Blogolj!

Az ország egész területén vannak már megbetegedések

Mivel a járvány elleni védekezés újabb szakaszába lépett, így az operatív törzs pénteken már virtuálisan tartotta meg sajtótájékoztatóját.

Müller Cecília országos tisztifőorvos és Lakatos Tibor, az operatív törzs vezetője stúdióból jelentkezett be és ott válaszoltak az újságírók előzetesen elküldött kérdéseire.

Müller Cecília elmondta, hogy nem csak az idősek, hanem a krónikus betegségben szenvedő fiatalok is veszélyeztetettek, így nálunk is fokozottan kell ügyelni a távolságtartásra, ahogy a külföldről érkezőknek is az otthonmardást ajánlotta. Hangsúlyozta, hogy az ország teljes területén vannak már betegek, a tömeges megbetegedés határán vagyunk jelenleg. Lakatos Tibor viszont közölte, hogy 69 megszegték a kötelező házi karantén szabályait.

Müller Cecília újból hangsúlyozta, hogy az egészséges embereknek nincs szükségük maszkra, a maszkok gyártása folyamatos, holnap pedig egy újabb szállítmány érkezik.

A Liszt Ferenc repülőtéren jelenleg 42 ember várakozik, nekik ágyakat, maszkokat és wifit is biztosítanak.

Az operatív törzs vezetője tájékoztatott, hogy a Magyarországra belépő forgalomnál nincsen nagyobb fennakadás sem a teher-, sem a személyforgalomban, a csanádpalotai többkilométeres kamionos torlódásnál pedig mindent megtesznek a sofőrök egészségének érdekében.

Nemcsak a már említett házi karantén szabályainak megszegése okoz gondot, hanem a koronavírussal való visszaélések is, ugyanis sokan hasznot akarnak húzni a kialakult helyzetből, volt, aki azt állította, hogy tud adni vírus elleni szert, 19 esetben pedig az üzletek nyitva tartásával volt probléma. Összesen 47 eljárás indult és 22 gyanúsítottat hallgattak ki.

Több városban már katonai járőrszolgálat van, a honvédség pedig szombattól újabb száz fővel segíti a határ védelmét.

Több szolgáltató felfüggeszti a mérőállások leolvasását.

Újabb karanténok kialakítására van lehetőség, erre nem használt rendőrségi épületeket és üdülőépületeket lehet használni. Lakatos Tibor hangsúlyozta, hogy nincs érvényben, és nem is terveznek közterületi korlátozásokat, így mindenkinek a saját felelősségére van bízva, hogy hogyan és merre mozog, de nagyon fontos, hogy mindenki körültekintő legyen.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet visszanézni:

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92065/pics/lead_800x600.png
Aktuális,koronavírus,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Müller Cecília: Sehol nem terhelődnek majd túl az egészségügyi intézmények

2020.10.28. 12:15
Mindenkinek jut influenzaoltás és a kórházakban sem lesz túlterheltség – ígérte Müller Cecília. 

A koronavírus miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése

2020.10.28. 11:55
Pedig elég fontos lett volna, hiszen ma volt tervben, hogy visszavonja a közgyűlés a maszkviselési rendeletet, ugyanis a korábbi fővárosi rendeletet …

Elhunyt 43 krónikus beteg, 2291 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.10.28. 08:55
2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Szigorodott a belépés a hévízi önkormányzatnál

2020.10.27. 16:50
Mint az ismeretes, a koronavírus-járvány második hullámának emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon ez pedig újabb szigorításokat követel. A helyzet alól senki sem …

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Ezeket a cikkeket olvastad már?