Blogolj!

Hatalmas terhet rónak a Balaton-parti településekre a vírus elől menekülők

Nem örülnek a Balaton-parti polgármesterek annak a trendnek, mely szerint egyre többen "menekülnek" le balatoni nyaralójukba koronavírus elől több gondot is okozva ezzel a településeknek.

Elsőként dr. Lengyel Róbert Siófok polgármestere szólt nyílt levélben a nyaralóingatlannal rendelkező tulajdonosokhoz. A vidéki városokban eleve sokkal többen tartózkodnak a jelen helyzetben, hiszen a kollégiumban lakó iskolások otthon tanulnak és sok külföldön munkát vállaló is hazatért. A lakosok számát tetézi azon nyaralótulajdonosok száma, akik a fővárosból vidéki házaikba menekülnek.


A települések ebben a szezonban nincsenek felkészülve ekkora tömegre, az élelmiszerboltok, az egészségügyi szolgáltatók sokkal kevesebb emberrel számolnak. A helyiek arról számoltak be, hogy sok helyen tartósélelmiszer-hiány alakult ki.

Csopakon jelenleg kétszer annyian vannak, mint korábban egy átlagos márciusi napon, ami a fertőzésveszélyt is növeli, már csak azért is, mert sokan úgy is viselkednek, mintha nyaralnának, sétálnak a strandon, az éttermek teltházzal mennek. 
Hasonló állapotokról számoltak be a települések lakói Zamárdiban, Balatonlellén és Badacsonytomajon is.

Utóbbi település polgármestere videó üzenetben kérte a nyaraló tulajdonosokat, hogy legyenek tekintettel a város lakóira és vagy el se utazzanak otthonról, de ha már lejöttek, maradjanak a nyaralójukban és ne veszélyeztessék a lakosokat.

 

Címkék: Balaton, koronavírus
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92030/pics/lead_800x600.jpg
Balaton,koronavírus
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Öt újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

2020.07.08. 07:55
Jó hír, hogy immár negyedik napja nem növekedett a halálos áldozatok száma.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.05. 08:40
Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban …

Csak két új fertőzöttet azonosítottak hazánkban

2020.07.04. 08:55
Egy fővel nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

Humanitárius korridor védi a magyarok egészségét

2020.07.04. 05:00
A járvány ismételt fellángolása miatt szigorított a kormányzat: ma 0 órától a Magyarországon átutazók a kijelölt útvonalat nem hagyhatják el, és csak a kijelölt határátkelőhelyeket, …

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

Ezeket a cikkeket olvastad már?