Blogolj!

Blogstar kávéház

Teljhatalom

A balliberális ellenzék kettős mércéje.

A héten újabb szegénységi bizonyítványt állított ki magáról a balliberális ellenzék, amely a járvány miatt sem tette félre pártpolitikai érdekeit: a főpolgármester teljhatalmát zokszó nélkül eltűrik, a veszélyhelyzet mielőbbi meghosszabbítását viszont megpuccsolták – állítja a Magyar Hírlap Online.

„A magyar ellenzék nyíltan kettős mércét alkalmaz. Míg Karácsony Gergely jogainak kiterjesztése esetén a demokrácia védelme vagy az azért való aggódás fel sem merült bennük, addig az országgyűlésben álszent, demokráciavédő felszólalásokat hallhattunk – mondta lapunknak Rotyis Bálint. A Médianéző Központ hírelemzőjét annak kapcsán kérdeztük, miért sántít az ellenzék magatartása demokráciaféltésben. Ismert, a veszélyhelyzet miatt nem csak a kormány kapott rendkívüli jogosítványokat, hanem a városvezetők is. Sőt, a hatályos jogszabályok szerint a rendkí­vüli jogrend jóval nagyobb hatalmat ad a polgármesterek, így Karácsony kezébe. Ez alól vannak kivételek, mint például a kijárási tilalom elrendelése – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség. Míg a kormányfő a kabinet tagjaival együtt dönthet, a parlament továbbra is működhet, addig a főpolgármester a veszélyhelyzetnek köszönhetően egyszemélyi hatalomra tett szert. Karácsony ezt előszeretettel gyakorolja, a Fővárosi Közgyűlés működését például határozatlan időre felfüggesztette, s bármikor hozhat kontroll alá nem eső jogszabályokat. A főpolgármester azonban állítja, nem fog visszaélni a helyzettel.”

Kettős mérce: Karácsony teljhatalma nem zavarja a balliberális politikusokat

A magyar ellenzék nyíltan kettős mércét alkalmaz. Míg Karácsony Gergely jogainak kiterjesztése esetén a demokrácia védelme vagy az azért való aggódás fel sem merült bennük, addig az országgyűlésben álszent, demokráciavédő felszólalásokat hallhattunk - mondta lapunknak Rotyis Bálint. A Médianéző Központ hírelemzőjét annak kapcsán kérdeztük, miért sántít az ellenzék magatartása demokráciaféltésben.

Tanács

Donald Trump ellenségei.

Amerikában a történelem legnagyobb, 2 ezer milliárd dolláros gazdasági csomagjáról állapodtak meg. A Fehér Ház szerint egy 79 éves járványügyi szakértő elhomályosítja az elnök érdemeit. Trumpnak két ellensége is van: a járvány és a tudomány – így a Népszava Online.

„Donald Trump elnök már az idén április 12-re eső húsvétra újra szeretné indítani az amerikai gazdaságot. Mint nyilatkozta, gyönyörű dolog lenne, ha húsvét vasárnap tele lennének a templomok, Amerika nem a leállásról szól, és különben is, a koronavírus elleni harc már a végéhez közeledik. Az egészségügyi szakértők másként látják, mint ahogy pár napja még az elnök is nyárra tette a járvány lecsengését. Bírálói szerint Trump – részben nyilván választási megfontolásból – fontosabbnak tartja a gazdaság talpra állítását az emberek egészségénél. Ahogyan ő fogalmaz, a gyógyszer nem okozhat nagyobb kárt, mint maga a betegség. Jellemző, hogy Fehér Ház, majd nyomában a trumpista média kikezdte a szövetségi járványügyi hatóság igazgatóját. A szakmai körökben és a közvélemény előtt is tekintélyes, 79 esztendős Dr. Anthony Fauci 36 éve irányítja az intézményt. Kulcsszerepe volt az HIV/AIDS és az ebola megfékezésében, járványügyben Ronald Reagan óta minden elnöknek ő szolgált tudományos tanáccsal. Most azért vált kegyvesztetté, mert interjúiban rendre 'helyre teszi' a túlzottan derűlátó Trumpot.”

