Blogolj!

Országos tisztifőorvos: az idősotthonokban is kiemelten fontos az idősek védelme

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ma is megtartotta az online sajtótájékoztatóját, mutatjuk miről volt szó!

A mai sajtótájékoztatón jelen volt Ratatics Péter is a Moltól, aki azt mondta, Almásfüzitőn sikeresen elkezdték a fertőtlenítőgyártást, és a kész termék pedig egyaránt jó tárgyakra és az emberi bőrre is. A fertőtlenítőket előbb közlekedési vállalatoknak adják, majd ezt követően a kiskereskedelembe is eljuttatják.

Ratatics elmondta, hogy napi 50 ezer litert termelnek, ami a szakember szerint elég lesz a következő egy hónapban az egész ország ellátására.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára az online-sajtótájékoztatón elmondta, hogy

az emberek egészségének megóvása mellett a nemzetgazdaságot is mozgásban tartanák, ez a záloga ugyanis, hogy a válság után gyorsan talpra álljon az ország.

A legfontosabb, hogy a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközöket megfelelő mennyiségben tudják biztosítani. Először az egészségügyi rendszer szükségleteit kell kielégíteni, minden más igény ezután jön

A sajtóeseményen jelen volt Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri titkárságvezetője is, aki arról számolt be, hogy a honvédelmet újabb 13 vállalathoz irányították ki, így már 84 vállalatot látnak el, amik a lakosság ellátása szempontjából fontosak.

A titkárságvezető szerint olyan fontos cégekről van szó, amelyek a járvány kezelése szempontjából fontos szolgáltató- és gyártókapacitásokat, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari infrastruktúrát üzemeltetik.

Emellett arról is beszámolt, hogy már nemcsak a déli, de az északi és nyugati határ mentén is kint van a honvédelem, és 15 nagyvárosban segítik a járőröket is.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a mai sajtótájékoztatón elmondta, amiről mi is beszámoltunk, miszerint 226-ra emelkedett azok száma, akik fertőzött személyként azonosítottak laboratóriumi vizsgálatokkal alátámasztva, valamint azt is, hogy10-re emelkedett az elhunytak száma, valamennyi esetben krónikus betegség is volt, így a koronavírus rárakódott a meglévő betegségre.

Müller Cecília külön kitért az idősek otthonában élő idősekre is, felhívta a figyelmet, hogy ezeknek az intézményeknek a lakóinak is be kell tartani a kellő, legalább másfél, két méteres távolságot, itt se legyenek csoportosulások, valamint, hogy itt is nagyon fontos a megfelelő szellőztetés és a friss levegő.

A tisztifőorvos azt is elmondta, hogy felvételi stoppot rendeltek el ezekben az intézményekben, ezzel is csökkentve a fertőzés tovább terjedését, hiszen már az egész országban jelen van a vírus.

Müller arra is felhívta a figyelmet, hogy fontos fenntartani a mentális egészséget, ezért az ilyen otthonokban élők olyanokkal foglalják el magukat, amiket szívesen csinálnak. A tisztifőorvos külön megköszönte a szociális gondozók kitartó munkáját.

Lakatos Tibor rendőr ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője beszámolt egy friss kormány döntésről,

miszerint újabb 15 milliárd forintot különített el a kormány az egészségügy javára, így pedig tovább folytatódhat az operatív törzs m unkája a védőfelszerelések, mint kesztyűk, védőmaszkok és lélegeztetőgépek beszerzése.

Az operatív törzs továbbá elrendelte az intenzív osztályok kapacitásának a növelését, emellett elmondta, hogy kiskunhalason a konténerkórház építés jó ütemben zajlik, oda már lélegeztetők is érkeztek. A Hungexponak 330 fő a kapacitása, de ez még várhatóan tovább bővíthető lesz. Lakatos Tibor szerint ezt a kettőt csak akkor alkalmazzák majd, ha a normál kórházi kapacitások nem lesznek elegek.

Az ezredes azt is elmondta, hogy néhány településen a polgármesterek kijárási tilalmat vezetett be, erről majd törvényességi észrevételt tesz a kormány.

(Borító: youtube.com)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92321/pics/lead_800x600.png
egészségügy,honvédelem,koronavírus,Magyarország,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Afgán migránsok egy csoportja próbált a zöld határon Romániából Magyarországra jutni

2020.09.23. 15:40
A román határrendészet közlése szerint afgán illegális bevándorlók 27 fős csoportja próbált kedd este a zöld …

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Operatív törzs: a korlátozások a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják

2020.09.21. 12:15
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarország és a …

Koronavírus: 876 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.21. 09:45
876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt három krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő.

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Ezeket a cikkeket olvastad már?