Blogolj!

Blogstar kávéház

Színjáték

Az ellenzéki pártok démonizálása.

Gesztust várnak a kormánytól az ellenzékiek – állítja a Népszava Online.

„Ha érdemi válságkezelő döntéseket tartalmazna a kormány veszélyhelyzetre vonatkozó törvényjavaslata, az ellenzék támogatná azt – minden ellenzéki frakcióvezető és felszólaló ezt hangsúlyozta a Parlamentben a jogszabály keddi általános vitájában. Többen azt is megjegyezték, hogy az elmúlt napokban az is világossá vált: a házszabálytól való eltéréshez szükséges négyötödös többség megszerzésére tett kísérlet csak egy olyan színjáték volt a Fidesz részéről, amit az ellenzéki pártok lejáratására, démonizálására használtak fel.”

Gesztust vár az ellenzék

Ha érdemi válságkezelő döntéseket tartalmazna a kormány veszélyhelyzetre vonatkozó törvényjavaslata, az ellenzék támogatná azt - minden ellenzéki frakcióvezető és felszólaló ezt hangsúlyozta a Parlamentben a jogszabály keddi általános vitájában. Többen azt is megjegyezték, hogy az elmúlt napokban az is világossá vált: a házszabálytól való eltéréshez szükséges négyötödös többség megszerzésére tett kísérlet csak egy olyan színjáték volt a Fidesz részéről, amit az ellenzéki pártok lejáratására, démonizálására használtak fel.

Eszköz

A válságkezelés tartalékai.

Masszív költségvetési tartalékok állnak a kormány rendelkezésére – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Masszív költségvetési tartalékok állnak a kormány rendelkezésére a veszélyhelyzet kezelésére, a csökkenő GDP-arányos államadósság és a devizában fennálló államadósság drasztikus mérséklése szintén jelentősen csökkenti az ország kiszolgáltatottságát – hívja fel a figyelmet az ÁSZ a honlapján. Az ÁSZ közleményében emlékeztet Domokos László, az ÁSZ elnöke tavaly expozéjában arról beszélt, hogy a gyors ütemű gazdasági növekedés révén folyamatosan bővülő költségvetési bevételek lehetőséget teremtenek arra, hogy az ország felkészüljön a jövőbeni, kisebb gazdasági bővüléssel jellemezhető időszakra. Ennek egyik eszköze egy központi változáskezelési tartalék.”

Masszív költségvetési tartalékok állnak a kormány rendelkezésére

Az ÁSZ közleményében emlékeztet Domokos László, az ÁSZ elnöke tavaly expozéjában arról beszélt, hogy a gyors ütemű gazdasági növekedés révén folyamatosan bővülő költségvetési bevételek lehetőséget teremtenek arra, hogy az ország felkészüljön a jövőbeni, kisebb gazdasági bővüléssel jellemezhető időszakra. Ennek egyik eszköze egy központi változáskezelési tartalék.

Támadás

A koronavírus-járvány terrorveszélye.

A koronavírus-járvány kiszolgáltatottá teszi Európát az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára, mivel a terroristák tudják, hogy a katonák és rendőrök munkáját jelenleg a járványügyi helyzet köti le – így Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az Origo.hu-n.

„Kifejtette: a jelenlegi helyzetben nagy hangsúlyt kell fektetni a kritikus infrastruktúra és az egészségügyi intézmények védelmére, és nem túl jó, ha a rendvédelmi szervek erőforrásait az köti le, hogy betereljék az embereket az utcáról. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nyugati világ jelentős részén az egészségügyi intézmények védelme nem igazán erős, ezért könnyen hajthatnak végre támadásokat ellenük.”

A koronavírus-járvány terrorveszélynek teszi ki Európát

A koronavírus-járvány kiszolgáltatottá teszi Európát az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára, mivel a terroristák tudják, hogy a katonák és rendőrök munkáját jelenleg a járványügyi helyzet köti le - mondta Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1-nek adott interjújában.

Roham

A felvásárlási láz csökkenése.

Ne spájzolj! kampányt indít az agrárkamara. Azt kérik, hogy senki ne vásároljon a boltokban irreális mennyiséget pánikszerűen, mert nem fenyeget élelmiszerhiány. Sőt, félő, hogy a felhalmozott ételek vagy alapanyagok egy része végül a kukában végzi, mert megromlik – írja a Hirado.hu.

„A veszélyhelyzet kihirdetése utáni első napokban az emberek szinte megrohanták a boltokat. Többen ugyanis attól féltek, hogy a koronavírus miatt nem lesz élelmiszer. A boltok polcain viszont nem azért volt kevesebb termék, mert leállt a termelés, hanem azért, mert a kereskedők nem számítottak arra, hogy az emberek kétszer-háromszor több lisztet és húst vásárolnak, mint általában. A felmérések szerint márciusban voltak olyan napok, amikor a forgalom elérte az év végi, ünnepi vásárlások mértékét. A kínálat szinte teljesen helyreállt. Egy esztergomi hentes az M1 elmondta, úgy érzi, alábbhagyott a felvásárlási láz, és bárfolyamatosan érkezik az áru, de a vírus megjelenése óta ez az első olyan hét, amikor sikerült feltöltenie a pultot.”

Alábbhagyott a felvásárlási láz

Ne spájzolj! kampányt indít az agrárkamara. Azt kérik, hogy senki ne vásároljon a boltokban irreális mennyiséget pánikszerűen, mert nem fenyeget élelmiszerhiány. Sőt, félő, hogy a felhalmozott ételek vagy alapanyagok egy része végül a kukában végzi, mert megromlik - hangzott el az M1 Híradójában.

Feszültség

Csonka András kattogásai.

Egyáltalán nem mindegy, ki, hogyan áll hozzá a koronavírus-járványhoz, és kinek kell egyedül átvészelnie a nehézségeket, és ki az, aki mellett ott van a családja, a barátai. A Blikk Online egyedülálló sztároktól érdeklődik, ő rájuk hogyan hat a házi karantén.

„Csonka András is mesélt arról, hogy egyedülállóként őt hogy érinti a házi karantén: 'Jobb, hogy egyedül vagyok, mert elég vagyok én magamnak az aggódásaimmal és a kattogásaimmal' – mondta a népszerű színész, aki elárulta, hogy benne a bizonytalanság okozza a legnagyobb feszültséget.”

Szingli sztárok árulták el, hogyan vészelik át az önkéntes házi karantént - videó

A Fókusz műsorában több egyedülálló is arról beszélt, hogyan viseli el az otthoni karantént / Fotó: RTL Klub Egyáltalán nem mindegy, ki, hogyan áll hozzá a koronavírus-járványhoz, és kinek kell egyedül átvészelnie a nehézségeket, és ki az, aki mellett ott van a családja, a barátai.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92303/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?