Blogolj!

Blogstar kávéház

Szükséglet

Nagy-Britannia kijárási tilalma.

Nagy-Britanniában is kvázi kijárási tilalmat vezettek be. Ezentúl csak a legszükségesebb esetekben lehet az utcára lépni – írja a Népszava Online.

„A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat az új koronavírus okozta járvány megfékezése végett – jelentette be hétfő este Boris Johnson miniszterelnök. Az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe lépett. Johnson a Downing Street-i rezidenciájáról közvetített televíziós beszédében közölte: a lakosság mostantól csak az alapvető szükségleti cikkek megvásárlása céljából léphet az utcára, és e célból is a lehető legritkábban. Emellett naponta egy szabadtéri testedzés – séta, futás, biciklizés – engedélyezett, az is egyedül vagy az egy háztartásban élő családtagokkal.”

Nagy-Britanniában is kvázi kijárási tilalmat vezettek be

Ezentúl csak a legszükségesebb esetekben lehet az utcára lépni. A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat az új koronavírus okozta járvány megfékezése végett - jelentette be hétfő este Boris Johnson miniszterelnök. Az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe lépett.

Meggyőződés

Csehország bocsánatos bűnei.

Andrej Babis elnézést kért a hibákért, amelyeket kormánya vétett a válság kezelése során – tudósít az Origo.hu.

„A miniszterelnök közölte: senki nem volt felkészülve egy ilyen helyzetre, az egész világ még csak most tanulja, hogyan reagáljon a kihívásra. Emellett beismerte, hogy kormánya a helyzet kezelésekor hibákat vétett, illetve problémákat is okozott. Ezen hatalmas pandémia kezelését az egész világ, és mi is, önök is, csak most tanuljuk. Ezért kérem, bocsássák meg nekünk a részleges hibákat vagy problémákat. Egész sor van belőlük. Nyilvánvaló. Ez egy válsághelyzet, amelyre Európa egyetlen országa sem volt felkészülve – szögezte le. Andrej Babis azt mondta, az utóbbi napokban foganatosított rendkívüli intézkedések hosszabb ideig is eltarthatnak, mint ahogyan azt a kormány tervezte. Kifejezte meggyőződését, hogy ezek az intézkedések rövidesen meghozzák a várt eredményeket, és az ország úrrá lesz a helyzeten.”

Andrej Babis: Türelmet és megértést kérek mindenkitől

Csehország fennállása óta soha nem volt kitéve ilyen nehéz próbatételnek, mint a mostani koronavírus-járvány - jelentette ki Andrej Babis miniszterelnök. A miniszterelnök közölte: Senki nem volt felkészülve egy ilyen helyzetre, az egész világ még csak most tanulja, hogyan reagáljon a kihívásra. Emellett beismerte, hogy kormánya a helyzet kezelésekor hibákat vétett, illetve problémákat is okozott.

Fenyegetés

A balliberális véleményvezérek támadása.

A veszélyhelyzet meghosszabbítására tett törvényjavaslat pénteki benyújtása után azonnal kampányba kezdett a sajtó egy része annak érdekében, hogy az ellenzéki pártok ne szavazzák meg a tervezetet. Volt, aki azt írta: aki megszavazza a rendkívüli törvényt, az a szavazás pillanatától politikai ellenség – összegez a Hirado.hu.

„Lattmann Tamás nemzetközi jogász – akit nemrég bocsátottak el szexista megjegyzése miatt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről –, a Magyar Hang internetes oldalán azt publikálta: 'A vírus a demokráciát is támadja. Aki ellenzéki oldalról ezt az ötletet nem utasítja el élből, az bűnrészes. Ennyire marha egyszerű' – tette hozzá. Vásárhelyi Mária a Városi Kurírban üzent. A Soros Alapítvány korábbi elnöke nem finomkodott, szabályosan megfenyegette a baloldali pártokat és azok politikusait. Azt írta: – aki megszavazza a rendkívüli törvényt, a szavazás pillanatától politikai ellenségemnek tekintem!”

A balliberális véleményvezérek támadásba lendültek

A veszélyhelyzet meghosszabbítására tett törvényjavaslat pénteki benyújtása után azonnal kampányba kezdett a sajtó egy része annak érdekében, hogy az ellenzéki pártok ne szavazzák meg a tervezetet. Volt, aki azt írta: aki megszavazza a rendkívüli törvényt, az a szavazás pillanatától politikai ellenség.

Hangulatkeltés

A Soros-kórus mozgósítása.

A tűzzel játszik az ellenzék, veszélyes, felelőtlen és értelmetlen, amit tett – mondja a Magyar Hírlap Online-nak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

„Közölte ugyanakkor, hogy a kormánynak már van forgatókönyve a kialakult helyzetre. Bármit is tesz az ellenzék, meg fogjuk oldani, hogy a magyar emberek ne kerüljenek veszélybe és az ország működőképessége fennmaradjon – szögezte le. Völner szerint az is látszik, hogy az ellenzék külföldön megint mozgósította a Soros-kórust, elindult a hangulatkeltés, azt hazudják, itt diktatúra készül. Rámutatott arra is, hogy már csaknem két hete vezették be a veszélyhelyzetet és a kormány csak a járvánnyal kapcsolatban élt a rendkívüli felhatalmazással.”

Völner Pál: Most emberéletek forognak kockán

A tűzzel játszik az ellenzék, veszélyes, felelőtlen és értelmetlen, amit ma tettek - mondta lapunknak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Ezzel csak azt érték el, hogy egy héttel később fogadhatjuk el a törvényt, az ország, a magyar emberek érdeke pedig az lenne, hogy minél előbb megszavazzuk - tette hozzá.

Edzés

Kammerer Zoltán csúcsformája.

A koronavírus miatt kialakult vészhelyzet nem gátolja meg Kammerer Zoltánt (42) a felkészülési tervének elvégzésében – számol be róla a Blikk Online.

„– Annak idején mindent úgy alakítottam ki, hogy a lehető legpraktikusabb legyen, segítsen abban, hogy zavartalanul végezhessem az edzéseket. A jelenlegi szituációban ez különösen sokat jelent, itthon biztonságban érezhetem magam – árulta el lapunknak a sportoló, akinek saját bejáratú konditermében lehetősége van súlyokat emelni, evezőgéppel tréningezni, bokszzsákot ütni vagy éppen bordásfalon gyakorlatokat végezni. – Naponta több órát töltök az edzőteremben, igyekszem mindent beleadni. A szárazföldi tréninghez jön még a napi 20-24 kilométer kajakozás. Bár a helyzetünk a vírus miatt bizonytalan, szeretnék továbbra is jó formában maradni, így fontos, hogy folyamatosan tudjak edzeni.”

A koronavírus nem állhat az útjába: így tartja magát csúcsformában a karantén ideje alatt Kammerer Zoltán

A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó a házában kialakított edzőteremben továbbra is zavartalanul tréningezhet. Ráadásul, mivel ingatlana közvetlenül a Duna-part mellett található, mindössze néhány métert kell sétálnia ahhoz, hogy kajakba üljön, és vízre szálljon. - Annak idején mindent úgy alakítottam ki, hogy a lehető legpraktikusabb legyen, segítsen abban, hogy zavartalanul végezhessem az edzéseket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92237/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?