Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Teljhatalom

A balliberális ellenzék kettős mércéje.

A héten újabb szegénységi bizonyítványt állított ki magáról a balliberális ellenzék, amely a járvány miatt sem tette félre pártpolitikai érdekeit: a főpolgármester teljhatalmát zokszó nélkül eltűrik, a veszélyhelyzet mielőbbi meghosszabbítását viszont megpuccsolták – állítja a Magyar Hírlap Online.

„A magyar ellenzék nyíltan kettős mércét alkalmaz. Míg Karácsony Gergely jogainak kiterjesztése esetén a demokrácia védelme vagy az azért való aggódás fel sem merült bennük, addig az országgyűlésben álszent, demokráciavédő felszólalásokat hallhattunk – mondta lapunknak Rotyis Bálint. A Médianéző Központ hírelemzőjét annak kapcsán kérdeztük, miért sántít az ellenzék magatartása demokráciaféltésben. Ismert, a veszélyhelyzet miatt nem csak a kormány kapott rendkívüli jogosítványokat, hanem a városvezetők is. Sőt, a hatályos jogszabályok szerint a rendkí­vüli jogrend jóval nagyobb hatalmat ad a polgármesterek, így Karácsony kezébe. Ez alól vannak kivételek, mint például a kijárási tilalom elrendelése – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség. Míg a kormányfő a kabinet tagjaival együtt dönthet, a parlament továbbra is működhet, addig a főpolgármester a veszélyhelyzetnek köszönhetően egyszemélyi hatalomra tett szert. Karácsony ezt előszeretettel gyakorolja, a Fővárosi Közgyűlés működését például határozatlan időre felfüggesztette, s bármikor hozhat kontroll alá nem eső jogszabályokat. A főpolgármester azonban állítja, nem fog visszaélni a helyzettel.”

Kettős mérce: Karácsony teljhatalma nem zavarja a balliberális politikusokat

A magyar ellenzék nyíltan kettős mércét alkalmaz. Míg Karácsony Gergely jogainak kiterjesztése esetén a demokrácia védelme vagy az azért való aggódás fel sem merült bennük, addig az országgyűlésben álszent, demokráciavédő felszólalásokat hallhattunk - mondta lapunknak Rotyis Bálint. A Médianéző Központ hírelemzőjét annak kapcsán kérdeztük, miért sántít az ellenzék magatartása demokráciaféltésben.

Tanács

Donald Trump ellenségei.

Amerikában a történelem legnagyobb, 2 ezer milliárd dolláros gazdasági csomagjáról állapodtak meg. A Fehér Ház szerint egy 79 éves járványügyi szakértő elhomályosítja az elnök érdemeit. Trumpnak két ellensége is van: a járvány és a tudomány – így a Népszava Online.

„Donald Trump elnök már az idén április 12-re eső húsvétra újra szeretné indítani az amerikai gazdaságot. Mint nyilatkozta, gyönyörű dolog lenne, ha húsvét vasárnap tele lennének a templomok, Amerika nem a leállásról szól, és különben is, a koronavírus elleni harc már a végéhez közeledik. Az egészségügyi szakértők másként látják, mint ahogy pár napja még az elnök is nyárra tette a járvány lecsengését. Bírálói szerint Trump – részben nyilván választási megfontolásból – fontosabbnak tartja a gazdaság talpra állítását az emberek egészségénél. Ahogyan ő fogalmaz, a gyógyszer nem okozhat nagyobb kárt, mint maga a betegség. Jellemző, hogy Fehér Ház, majd nyomában a trumpista média kikezdte a szövetségi járványügyi hatóság igazgatóját. A szakmai körökben és a közvélemény előtt is tekintélyes, 79 esztendős Dr. Anthony Fauci 36 éve irányítja az intézményt. Kulcsszerepe volt az HIV/AIDS és az ebola megfékezésében, járványügyben Ronald Reagan óta minden elnöknek ő szolgált tudományos tanáccsal. Most azért vált kegyvesztetté, mert interjúiban rendre 'helyre teszi' a túlzottan derűlátó Trumpot.”

