Blogolj!

Blogstar kávéház

Tünet

Nagy-Britannia bezárkózása.

Korlátozzák csütörtöktől a londoni metróvonalak forgalmát, hogy a hálózat jobban ki tudja szolgálni az új típusú koronavírus okozta járvány megfékezésén dolgozó egészségügyi szakszemélyzet közlekedési igényeit. Péntek délutántól bezárnak az iskolák, a 70 éven felüliek pedig 12 hétig nem hagyhatják el az otthonukat – összegez az Origo.hu.

„A brit kormány szerdán bejelentette, hogy a pénteki tanítási nap végétől az egész országban bezárják az iskolákat, a hét elején pedig elrendelte, hogy aki az új koronavírusra jellemző tüneteket észleli magán, vagy hozzátartozójának vannak ilyen panaszai, családtagjaival együtt 14 napig ne hagyja el otthonát, lehetőség szerint még vásárlás céljából sem. A döntést ismertető sajtóértekezletén Boris Johnson miniszterelnök kijelentette: eljött az ideje, hogy a tünetmentes emberek is szüntessék be a nem feltétlenül szükséges kapcsolattartást másokkal, ne menjenek például pubokba, klubokba, színházakba, és ha erre lehetőségük van, dolgozzanak otthonról, hogy elkerülhetőek legyenek a felesleges utazások is.”

Péntektől bezárnak a brit iskolák

Korlátozzák csütörtöktől a londoni metróvonalak forgalmát, hogy a hálózat jobban ki tudja szolgálni az új típusú koronavírus okozta járvány megfékezésén dolgozó egészségügyi szakszemélyzet közlekedési igényeit. Péntek délutántól bezárnak az iskolák, a 70 éven felüliek pedig 12 hétig nem hagyhatják el az otthonukat.

Visszaszorítás

Az operatív törzs makacs hallgatása.

Rombolja a bizalmat a titkolózás, az operatív törzs mégis makacsul hallgat. Hiába nem minősül érzékeny személyes adatnak, továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus-megbetegedésekről – méltatlankodik a Népszava Online.

„Éppúgy, mint ahogyan az influenza-fertőzések területei adatai térképre kerülnek, meg kellene mondani az embereknek, hogy a környezetükben hol van koronavírus fertőzés – reagált Falus Ferenc, egykori tisztifőorvos. A szakember hozzátette: ez az információ az adott területen nagyobb óvatosságra, odafigyelésre ösztönözné a lakosságot. Azonban ha az emberek azt látják, hogy nem mondják meg nekik időben, mi történik, mi várható, az csak pánikot okozhat. Például ennek köszönhető már most a boltokban a felvásárlás. A szakember beszélt arról is, hogy szükség volna minél több teszt elvégzésére. Azokból megtudhatnák, hogy a lakosság milyen arányban van átfertőződve, hogyan terjed a vírus, és az intézkedések miként szorítják vissza a járványt.”

Rombolja a bizalmat a titkolózás, az operatív törzs mégis makacsul hallgat

Hiába nem minősül érzékeny személyes adatnak, továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus-megbetegedésekről. Az egészségügyi államtitkár minapi ígéret ellenére az országos tisztifőorvos, Müller Cecília makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra sem publikálnak demográfia adatokat a magyar koronavírus megbetegedésekről.

Feladat

A kispesti szocik családias lakáspolitikája.

A koronavírus sem segíti a baloldal antikorrupciós ténykedését, máris felfüggesztették a vizsgálóbizottság munkáját Kispesten – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Miután keservesen felállt a kispesti önkormányzatnál az antikorrupciós és tényfeltáró ideiglenes vizsgálóbizottság, s kiszenvedte ügyrendjét, munkatervét, máris felfüggesztette működését. Az elnök, az LMP-s Ferenczi István a koronavírus okozta veszélyhelyzetre hivatkozva a március 24-re kitűzött ülést lefújta. Mint megírtuk, a bizottságot egy olyan politikus vezeti, akinek felesége Kispest önkormányzatától kapott a wekerlei kispiacon helyiséget, ahol a szövetkezet üzleti tevékenységet folytat, termékbemutatókat tart és kávézót üzemeltet. Az antikorrupciós bizottságnak feladata lenne az ingatlanügyek kivizsgálása is. Például azoké, amelyekről a Magyar Nemzet hírt adott, s amelyek közös nevezője, hogy Gajda Péter szocialista polgármester közeli ismerősei, barátai jutottak önkormányzati telkekhez.”

