Blogolj!

Blogstar kávéház

Ideológia

Franciaország drámai hibái.

Idővesztés, téves és erőtlen döntések a francia járványkezelésben – az Origo.hu összefoglalója.

„A francia koronavírus-helyzetről készített körképünk jól mutatja, hogy a francia kormányzat nemcsak tekintélyes időt vesztett és késve hozta meg a lakosság védelmét szolgáló intézkedéseit, hanem a 'nyitott határok' fenntartását mindenek fölé helyező ideológia rabságában még rossz döntéseket is hozott. Az olasz–francia határt hetekig nem volt hajlandó Macron elnök lezárni, ez kétségtelenül drámai hiba volt. Ezen kívül pedig az egyébként könnyen elhalasztható önkormányzati választás első fordulóját minden orvosszakértői ajánlás ellenére megtartotta, sok ezer ember életét veszélynek kitéve. A karantént és később az elkerülhetetlenné váló kijárási tilalmat a francia rendőrség képtelen betartatni a migránsnegyedekben – a belügyminisztérium szerint 150 ilyen no-go zóna van Franciaországban.”

Koronavírus-járvány Franciaországban: sorozatos és drámai hibák története

A francia koronavírus-helyzetről készített körképünk jól mutatja, hogy a francia kormányzat nemcsak tekintélyes időt vesztett és késve hozta meg a lakosság védelmét szolgáló intézkedéseit, hanem a „nyitott határok" fenntartását mindenek fölé helyező ideológia rabságában még rossz döntéseket is hozott. Az olasz-francia határt hetekig nem volt hajlandó Macron elnök lezárni, ez kétségtelenül drámai hiba volt.

Fertőzés

A koronavírus magyar modellje.

A Koronamonitor becslése szerint a március 25-én ismert adatok szerint két hét múlva 4401, egy hónap múlva 175 977 ezer (nem csak igazolt) fertőzött lehet Magyarországon (változatlan kapcsolatszám mellett, aminél azonban ma az önkéntes karantén miatt sokkal jobb a helyzet) – elemezget a Népszava Online.

„Ha a vírus gond nélkül terjedhetne (nyájimmunitás-elmélet), akkor a magyar vírusterjedési görbe csúcsa 2,4 millió (éppen aktuális, de teszttel nem igazolt) fertőzöttnél lenne a SIR-modellben. Ennél a pontnál már nem tudna tovább terjedni a járvány, mert már nem volna elegendő fertőzhető ember. Emögött az a feltételezés áll, hogy a fertőzésen már átesettek nem fertőződnek meg ismét. A 2,4 millió fertőzött az aktuális betegek száma volna, eddig az időpontig már négymillióan átesnének a fertőzésen (a járvány végéig a lakosság 85 százaléka). Ebben a becslésben is van bizonytalanság, a gyógyulások száma ugyanis nem érte el azt a pontot, hogy a gyógyulási rátára pontos becslést lehessen adni. A modell készítője így nemzetközi adatokból dolgozott.”

Így tervezd a járványodat!

Lépten-nyomon számításokba, függvényekbe, becslésekbe botlani a világhálón, akad sok professzionális és rengeteg önkéntes munka is. Karanténban idő mint a tenger. Kutatnak a kormányok is. A hazai operatív törzsnek is dolgoznak matematikusok, statisztikusok, virológusok, forgatókönyveket gyártanak. Ezek - ismerve a törzsi közlésvágyat - tuti nem „mutiba készülnek", és legfeljebb a krízis előrehaladtával fogjuk megismerni őket.

Forrás

Az ellenzék sorozatos hazugságai.

A Fidesz arra kéri az ellenzéket, hogy ne terjesszen hamis információkat – írja a Hirado.hu.

„Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarország számára a koronavírus elleni védekezéshez. Ez ugyanis nem igaz. Brüsszel semmilyen új forrást nem biztosít Magyarország számára – jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a nagyobbik kormánypárt Facebook-oldalára feltöltött videóban. 'Ezzel szemben csak eddig 245 milliárd forintot fordított a kormány a koronavírus elleni védekezésre. Ez ráadásul egy felülről nyitott keret, azaz minden forrás biztosított a magyar emberek egészségének megőrzésére, és a járvány okozta károk enyhítésére' – fogalmazott Hollik István.”

A Fidesz arra kéri az ellenzéket, hogy ne terjesszen hamis információkat

„Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarország számára a koronavírus elleni védekezéshez. Ez ugyanis nem igaz. Brüsszel semmilyen új forrást nem biztosít Magyarország számára" - jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, ...

Megosztás

Orbán Viktor tiszteletadása.

Különleges fotót posztolt a miniszterelnök – így a Magyar Hírlap Online.

„Köszönjük a szolgálatot! – üzente a kormányfő a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. Orbán Viktor a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére kivilágított Lánchíd képét osztotta meg.”

Orbán Viktor a kivilágított Lánchídról posztolt

A koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére gyulladtak fel a fények

Fakanál

Görög Zita ínycsiklandozó finomságai.

A magyar sztárvilágból sokan megmutatták már, kinek hogyan telik az önkéntes karantén. Most Görög Zita is egy kis bepillantást engedett abba, ők hogyan és mivel vészelik át a kialakult helyzetet – számol be róla a Blikk Online.

„Görög Zitának a gyerekek mellett most arra is van ideje, hogy mindenféle finomsággal lepje meg családját. Egyik legújabb Insta posztjából az is kiderült, hogy ínycsiklandozó, friss kalácsot sütött szeretteinek, de nála ez nem ritka dolog. Akár heti háromszor is fakanalat ragad, és buktát, diós kalácsot vagy éppen mini csigákat készít reggelire.”

Görög Zita elárulta: náluk így telnek a mindennapok az otthoni karanténban - fotók

A magyar sztárvilágból sokan megmutatták már, kinek hogyan telik az önkéntes karantén. Most Görög Zita is egy kis bepillantást engedett abba, ők hogyan és mivel vészelik át a kialakult helyzetet. A magyar modell elárulta: náluk minden reggel és délután garázsbulival telik az otthonlét, sőt azt is megosztotta követőivel, hogy a karanténban töltött napok miatt egyfajta napirend alakult ki náluk.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92507/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?