Trumpnak két ellensége is van: a járvány és a tudomány

Amerikában a történelem legnagyobb, 2 ezer milliárd dolláros gazdasági csomagjáról állapodtak meg. A Fehér Ház szerint egy 79 éves járványügyi szakértő elhomályosítja az elnök érdemeit. Az Egyesült Államok már 55 ezer megbetegedésnél és 784 halálesetnél tart. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztet, hogy Európából Amerikába kerülhet át a koronavírus-járvány epicentruma.

Közelítés

A koronavírus rohama.

Több országban is tetőzik vagy lassul a járvány Európában – derül ki az Origo.hu összefoglalójából.

„Egymás után jelentik be az újabb szigorító intézkedéseket Európa országai a járvány miatt. Szerda estére 462 ezren fertőződtek meg igazoltan világszerte a koronavírussal és több mint 20 ezren haltak meg a betegségben. Az eddig legtöbb fertőzöttet mutató Kínát rohamosan közelíti az olasz és az amerikai és spanyol esetszám, és az olasz után ma már a spanyol halálozási szám is megelőzheti a kínait. Magyarországon 226-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, továbbá meghalt egy brit beteg, a brit nagykövethelyettes.”

Több országban is tetőzik vagy lassul a járvány Európában

Egymás után jelentik be az újabb szigorító intézkedéseket Európa országai a járvány miatt. Szerda estére 462 ezren fertőződtek meg igazoltan világszerte a koronavírussal és több mint 20 ezren haltak meg a betegségben. Az eddig legtöbb fertőzöttet mutató Kínát rohamosan közelíti az olasz és az amerikai és spanyol esetszám, és az olasz után ma már a spanyol halálozási szám is megelőzheti a kínait.

Felsorolás

A magyar kormány gyakorlatiassága.

Az Orbán-kormány a helyén van a bajban – összegez a Hirado.hu.

„Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője Facebook-oldalán pontokba szedte az a koronavírus-járványra elmúlt közel két hétben megtett kormányzati intézkedéseket. A kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet. Az elmúlt 14 nap alatt számos lépést tett a kormány a járvány megfékezésére, illetve a gazdasági hatások kezelésére. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője videójában ezeket sorolta fel.”

Farkas Örs: A kormány a helyén van

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője Facebook-oldalán pontokba szedte az a koronavírus-járványra elmúlt közel két hétben megtett kormányzati intézkedéseket. A kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet. Az elmúlt 14 nap alatt számos lépést tett a kormány a járvány megf ...

Higiénia

L. L. Junior óvatossága.

Félti és óvja várandós feleségét L. L. Junior (39), aki ha teheti, a bevásárlást is elintézi Körtvélyessy Kinga (36) helyett. A zenész kedvese a Blikk Online-nak elárulja, hogy kismamaként milyen intézkedéseket tart be a koronavírus-járvány idején.

„– Nyilván nagyon sok, a babavárással kapcsolatos dologra keresek rá az interneten, és annak is utánanéztem, hogy a vírus miatt mennyire vagyok veszélyeztetett. Szerencsére kismamaként nem tartozom ebbe a csoportba, de azért mi is vigyázunk – kezdte lapunknak Kinga. – Nem pánikoltam be a helyzettől, alapból is azt gondolom, hogy nagyon kell figyelni, főleg a higiéniára, most fokozottan. Az időm nagy részében, 95%-ban itthon vagyok, de járok orvoshoz, meg a legutóbbi vizsgálat után maszkban és kesztyűben bementünk Lacival a boltba, ahol nagyobb mennyiséget vásároltunk abból, ami kellett.”

Félti a járványtól terhes feleségét L. L. Junior: így óvja a zenész a várandós Kingát a vírus miatt

Nyilván nagyon sok, a babavárással kapcsolatos dologra keresek rá az interneten, és annak is utánanéztem, hogy a vírus miatt mennyire vagyok veszélyeztetett. Szerencsére kismamaként nem tartozom ebbe a csoportba, de azért mi is vigyázunk - kezdte lapunknak Kinga. - Nem pánikoltam be a helyzettől, alapból is azt gondolom, hogy nagyon kell figyelni, főleg a higiéniára, most fokozottan.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92352/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?