Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Ülés

Orbán Viktor akciódús éjszakája.

Éjszakába nyúlóan tanácskozott az akciócsoportok vezetőivel a miniszterelnök – jelenti az Origo.hu.

„Az akciócsoportok vezetőinek ülése kezdődött meg este, erről tett fel videót Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök. Az egészségügyi helyzet, az egészségügyi eszközök beszerzése, határátkelőhelyek ellenőrzése és a gazdasági kérdések lesznek a legfőbb téma.”

Az akciócsoportok vezetőivel tanácskozik Orbán Viktor - videó

Az akciócsoportok vezetőinek ülése kezdődött meg este, erről tett fel videót Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök. Az egészségügyi helyzet, az egészségügyi eszközök beszerzése, határátkelőhelyek ellenőrzése és a gazdasági kérdések lesznek a legfőbb téma.

Videó

A védekezés karanténslágerei.

Európában és a világ más tájain is láthatatlan ellenség ellen harcolunk, hangoztatják az orvosok és a politikusok, és ez teszi igazán nehézzé a védekezést. El kellene hinnie és fogadnia mindenkinek, hogy hiába nem lehet látni az utcákon, az üzletekben, a parkokban, a fodrásznál a vírust, ettől még ott lehet, és bárki megfertőződhet – így a Hirado.hu.

„A Blahalousina nevű magyar zenekar énekesnője a rendszeres és alapos kézmosás fontosságát népszerűsíti videójában. Otthon maradásra biztatja rajongóit a koronavírus-járványra reagálva a Hősök hiphopegyüttes is. A humorista Kovács András Péter pedig néhány napja készítette el karanténslágerét, hogy ezzel biztasson minél több embert arra, hogy maradjon otthon. A videót négy nap alatt több mint egymillióan látták.”

Láthatatlan ellenség ellen harcolunk

Európában és a világ más tájain is láthatatlan ellenség ellen harcolunk, hangoztatják az orvosok és a politikusok, és ez teszi igazán nehézzé a védekezést. El kellene hinnie és fogadnia mindenkinek, hogy hiába nem lehet látni az utcákon, az üzletekben, a parkokban, a fodrásznál a vírust, ettől még ott lehet, és bárki megfertőződhet.

Eligazodás

A munkanélküliség berobbanása.

Megkezdődtek az elbocsájtások, de a kormány úgy menti meg a munkahelyeket, hogy nemhogy megvédené, még kiszolgáltatottabbá teszi a munkásokat – legalábbis ezt állítja a Népszava Online.

„Márpedig tömegesen megindultak az elbocsájtások a hazai kis- és középvállalkozásoknál – jelentette ki lapunknak Kordás László. A Magyar Szakszervezeti Szövetség MASZSZ) elnöke ugyanakkor hozzátette, hogy a nagyobb cégek, ahol van pénzügyi háttér a hosszabb távú tervezéshez, sokkal elegánsabb megoldásokat ajánlanak és sok helyen már meg is születtek a kompromisszumos egyezségek. Azt azonban, hogy a kormány a munkáltatók és a munkavállalók közé dobta a gyeplőt, hogy oldják meg ahogy tudják egymás közt a munkajogi ügyeket, az elnök a legrosszabb üzenetnek tartja, ami azt mutatja, a termelés, a pénz igen, de a munka világa nem érdekli a kormányt. A bejelentett munkajogi változások nem tiltják a kollektív megállapodást sem a munkahelyeken – tette hozzá Palkovics Imre. A Munkástanácsok elnöke is arról számolt be, azt tapasztalják, hogy teljes a tanácstalanság a dolgozók körében, nem tudnak eligazodni az óráról-órára változó jogi értelmezések között.”

Megkezdődtek az elbocsájtások, de a kormány úgy menti meg a munkahelyeket, hogy kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat

Felfüggesztette több bank a fogyasztási hiteltermékeinek értékesítését, miután mától csak maximum 5,9 százalékos THM-mel lehetne ilyen kölcsönöket nyújtani az ügyfeleknek. A Takarékbanknál viszont már akár ma is elérhető az olcsó hitel. Az MKB Bank átmenetileg felfüggeszti a személyi kölcsön, a hitelkártya- és lakossági folyószámlahitel-termékek értékesítését - közölte a pénzintézet.