Családias lakáspolitika Kispesten

Miután keservesen felállt a kispesti önkormányzatnál az antikorrupciós és tényfeltáró ideiglenes vizsgálóbizottság, s kiszenvedte ügyrendjét, munkatervét, máris felfüggesztette működését. Az elnök, az LMP-s Ferenczi István a koronavírus okozta veszélyhelyzetre hivatkozva a március 24-re kitűzött ülést lefújta. Mint megírtuk, a bizottságot egy olyan politikus vezeti, akinek felesége Kispest önkormányzatától kapott a wekerlei kispiacon helyiséget, ahol a szövetkezet üzleti tevékenységet folytat, termékbemutatókat tart és kávézót üzemeltet.

Bedőlés

Az ellenzék acsarkodása.

A lehető legszélesebb nemzeti együttműködés szükségességéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, ám az ellenzéki pártok magatartása egyáltalán nem konstruktív – írja a Hirado.hu.

„Az elmúlt napokban, hetekben nemcsak az ellenzéki politikusok, hanem a sajtótermékek is felrúgták a nemzeti konszenzusra való törekvést. 'A parlamentben a DK-s felszólalás, mely szerint a magyar kormány hibája, hogy nem állt meg a határnál koronavírus, egészen elképesztő nyilatkozat' – mondta el Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Hozzátette, ezek a nyilatkozatok egyáltalán nem szolgálják az ország érdekeit. Azon túl, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt az elkövetkező hetekben nagyon sokan meg fognak betegedni, gazdasági krízissel is szembe kell néznie az országnak. Már most rengeteg cég jelentette be, hogy leáll, sok embernek a munkahelye veszélyben van. Konkrét ágazatok a bedőlés szélére kerültek, nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte is.”

Az ellenzéki pártok magatartása egyáltalán nem konstruktív

A lehető legszélesebb nemzeti együtműködés szükségességéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, amikor a koronavírus elleni legfrissebb intézkedéseket ismertette. Ez a helyzet mindenkitől alkalmazkodást vár, az életünk nem olyan lesz, mint megszoktuk - jelentette ki a miniszterelnök. Köszönetet mondott továbbá az egészségügyben dolgozóknak, a rendvédelem munkatársainak és minden magyar embernek az erőfeszítéseikért.

Döntés

Várkonyi Andrea kényszerpihenője.

Skype-on tartják a kapcsolatot a szerelmesek. Zsidró Tamás (56) és Várkonyi Andrea (45) ugyanis otthoni karanténba kényszerültek a gyermekeikkel. A fodrász és a műsorvezető nem él együtt. Kockáztatni nem szeretnének, így csak online érintkeznek a járvány ideje alatt – számol be róla a Blikk Online.

„– Andival szétszakított minket a vírus! Skype-on szoktunk beszélni, most ez a legbiztonságosabb. Különösen nehéz egy ilyen helyzetben távol maradni attól, akit szeretünk, könnyebb lenne együtt átvészelni, de sajnos ezt a döntést kellett meghoznunk mindenki egészsége érdekében. Nem tudom, meddig fog tartani ez az állapot, de mi igyekszünk mindent megtenni, hogy minél hamarabb túl legyünk rajta – mondta lapunknak a fodrász, akit épp kertészkedés közben értünk utol. Kihasználva a kényszerpihenőt és a jó időt, virághagymákat ültetett legidősebb fiával, Domával.”

Szétszakította a koronavírus Várkonyi Andit és Zsidró Tamást: így tartják a kapcsolatot most a szerelmesek

Budapest - Skype-on tartják a kapcsolatot a szerelmesek. Zsidró Tamás (56) és Várkonyi Andrea (45) ugyanis otthoni karanténba kényszerültek a gyermekeikkel. A fodrász és a műsorvezető nem él együtt. Kockáztatni nem szeretnének, így csak online érintkeznek a járvány ideje alatt. (Minden a koronavírusról itt) - Andival szétszakított minket a vírus!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/91998/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?