Trumpnak két ellensége is van: a járvány és a tudomány

Amerikában a történelem legnagyobb, 2 ezer milliárd dolláros gazdasági csomagjáról állapodtak meg. A Fehér Ház szerint egy 79 éves járványügyi szakértő elhomályosítja az elnök érdemeit. Az Egyesült Államok már 55 ezer megbetegedésnél és 784 halálesetnél tart. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztet, hogy Európából Amerikába kerülhet át a koronavírus-járvány epicentruma.

Közelítés

A koronavírus rohama.

Több országban is tetőzik vagy lassul a járvány Európában – derül ki az Origo.hu összefoglalójából.

„Egymás után jelentik be az újabb szigorító intézkedéseket Európa országai a járvány miatt. Szerda estére 462 ezren fertőződtek meg igazoltan világszerte a koronavírussal és több mint 20 ezren haltak meg a betegségben. Az eddig legtöbb fertőzöttet mutató Kínát rohamosan közelíti az olasz és az amerikai és spanyol esetszám, és az olasz után ma már a spanyol halálozási szám is megelőzheti a kínait. Magyarországon 226-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, továbbá meghalt egy brit beteg, a brit nagykövethelyettes.”

Több országban is tetőzik vagy lassul a járvány Európában

Egymás után jelentik be az újabb szigorító intézkedéseket Európa országai a járvány miatt. Szerda estére 462 ezren fertőződtek meg igazoltan világszerte a koronavírussal és több mint 20 ezren haltak meg a betegségben. Az eddig legtöbb fertőzöttet mutató Kínát rohamosan közelíti az olasz és az amerikai és spanyol esetszám, és az olasz után ma már a spanyol halálozási szám is megelőzheti a kínait.

Felsorolás

A magyar kormány gyakorlatiassága.

Az Orbán-kormány a helyén van a bajban – összegez a Hirado.hu.

„Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője Facebook-oldalán pontokba szedte az a koronavírus-járványra elmúlt közel két hétben megtett kormányzati intézkedéseket. A kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet. Az elmúlt 14 nap alatt számos lépést tett a kormány a járvány megfékezésére, illetve a gazdasági hatások kezelésére. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője videójában ezeket sorolta fel.”

Farkas Örs: A kormány a helyén van

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője Facebook-oldalán pontokba szedte az a koronavírus-járványra elmúlt közel két hétben megtett kormányzati intézkedéseket. A kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet. Az elmúlt 14 nap alatt számos lépést tett a kormány a járvány megf ...

Higiénia

L. L. Junior óvatossága.

Félti és óvja várandós feleségét L. L. Junior (39), aki ha teheti, a bevásárlást is elintézi Körtvélyessy Kinga (36) helyett. A zenész kedvese a Blikk Online-nak elárulja, hogy kismamaként milyen intézkedéseket tart be a koronavírus-járvány idején.

„– Nyilván nagyon sok, a babavárással kapcsolatos dologra keresek rá az interneten, és annak is utánanéztem, hogy a vírus miatt mennyire vagyok veszélyeztetett. Szerencsére kismamaként nem tartozom ebbe a csoportba, de azért mi is vigyázunk – kezdte lapunknak Kinga. – Nem pánikoltam be a helyzettől, alapból is azt gondolom, hogy nagyon kell figyelni, főleg a higiéniára, most fokozottan. Az időm nagy részében, 95%-ban itthon vagyok, de járok orvoshoz, meg a legutóbbi vizsgálat után maszkban és kesztyűben bementünk Lacival a boltba, ahol nagyobb mennyiséget vásároltunk abból, ami kellett.”

Félti a járványtól terhes feleségét L. L. Junior: így óvja a zenész a várandós Kingát a vírus miatt

Nyilván nagyon sok, a babavárással kapcsolatos dologra keresek rá az interneten, és annak is utánanéztem, hogy a vírus miatt mennyire vagyok veszélyeztetett. Szerencsére kismamaként nem tartozom ebbe a csoportba, de azért mi is vigyázunk - kezdte lapunknak Kinga. - Nem pánikoltam be a helyzettől, alapból is azt gondolom, hogy nagyon kell figyelni, főleg a higiéniára, most fokozottan.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92352/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?