek szerint ez a következő héten megtörténhet. Lombardiában már napok óta folyamatos csökkenést mutat az új esetek száma, de a régió központja, Milánó alacsonyan fertőzött terület, így nagyon ügyelni kell arra, hogy ott ne törjön át a betegség, mert akkor újra nagyot nőhet az új fertőzöttek száma.”

Egyre több a beteg a világban, Magyarország lezárta határait

A hétfő esti adatok szerint 181 633 fertőzöttje van az új típusú koronavírusnak világszerte, és 7 131 halálos áldozata. A járvány lelassítása érdekében az országok egyre szigorúbb intézkedéseket hoznak. Hétfő éjféltől Magyarország is lezárja határait, csak magyar állampolgárok léphetnek be, keddtől bezárnak a szórakozóhelyek, mozik, az üzletek nagy része csökkentett nyitvatartással üzemelhet tovább.

Szigor

Az Európai Unió kapuzárása.

Bezárná kapuit az Európai Unió is. A korlátozás egyelőre 30 napra szólna, de szükség esetén meghosszabbítható lenne – mutatja be a Népszava Online.

„Az Európai Bizottság azt javasolja a tagállamok vezetőiből álló Európai Tanácsnak, hogy ideiglenesen korlátozza harmadik országok polgárainak beutazását az Európai Unióba. A korlátozás egyelőre 30 napra szólna, de szükség esetén meghosszabbítható lenne. Ursula von der Leyen bizottsági elnök hétfő délutáni videó üzenetében a koronavírus járvány gyors terjedésével magyarázta a kivételes intézkedést. A Bizottság javaslata szerint felmentést kapnának a korlátozás alól az EU-ban lakó nem uniós polgárok, az EU-s polgárok családtagjai, a diplomaták, az orvosok, ápolók, gondozók és azok a kutatók, illetve szakemberek, akik a koronavírus fertőzés megfékezésén dolgoznak. Az áruszállítást végzőkre és a határmenti ingázókra sem vonatkozna a szigorítás.”

Bezárná kapuit az Európai Unió is

Sok iskolában csak most kezdik kidolgozni a digitális munkarendet, a távoktatás a hét közepétől élesedhet. A lapunknak nyilatkozó szülők többsége bizakodó. A koronavírus miatt kihirdetett járványügyi vészhelyzet következtében mától digitális munkarendben kell tanítani az iskolákban (ezt péntek este jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök), de a távoktatás gyakorlati megvalósítását sok helyen még csak most kezdik kidolgozni a tantestületek.

Feladat

A digitális oktatás áttörése.

Az ENSZ becslései szerint hétfőn ötszázmillió diák nem ment iskolába, illetve egyetemre világszerte a koronavírus miatt. Ez is azt mutatja, hogy mostanra már több milliárd ember életét befolyásolja a járvány. Magyarországon hétfőtől távoktatásban tanulnak a diákok – írja a Hirado.hu.

„A pedagógusok hétfőtől online oktatnak, videókat és feladatsorokat töltöttek fel egy elektronikus felületre. Az első digitális tananyagot nem sokkal nyolc óra után kapták meg a tanulók. A rendszert már korábban is használták, csak frissíteni kellett a belépési adatokat. Akinek nincs otthon internet-hozzáférése vagy számítógépe, a postás viszi házhoz a tananyagot Törökkoppányban és a környező településeken. A megoldott feladatokat másnap vissza kell küldeniük a diákoknak.”

Elkezdődött a digitális oktatás

Az ENSZ becslései szerint hétfőn ötszázmillió diák nem ment iskolába, illetve egyetemre világszerte a koronavírus miatt. Ez is azt mutatja, hogy mostanra már több milliárd ember életét befolyásolja a járvány. Magyarországon hétfőtől távoktatásban tanulnak a diákok. Az igazgatók, a tanárok és a gyerekek is ismerkednek az új helyzettel - hangzott el az M1 Híradójában.

Elismerés

A trianoni diktátum aberrációja.

Philippe Argouarche franciaországi breton újságíró, közíró videóüzenetben állt ki a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés mellett – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Argouarche kritizálta a kultúrák erőszakos beolvasztásával létrejött francia nemzetállameszményt és az első világháborút lezáró békét, amelyben a győztes szövetségesek megtagadták a magyaroktól a népek önrendelkezési jogát, így az igazságtalan országcsonkítással hárommillió magyart szakítottak el anyaországától. A trianoni szerződés egy aberráció – mondta, hozzátéve: a mai Európa nem akar foglalkozni ezzel a problémával, ezért az egyetlen megoldás az európai polgári kezdeményezés aláírása, hogy az európaiak kényszerítsék rá a döntéshozókat a nemzeti régiók elismerésére.”

„Trianon egy aberráció, amire a nemzeti régiók elismerése a gyógymód"

Argouarche kritizálta a kultúrák erőszakos beolvasztásával létrejött francia nemzetállameszményt és az első világháborút lezáró békét, amelyben a győztes szövetségesek megtagadták a magyaroktól a népek önrendelkezési jogát, így az igazságtalan országcsonkítással hárommillió magyart szakítottak el anyaországától.

Támasz

Vajna Tímea leplezetlen szerelme.

Egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát Vajna Tímea (37) új párjával, Zoltánnal. Az özvegy Andy Vajna (†74) egyik jóbarátjával, egy milliárdos örökössel jött össze, és már nem is titkolják szerelmüket – számol be róla a Blikk Online.

„Tímea igazi támaszra lelt, hiszen a munkában is együttműködnek, üzlettársak lettek budapesti japán éttermükben. A pár olyan videót osztott meg az özvegy Instagram-oldalán, amelyben megcsókolják egymást, Tímea pedig „szerelmemnek” szólítja a férfit. Az üzletasszony szívében a gyász még nem múlt el, többször ír arról, mennyire hiányzik neki az egykori kormánybiztos, de úgy tűnik, egy évvel a halála után megpróbálja újra megtalálni a boldogságot. Ráadásul hisz abban, hogy 'a volt férjén keresztül ismeri meg az új kedvesét' – mindezt egy jósnő mondta neki korábban, és úgy tűnik, be is teljesült. A pár jelenleg Kaliforniában él, élvezik a napsütést és a naplementét a tengerparton, ebből szintén megmutatott jó néhány romantikus pillanatot közösségi oldalán az özvegy.”

Hoppá: üzlettárs lett új párjával Vajna Tímea

Tímea igazi támaszra lelt, hiszen a munkában is együttműködnek, üzlettársak lettek budapesti japán éttermükben. A pár olyan videót osztott meg az özvegy Instagram-oldalán, amelyben megcsókolják egymást, Tímea pedig „szerelmemnek" szólítja a férfit. Az üzletasszony szívében a gyász még nem múlt el, többször ír arról, mennyire hiányzik neki az egykori kormánybiztos, de úgy tűnik, egy évvel a halála után megpróbálja újra megtalálni a boldogságot.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/91883/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?