Blogolj!

Hatvan-hetven százalékkal csökkent a közterületek igénybevétele

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, a járványügyi intézkedések hatására jelentősen csökkent a lakosság jelenléte a közterületeken.

Megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, valamint Müller Cecília tisztifőorvos.

Müller Cecília beszámolt arról, hogy az elmúlt huszonnégy órában 261 főre emelkedett a laboratóriumi vizsgálattal igazolt új típusú koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, viszont újabb haláleset szerencsére nem történt. A tisztifőorvos közölte, huszonnyolc gyógyult beteg távozhatott az egészségügyi intézményekből, továbbá köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért. Müller Cecília ismét felhívta a lakosság figyelmét, hogy ha bárkiben gyanú merül fel azzal kapcsolatban, hogy elkapta a koronavírust, akkor telefonon vegye fel a kapcsolatot az orvosával.

A tisztifőorvos hangsúlyozta, most

az egészségügyi dolgozók állnak a harctéren az első sorban,

ezért rendkívül fontos, hogy az ő egészségüket megvédjük, vigyáznunk kell rájuk és nekik is magukra. Kiemelte, fontos, hogy az egészségügyi dolgozók ne legyenek terjesztői a vírusnak, ez kulcsfontosságú kérdés a járvány ezen szakaszában, de ha viselik a szükséges védőfelszereléseket, akkor minimalizálják a megfertőződés kockázatát.

Müller Cecília kitért arra is, számos hír kering a sajtóban a maszkok használatával kapcsolatban, erre reagálva felhívta a figyelmet, csak az egészségügyi dolgozók azok, akiknek feltétlenül viselniük kell a maszkot a védekezés érdekében. Kiemelte,

az egyszerű sebészi maszk nem véd meg a koronavírustól, viszont a betegek számára nagyon is javasolt a használata, hiszen a betegség cseppfertőzéssel terjed.

A maszk használata önmagában nem elégséges, nem fogja megállítani a járvány terjedését, az összes higiéniai szabályt be kell tartani ahhoz, hogy féken tarthassuk a járványt - szögezte le a tisztifőorvos, hozzátéve, ha valaki mégis használ maszkot, akkor azt tegye rendeltetésszerűen.

Lakatos Tibor, rendőrezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hamarosan csökkenhet a hatósági házi karanténok száma, hiszen a 14 nap kötelező otthon tartózkodás ideje bizonyos esetekben elkezd letelni. Tájékoztatott, hogy a karantén megszegése miatt 172 szabálysértési feljelentést tettek eddig és 28 helyszíni bírságot szabtak ki.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arról is beszámolt, hogy a korábban meghozott intézkedések hozzájárultak ahhoz, hogy megfékezzük a vírus terjedését, ezen túl nagyon fontos volt az is, hogy az állampolgárok saját maguk is korlátozták az életvitelüket, nem mozdultak ki otthonról, próbálták csökkenteni a találkozások, érintkezések számát. Kérdésre válaszolva elmondta, a normál élethez képest jelentősen csökkent a közterületek igénybevétele, jelenleg a normál napi élet 30 százaléka zajlik csupán a közterületeken.

Ha átlépünk a tömeges megbetegedések időszakába, vélhetően növekedni fognak a korlátozó intézkedések, de a rendszabályok betartása nem módosul, ugyanazokat a szabályokat kell betartani a járvány fokozódása idején, mint most - tette hozzá kérdésre válaszolva Müller Cecília, aki leszögezte, hogy a járványra hivatkozva egyetlen sürgős beavatkozás sem maradhat el az egészségügyben, a sürgősségi osztályok kötelesek fogadni a betegeket ha akut beavatkozásra van szükségük.

Lakatos Tibor elmondta, a kiskunhalasi mobilkórház a jövő hétre készül el, de ennek az igénybevételére csak akkor kerül sor, ha a normál kórházi kapacitás nem lesz elegendő.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92366/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,operatív törzs
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?