Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Empátia

A hagyományos közösségek összezárása.

Egy nemzet vizsgázik most. Önzetlennek kell lennünk, szeretnünk kell felebarátainkat. Kerülnünk kell a pánikkeltést, és nem élhetünk vissza azzal, hogy a mellettünk élő kiszolgáltatottá válhat – így a Magyar Hírlap Online.

„A koronavírus-krízis elején vagyunk, de hogy a következő heteket, hónapokat ne a káosz határozza meg, össze kell fognunk, és vizsgáznunk kell emberségből, hazaszeretetből, a közvetlen szomszédaink felé való empátiából és a családtagjaink iránti elkötelezettségből. Nem taposhatjuk el a másikat, nem mondhatunk le senkiről, nem lehetünk önzők, és nincs jogunk rémületet kelteni. Segíteni kell a magyarnak a magyart, a rokonnak a rokont, a barátnak a barátot, a szomszédot, a falubelinek pedig a falubelijét! Nem nagy szavak ezek, nem valamiféle álságos pátosz lengi körbe az emberség igényét, valóban meg kell értenünk a helyzet komolyságát, illetve a nemzeti, a családi és a baráti kapcsolatokból fakadó kötelességeinket. Mert csak a szűken vett, természetes és hagyományos közösségeink összezárása, a 'közeliekkel' való empátia és szolidaritás védhet meg minket.”

Egy nemzet vizsgázik most

A koronavírus-krízis elején vagyunk, de hogy a következő heteket, hónapokat ne a káosz határozza meg, össze kell fognunk, és vizsgáznunk kell emberségből, hazaszeretetből, a közvetlen szomszédaink felé való empátiából és a családtagjaink iránti elkötelezettségből. Nem taposhatjuk el a másikat, nem mondhatunk le senkiről, nem lehetünk önzők, és nincs jogunk rémületet kelteni.

Korlátozás

Ausztrália biológiai veszélyhelyzete.

Drámai bejelentést tett az ausztrál miniszterelnök – idézi az Origo.hu.

„Az ország történetében először biológiai veszélyhelyzetet hirdetett az ausztrál kormány szerdán az új koronavírus-járvány miatt, s egyúttal kiutazási tilalmat is elrendelt. 'Az életünk folyamatosan meg fog változni, ahogy megküzdünk a globális koronavírus-helyzettel. Ilyen legfeljebb százévente történik' – emelte ki Scott Morrison ausztrál kormányfő canberrai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az egész világra kiterjesztett utazási korlátozás határozatlan időre szól.”

Ausztrália biológiai veszélyhelyzetet hirdetett

Az ország történetében először biológiai veszélyhelyzetet hirdetett az ausztrál kormány szerdán az új koronavírus-járvány miatt, s egyúttal kiutazási tilalmat is elrendelt. "Az életünk folyamatosan meg fog változni, ahogy megküzdünk a globális koronavírus-helyzettel. Ilyen legfeljebb százévente történik" - emelte ki Scott Morrison ausztrál kormányfő canberrai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az egész világra kiterjesztett utazási korlátozás határozatlan időre szól.

Forgalom

A magyar malomipar csúcsra járása.

Már licitálnak a krumplira a kereskedők a nagybani piacon, hiába keresik a lisztet napok óta a vásárlók a boltok polcain, eltűnhet a külföldi áruk egy része, és ez még csak a kezdet – figyelmeztetnek a boltosok a Népszava Online szerint.

„A magyar malomipar kihasználtsága átlagosan 60 százalékos, de a felvásárlási láz miatt már egyre több olyan malom akad, ahol a kapacitás 100 százalékát kihasználva őrölik a gabonát – nyilatkozta a Népszavának Pótsa Zsófia. A Magyar Gabonafeldolgozók Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének (MGTSZ) főtitkára. A malomipar évente összesen mintegy 950 ezer tonna lisztet gyárt. Ebből átlagosan nagyjából 100-120 ezer tonnát csomagolnak a kiskereskedelem számára, és ennyi jut el a polcokra, a fogyasztókhoz. A mennyiséggel tehát úgy tűnik nincs gond. Annál is kevésbé várható liszthiány, mert az egyik legjelentősebb exportpiacra keddtől leállt a kiszállítás és egyelőre nem lehet tudni, mikor indul újra az export. Ettől függetlenül is a hazai malomipar az átlagos mennyiség kétszeresét is képes lenne feldolgozni, de míg korábban csupán 4-5 malom gyártott csomagolt lisztet a kiskereskedelemnek, most többen jelentkeztek ilyen termékekkel a piacon. Átmenetileg emiatt gyorsabban fogynak az üzletek készletei, mint ahogy az utánpótlás érkezik. Legföljebb 1-2 napig tűnhet el néhány nagyobb forgalmú üzletből a liszt – véli a főtitkár.”

