Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszély

Az Európai Unió bűnös tétlensége.

Donald Tusk a Néppárt elnöke rendkívüli értekezletre hívta a pártcsalád elnökségét, hogy megtárgyalják, hogyan lehet a leghatározottabban fellépni az Európai Uniónak koronavírus-járvány kapcsán tanúsított tétlenkedését, késlekedését kritizáló megnyilatkozásokkal szemben – számol be róla az Origo.hu.

„A pártelnök kezdeményezte, egyeztessenek arról is, hogy az unió miként tud keményebben fellépni az EU koronavírus-járvány kapcsán tanúsított tétlenkedését és késlekedését kritizáló megnyilvánulásokkal szemben. És így bár levelében elismeri, hogy az unió tétlenül nézte az eseményeket, míg Kína és Oroszország a tagállamok segítségére sietett. Tusk ebben annak a veszélyét látja, hogy míg az EU nem tett semmit, addig Kína és Oroszország egy későbbi politikai haszonszerzésre használják fel. Tusk ugyancsak javaslatot tett arra, hogy a Néppárt elnöksége foglalkozzon az egyes tagállamok járványkezelés kapcsán meghozott rendkívüli jogi intézkedéseinek értékelésével.”

Donald Tusk ideológiai alapon támadná a koronavírussal küzdő tagállamokat

Donald Tusk a Néppárt elnöke rendkívüli értekezletre hívta a pártcsalád elnökségét, hogy megtárgyalják, hogyan lehet a leghatározottabban fellépni az Európai Uniónak koronavírus járvány kapcsán tanúsított tétlenkedését, késlekedését kritizáló megnyilatkozásokkal szemben - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Donald Tusk az Európai Néppárt elnöke rendkívüli videokonferenciára hívta a párt elnökségét.

Biztosítás

A magyar honvédség stratégiai küldetése.

A legfontosabb, hogy az ország megőrizze a működőképességét – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának pénteki ülésén a Hirado.hu tudósítása szerint.

„Benkő Tibor, a koronavírus-járvány miatt létrehozott, a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője elmondta: meghatározták ezen vállalatokat. Első körben 139 ilyen céget választottak ki, ebből 65 állami, 74 magántulajdonban van. Hozzátette: ez a szám folyamatosan változni fog. Jelenleg 84 vállalatnál látnak el feladatot, 76 honvédelmi irányító törzs bevonásával – mivel van olyan törzs, amely két vagy három helyen lát el ilyen feladatot. Szólt arról, hogy több önkéntes jelentkező is volt, amely szeretne a létfontosságú vállalatok körébe tartozni – ennek eldöntése a tárcánál működő honvédelmi irányítótörzs feladata. Az irányítótörzsekben többségében katonák, mellettük rendőrök, katasztrófavédelmisek vannak. Az operatív törzsek által segített 84 vállalat között az egészségügy, a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, a közlekedés, az energetika, az infokommunikáció, a vízügy és az oxigénellátás szektorai képviseltetik magukat. Ismertette: feladatuk, hogy a létfontosságú vállalatokban, ha szükséges, tudják biztosítani működésük fizikai biztonságát. A vállalatok belső rendjének, nyugalmának, valamint működésének fenntartásában is közreműködnek.”

Benkő: A legfontosabb, hogy az ország megőrizze a működőképességét

A legfontosabb, hogy az ország megőrizze a működőképességét - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának pénteki ülésén. Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka pedig bejelentette, hogy honvédség állományában két igazolt koronavírus-fertőzött van.

Fékezés

A migrációs járványveszély kihívásai.

Politikai akarat kérdése az illegális migráció megállítása – a Magyar Hírlap Online szerint erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

„Bakondi György arra hívta fel a figyelmet, hogy a Balkánon minden nemzetállam lezárta határait, a migránsokat zárt táborokban helyezik el és szűrik a koronavírus-fertőzötteket, így sikerült megfékezni a mozgásukat. Ebből is látszik – tette hozzá –, hogy ez csak politikai akarat kérdése. Miután pedig a befogadóállamokban is terjed a járvány, a lakosság védelméért ott is szükség lenne a migránsok táborokba gyűjtésére és koronavírus-szűrésére, különben rosszabbodhat a helyzet – mondta. Bakondi György hangsúlyozta: az illegális migráció eddig is jelentett egészségügyi problémát, de ez a koronavírus-járvánnyal új szintre lépett.”

Politikai akarat kérdése az illegális migráció megállítása

Bakondi György arra hivta fel a figyelmet, hogy a Balkánon minden nemzetállam lezárta határait, a migránsokat zárt táborokban helyezik el és szűrik a koronavírus-fertőzötteket, így sikerült megfékezni a mozgásukat. Ebből is látszik - tette hozzá -, hogy ez csak politikai akarat kérdése.

Csere

Donald Trump kétirányú utcája.

Közfelkiáltással élénkítik az amerikai gazdaságot. Közben egymással és a szövetségi szervekkel versenyeznek a lélegeztetőgépekre vadászó államok – elemez a Népszava Online.

„A kormányzóknak pártállástól függetlenül az elnök narcisztikus lelkivilágára is tekintettel kell lenniük. Ha jót akarnak, kénytelenek akkor is dicséretekkel kezdeni minden megszólalásukat, amikor pedig megvan a véleményük a vészhelyzetben is elsősorban magával és újraválasztási esélyeivel törődő Trumpról. Az elnök erről azt mondta, hogy a Fehér Ház és a kormányzók viszonya 'kétirányú utca'. 'Jól kell, hogy bánjanak velünk' – pontosította, hogy mire számít a szövetségi segítségért cserében.”

Átment a 2 ezer milliárd dolláros csomag

Közfelkiáltással élénkítik az amerikai gazdaságot. Közben egymással és a szövetségi szervekkel versenyeznek a lélegeztetőgépekre vadászó államok. „Csak híres akar lenni! Szájhős, ki kell dobni a Republikánus Pártból!" - írta az interneten Donald Trump Thomas Massie képviselőről, aki miatt néhány órára kétségessé vált, hogy a képviselőház már pénteken el tudja-e fogadni a történelmi, 2 ezer milliárd dolláros kárenyhítési és gazdaságélénkítési csomagot.

Harc

Novak Djokovic milliós adakozása.

Nemes gesztussal segítette a koronavírus elleni harcot a szerbek ásza – írja a Blikk Online.

„Novak Djokovic is csatlakozott a sztárok sorához, akik pénzfelajánlással próbálják segíteni a koronavírus elleni harcot. A világklasszis teniszező, Novak Djokovic pénteken egymillió euróval támogatta a szerb egészségügyet.”

Koronavírus: Novak Djokovic is adakozott

Novak Djokovic is csatlakozott a sztárok sorához, akik pénzfelajánlással próbálják segíteni a koronavírus elleni harcot.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92458/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?