937 fővel nőtt a fertőzöttek száma
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Üzenet

Az otthonmaradás celebkampánya.

A magyar könnyűzenei élet kiválóságai és hazai műsorvezetők hívják fel a figyelmet a koronavírus-veszélyre a Petőfi Rádión. Arra kérik a hallgatókat, hogy aki teheti, maradjon otthon a járvány alatt.

„A rádión keresztül üzen Ákos, a Bagossy Brothers Company, Diaz, a Fatal Error, a Fish!, az Intim Torna Illegál, az Irie Maffia, a Lóci játszik, Pápai Joci, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Wellhello, Zséda, az Amigod, az Anna and the Barbies, az AWS, Berkes Olivér, Caramel, a Compact Disco, Deniz, Dr.BRS, Ember Márk, a Follow The Flow, Freddie, a Halott Pénz, Heinz Gábor Biga, a Hősök, a Jetlag, a Kelemen Kabátban, a Konyha, a Margaret Island, Nagy Bogi, a Nene, a New Level Empire, a No Sugar, az Ocho Macho, Pély Barna, a Republic, Rúzsa Magdi, a Soulwave, Tóth Gabi, a Turbo, Wolf Kati, a Zaporozsec, a Zoohacker és A Dal 2020 győztese Orsovai Reni és Rácz Gergő. Az üzenetek szombat reggeltől hallhatók a Petőfi Rádióban. A cél, hogy a hétvégén minél többen maradjanak otthon – közölték.”

Hazai hírességek üzenik: Mindenki maradjon otthon!

A magyar könnyűzenei élet kiválóságai és hazai műsorvezetők hívják fel a figyelmet a koronavírus-veszélyre a Petőfi Rádión. Arra kérik a hallgatókat, hogy aki teheti, maradjon otthon a járvány alatt.

Megértés

A home office kihívásai.

Nemcsak egészségügyi és gazdasági krízist okozott a koronavírus. A karantén, a home office, a folyamatos bizonytalanság lelkileg is megviseli az embereket.

„Dulácska Csilla mentálhigiénés szakember elmondta, ahhoz, hogy meg tudjuk értetni a nagyszülőkkel, hogy miért is kell otthon maradjanak először mi is meg kell értsük, fel kell fogjuk a most kialakult helyzetet. Először nekünk, fiataloknak is szembe kell nézzünk félelmeinkkel, el kell fogadjuk saját fájdalmunkat, hogy a távolságtartással mi is elveszítjük a személyes kontaktust az idős szüleikkel, családtagjainkkal. Hozzátette, egy ilyen beszélgetés előtt fontos, hogy felkészüljünk arra is, hogy megértők legyünk, és meg tudjuk hallgatni az idősek estleges ellenkezéseit is. 'Fontos megértetni velük, hogy mi fiatalok azért nem akarunk személyes kontaktusba kerülni velük, hogy megvédjük őket, és nem azért mert már egyáltalán nem törődünk velük' – mondta Dulácska Csilla. Hozzátette, ebben a periódusban fontos, hogy sokkal gyakrabban hívjuk fel telefonon idős családtagjainkat, mint általában, hogy ezáltal is helyettesítsük a személyes kontaktust, illetve éreztessük velük, hogy tényleg fontosak számunkra.”

Az otthoni munkavégzés kihívás elé állítja a szülőket

Nemcsak egészségügyi és gazdasági krízist okozott a koronavírus. A karantén, a home office, a folyamatos bizonytalanság lelkileg is megviseli az embereket. A kép illusztráció. (Fotó:MTI/Komka Péter) Szakértők szerint a jelenlegi helyzetet nem túlzás krízisnek nevezni, méghozzá azért, mert nagyfokú bizonytalanságban élünk, emellett számos kihívással kell szembenézzünk.

Szabály

A készpénz kockázatai.

A koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot az egyéb közös használatú tárgyakkal való érintkezéshez képest – közli a Magyar Nemzeti Bankra hivatkozva a Magyar Hírlap Online.