Másfélszeresére drágult a krumpli, eltűnhet a külföldi áruk egy része

Már licitálnak a krumplira a kereskedők a nagybani piacon, hiába keresik a lisztet napok óta a vásárlók a boltok polcain, eltűnhet a külföldi áruk egy része, és ez még csak a kezdet - figyelmeztetnek a boltosok.

Valóság

A koronavírus átverései.

Hatástalan gyógymódok terjednek a közösségi oldalon – számol be róla a Hirado.hu.

„Igyál sok teát, és menj a napfényre – egyebek mellett ezek a tanácsok szerepelnek abban az interneten terjedő megtévesztő bejegyzésben, amely egy olasz orvosra hivatkozva ajánl koronavírus elleni gyógymódokat a felhasználóknak. A járvány ellen hatástalan praktikákat február végén több ezren osztották meg a közösségi oldalon. A gyanútlan internetezőknek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) logójával ellátott üzenetről sem tűnik fel elsőre, hogy az valójában nem a WHO-tól érkezett. A levélben azt ígérik a címzetteknek, hogy a szövegben szereplő linkre kattintva értesülhetnek a járvány miatti biztonsági intézkedésekről. Az e-mail-vírusról egyedül a feladó neve árulkodik: a levelet ugyanis a WHO 'speciális vuhani vírustanácsadókként' írták alá.”

Hatástalan gyógymódok terjednek a közösségi oldalon

Letartóztatták azt a Magyarországon élő külföldi férfit, aki társaival együtt tízmilliós csalást követett el. A társaság nem létező arcmaszkokat adott el egy amerikai cégnek, amelytől mintegy harmincmillió forintnyi előleget csalt ki. Egyre több a nyerészkedő a koronavírus-járvány miatt, sok online bűnöző az emberek félelmét kihasználva csal ki pénzt vagy adatokat az interneten - derült ki az M1 Híradóból.

Értelem

Tóth Gabi karanténslágere.

Csodálatos hangjával követői lelkéig hatolt az énekesnő: könnyekig hatotta az embereket első, „karanténban” elhangzó dalával Tóth Gabi – így a Blikk Online.

„Meghatottságtól kicsorduló könny, libabőrös kar – a kommentek tanúsága szerint elképesztő hatással volt rajongóira Tóth Gabi, aki nagyon eltökélt abban, hogy erőt adjon rajongóinak ebben a mostani, nehéz időszakban. Az aranytorkú énekesnő kedden úgy döntött, a koronavírus-járvány miatt otthon tartózkodókat kicsit jobb kedvre deríti: kamerát ragadott, és követői kérésére elénekelte Oláh Ibolya Magyarország című dalát. Úgy tűnik, Tóth Gabinak sikerült elérnie célját: ha csak pár percre is, de elterelte a videót megtekintő emberek figyelmét a világszerte burjánzó koronavírus által okozott helyzetről, és azzal járó karanténról. A kommentszekcióban ráadásul volt, aki megjegyezte: az énekesnő előadásában a dal most egészen mást értelmet nyert a számára.”

„Van egy ország, ahol álmomban jártam: Magyarország" - Könnyet csal az ember szemébe a karanténban éneklő Tóth Gabi

Csodálatos hangjával követői lelkéig hatolt az énekesnő: könnyekig hatotta az embereket első, "karanténban" elhangzó dalával Tóth Gabi. Meghatottságtól kicsorduló könny, libabőrös kar - a kommentek tanúsága szerint elképesztő hatással volt rajongóira Tóth Gabi, aki nagyon eltökélt abban, hogy erőt adjon rajongóinak ebben a mostani, nehéz időszakban.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/91947/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?