Veszély

A félelemipar gátlástalansága.

Egyre veszélyesebbek a félelemre apelláló, vitatott hatású „gyógyszereket” kínáló kuruzslóhirdetések. Nemzetközi összevetésben hazánk kevésbé lesz kitéve a hackertámadásoknak, de kifejezetten sebezhető a magyar infrastruktúra – mondja a Magyar Hírlap Online-nak Barabás T. János, a Külügyi és Külgazdasági Kutatóintézet vezető elemzője.

„Hazánkra leginkább a hackertámadások veszélyesek, amelyek lebéníthatnak kommunikációs és operatív hálózatokat – feladat lehetne a kormányzati rendszerek védelmének erősítése a külső támadások ellen – hívta fel a figyelmet a szakértő. Hangsúlyozta: az említett terheléses hackelés tesztelhet minket egy nagyobb támadás előtt. A fake news jelenség okozhat károkat, az orosz álhírek (dezinformáció) egyre kevésbé hatásosak, a miszinformáció (mint a Facebookon terjedő rémhírek) viszont széles civil körben jönnek létre, és azok is terjesztik, akik nem hiszik el teljesen. Barabás T. János azt is elmondta: egyre veszélyesebb a fake ad (csaló hirdetés), amely a félelemipar részeként drága és kétes minőségű orvosságot, maszkot, élelmiszert hirdet. Utóbbiakra összetett választ lehetne adni (oktatás, tájékoztatás, elemzés, ellenlépések).”

Szaporodó kibertámadások

Március 16-án terheléses hacker­támadást intéztek a Koronavírus.gov.hu oldal ellen, rövid időre lebénítva a kormányzati portált. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára később közölte: a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vizsgálja a támadást, valamint feljelentést is tesznek, hiszen, mint az államtitkár hangsúlyozta „emberéletekről van szó". Az ügy korántsem egyedi.

Remény

Solti Ádámék lombikálmai.

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják második lombikprogramjukat Solti Berniék (24). Solti Ádám (39) színművész és neje bár csalódottak, hogy idén már biztosan nem tarthatják karjukban a gyermeküket, tudják, hogy most a legjobb döntést hozták – írja a Blikk Online.

„A házaspár hosszú ideje küzd azért, hogy gyermekük lehessen, s bár az orvosok nem találták meg az okát, hogy természetesen úton ez miért nem sikerül, Soltiék úgy döntöttek, szakemberhez fordulnak. Néhány hónapja már túl is vannak első lombikon, amely nem járt sikerrel. A színészt és feleségét is megviselte, hogy Berni nem esett teherbe, ám nem veszítették el a reményt, s újra próbálkoznak. Bár csalódottak, hogy tovább kell várniuk, nem törtek meg. – Nem adjuk fel, lesz gyermekünk, csak nem most. Nagyon sokan írtak nekem, hogy mikor megyünk a kezelésekre, de szerintem most a legkevesebb, amit tehetünk, hogy nem terheljük az egészségügyi rendszert, és mi sem megyünk emberek közé, ha nem muszáj. Persze nekünk is nehéz, hiszen lélekben már nagyon készültünk, rettenetesen vágytunk rá, hogy tavasszal belevágjunk az újabb lombikba, számoltuk vissza a napokat, de még várnunk kell, hogy valóra válhasson az álmunk – mondta Solti Berni.”

Elhalasztják második lombikprogramjukat Solti Ádámék: ezért hozta meg ezt a nehéz döntést a sztárpár

Blikk extra Solti Ádám Pataki Zita lombikprogram Noha kicsit csalódottak, Soltiék tudják, helyes döntést hoztak /Fotó: Pozsonyi Zita A koronavírus járvány miatt elhalasztják második lombikprogramjukat Solti Berniék (24). Solti Ádám (39) színművész és neje bár csalódottak, hogy idén már biztosan nem tarthatják karjukban a gyermeküket, tudják, hogy most a legjobb döntést hozták.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92037/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?