„A közlemény szerint az MNB-n és a jegybankon kívüli készpénzlogisztikai szolgáltatók napi rutinjának a része az elhasználódott bankjegyek kiszűrése a forgalomból, azonban a hétköznapi vásárlások során mindenkor fontos az alapvető higiéniai szabályok betartása. Több európai jegybank és a WHO is felhívta a figyelmet arra, hogy a készpénz használata nem jelent kiemelt kockázatot a koronavírus terjedése szempontjából, ugyanakkor egy szélesedő pandémiás helyzetben a megszokottnál is fontosabb az alapvető higiéniai szabályok betartása a kockázatok csökkentése érdekében. Ezért mind a készpénzkímélő fizetési módszerek használata (bankkártya, mobiltelefon) mind a készpénzes fizetés után indokolt az alapos kézmosás és fertőtlenítés.”

A készpénz használata nem jelent extra kockázatot a járvány terjedése szempontjából

A közlemény szerint az MNB-n és a jegybankon kívüli készpénzlogisztikai szolgáltatók napi rutinjának a része az elhasználódott bankjegyek kiszűrése a forgalomból, azonban a hétköznapi vásárlások során mindenkor fontos az alapvető higiéniai szabályok betartása.

Történet

A fertőzés bűntudata.

Az év elején még nagyon távoli fenyegetésnek tűnt a koronavírus, mára azonban a fő rendezőelvvé vált. Egy budapesti család járványtörténete a Népszava Online-on.

„– Van némi felesleges étolajam, adna valaki érte egy kis szárazbabot? A kicsit unalmas, szürke, de némiképp mégis feszült protokoll eseménybe úgy hasított bele a kérdés, mint egy rendkívül rosszul időzített coming out a kaviáros vacsorába. Zavart nevetgélés támadt az apró tüchtig szendvicsekkel és facsart narancslés poharakkal megrakott asztal felett. K. Margitba (a leírt események mind megtörténtek, de a neveket megváltoztattuk) belehasított a bűntudat. Nem vette komolyan ezt a fertőzés-dolgot. Otthon üres a kamra, a hűtő is meglehetősen levegős. Holott az egyetemista lánya már a hét elején pánikolt, hogy az egyetem felfüggeszti az oktatást, ki kell költözni a kollégiumból, nem tudja letenni a félévi vizsgákat, csúszik, átkerül a fizetősök közé és akkor abba kell hagynia az egyetemet, mert a másfél milliós tandíjat az orvosin nem tudják majd megfizetni. A végére eljutott az élet vége tábláig.”

Egy előre bejelentett járvány krónikája

Az év elején még nagyon távoli fenyegetésnek tűnt a koronavírus, mára azonban a fő rendezőelvvé vált. Egy budapesti család járvány-története. - Van némi felesleges étolajam, adna valaki érte egy kis szárazbabot? A kicsit unalmas, szürke, de némiképp mégis feszült protokoll eseménybe úgy hasított bele a kérdés, mint egy rendkívül rosszul időzített coming out a kaviáros vacsorába.

Kezdet

Benkő László különleges jubileuma.

60 éve, egy budai étteremben kezdte a zenei karrierjét Benkő László – számol be róla a Blikk Online.

„– Hatvan évvel ezelőtt zongoráztam először közönség előtt, és azóta is itt lakom ennek a vendéglőnek a közelében. Hihetetlen, de itt kezdődött minden. Megható érzés – foglalta össze az Omega együttes alapítója, aki sajátos körülmények között lett a Déryné nevű étterem alkalmi zongoristája 1960 tavaszán.”

60 éve, egy budai étteremben kezdte a zenei karrierjét Benkő László: nem hiszi el, mit kapott az első fellépéséért

Hatvan évvel ezelőtt zongoráztam először közönség előtt, és azóta is itt lakom ennek a vendéglőnek a közelében. Hihetetlen, de itt kezdődött minden. Megható érzés - foglalta össze az Omega együttes alapítója, aki sajátos körülmények között lett a Déryné nevű étterem alkalmi zongoristája 1960 tavaszán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92135/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?