Blogolj!

Az ország egész területén vannak már megbetegedések

Mivel a járvány elleni védekezés újabb szakaszába lépett, így az operatív törzs pénteken már virtuálisan tartotta meg sajtótájékoztatóját.

Müller Cecília országos tisztifőorvos és Lakatos Tibor, az operatív törzs vezetője stúdióból jelentkezett be és ott válaszoltak az újságírók előzetesen elküldött kérdéseire.

Müller Cecília elmondta, hogy nem csak az idősek, hanem a krónikus betegségben szenvedő fiatalok is veszélyeztetettek, így nálunk is fokozottan kell ügyelni a távolságtartásra, ahogy a külföldről érkezőknek is az otthonmardást ajánlotta. Hangsúlyozta, hogy az ország teljes területén vannak már betegek, a tömeges megbetegedés határán vagyunk jelenleg. Lakatos Tibor viszont közölte, hogy 69 megszegték a kötelező házi karantén szabályait.

Müller Cecília újból hangsúlyozta, hogy az egészséges embereknek nincs szükségük maszkra, a maszkok gyártása folyamatos, holnap pedig egy újabb szállítmány érkezik.

A Liszt Ferenc repülőtéren jelenleg 42 ember várakozik, nekik ágyakat, maszkokat és wifit is biztosítanak.

Az operatív törzs vezetője tájékoztatott, hogy a Magyarországra belépő forgalomnál nincsen nagyobb fennakadás sem a teher-, sem a személyforgalomban, a csanádpalotai többkilométeres kamionos torlódásnál pedig mindent megtesznek a sofőrök egészségének érdekében.

Nemcsak a már említett házi karantén szabályainak megszegése okoz gondot, hanem a koronavírussal való visszaélések is, ugyanis sokan hasznot akarnak húzni a kialakult helyzetből, volt, aki azt állította, hogy tud adni vírus elleni szert, 19 esetben pedig az üzletek nyitva tartásával volt probléma. Összesen 47 eljárás indult és 22 gyanúsítottat hallgattak ki.

Több városban már katonai járőrszolgálat van, a honvédség pedig szombattól újabb száz fővel segíti a határ védelmét.

Több szolgáltató felfüggeszti a mérőállások leolvasását.

Újabb karanténok kialakítására van lehetőség, erre nem használt rendőrségi épületeket és üdülőépületeket lehet használni. Lakatos Tibor hangsúlyozta, hogy nincs érvényben, és nem is terveznek közterületi korlátozásokat, így mindenkinek a saját felelősségére van bízva, hogy hogyan és merre mozog, de nagyon fontos, hogy mindenki körültekintő legyen.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet visszanézni:

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92065/pics/lead_800x600.png
Aktuális,koronavírus,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?