Blogolj!

Blogstar kávéház

Ideológia

Franciaország drámai hibái.

Idővesztés, téves és erőtlen döntések a francia járványkezelésben – az Origo.hu összefoglalója.

„A francia koronavírus-helyzetről készített körképünk jól mutatja, hogy a francia kormányzat nemcsak tekintélyes időt vesztett és késve hozta meg a lakosság védelmét szolgáló intézkedéseit, hanem a 'nyitott határok' fenntartását mindenek fölé helyező ideológia rabságában még rossz döntéseket is hozott. Az olasz–francia határt hetekig nem volt hajlandó Macron elnök lezárni, ez kétségtelenül drámai hiba volt. Ezen kívül pedig az egyébként könnyen elhalasztható önkormányzati választás első fordulóját minden orvosszakértői ajánlás ellenére megtartotta, sok ezer ember életét veszélynek kitéve. A karantént és később az elkerülhetetlenné váló kijárási tilalmat a francia rendőrség képtelen betartatni a migránsnegyedekben – a belügyminisztérium szerint 150 ilyen no-go zóna van Franciaországban.”

Koronavírus-járvány Franciaországban: sorozatos és drámai hibák története

A francia koronavírus-helyzetről készített körképünk jól mutatja, hogy a francia kormányzat nemcsak tekintélyes időt vesztett és késve hozta meg a lakosság védelmét szolgáló intézkedéseit, hanem a „nyitott határok" fenntartását mindenek fölé helyező ideológia rabságában még rossz döntéseket is hozott. Az olasz-francia határt hetekig nem volt hajlandó Macron elnök lezárni, ez kétségtelenül drámai hiba volt.

Fertőzés

A koronavírus magyar modellje.

A Koronamonitor becslése szerint a március 25-én ismert adatok szerint két hét múlva 4401, egy hónap múlva 175 977 ezer (nem csak igazolt) fertőzött lehet Magyarországon (változatlan kapcsolatszám mellett, aminél azonban ma az önkéntes karantén miatt sokkal jobb a helyzet) – elemezget a Népszava Online.

„Ha a vírus gond nélkül terjedhetne (nyájimmunitás-elmélet), akkor a magyar vírusterjedési görbe csúcsa 2,4 millió (éppen aktuális, de teszttel nem igazolt) fertőzöttnél lenne a SIR-modellben. Ennél a pontnál már nem tudna tovább terjedni a járvány, mert már nem volna elegendő fertőzhető ember. Emögött az a feltételezés áll, hogy a fertőzésen már átesettek nem fertőződnek meg ismét. A 2,4 millió fertőzött az aktuális betegek száma volna, eddig az időpontig már négymillióan átesnének a fertőzésen (a járvány végéig a lakosság 85 százaléka). Ebben a becslésben is van bizonytalanság, a gyógyulások száma ugyanis nem érte el azt a pontot, hogy a gyógyulási rátára pontos becslést lehessen adni. A modell készítője így nemzetközi adatokból dolgozott.”

Így tervezd a járványodat!

Lépten-nyomon számításokba, függvényekbe, becslésekbe botlani a világhálón, akad sok professzionális és rengeteg önkéntes munka is. Karanténban idő mint a tenger. Kutatnak a kormányok is. A hazai operatív törzsnek is dolgoznak matematikusok, statisztikusok, virológusok, forgatókönyveket gyártanak. Ezek - ismerve a törzsi közlésvágyat - tuti nem „mutiba készülnek", és legfeljebb a krízis előrehaladtával fogjuk megismerni őket.

Forrás

Az ellenzék sorozatos hazugságai.

A Fidesz arra kéri az ellenzéket, hogy ne terjesszen hamis információkat – írja a Hirado.hu.

„Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarország számára a koronavírus elleni védekezéshez. Ez ugyanis nem igaz. Brüsszel semmilyen új forrást nem biztosít Magyarország számára – jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a nagyobbik kormánypárt Facebook-oldalára feltöltött videóban. 'Ezzel szemben csak eddig 245 milliárd forintot fordított a kormány a koronavírus elleni védekezésre. Ez ráadásul egy felülről nyitott keret, azaz minden forrás biztosított a magyar emberek egészségének megőrzésére, és a járvány okozta károk enyhítésére' – fogalmazott Hollik István.”

A Fidesz arra kéri az ellenzéket, hogy ne terjesszen hamis információkat

„Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarország számára a koronavírus elleni védekezéshez. Ez ugyanis nem igaz. Brüsszel semmilyen új forrást nem biztosít Magyarország számára" - jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, ...

Megosztás

Orbán Viktor tiszteletadása.

Különleges fotót posztolt a miniszterelnök – így a Magyar Hírlap Online.

„Köszönjük a szolgálatot! – üzente a kormányfő a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. Orbán Viktor a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére kivilágított Lánchíd képét osztotta meg.”

Orbán Viktor a kivilágított Lánchídról posztolt

A koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére gyulladtak fel a fények

Fakanál

Görög Zita ínycsiklandozó finomságai.

A magyar sztárvilágból sokan megmutatták már, kinek hogyan telik az önkéntes karantén. Most Görög Zita is egy kis bepillantást engedett abba, ők hogyan és mivel vészelik át a kialakult helyzetet – számol be róla a Blikk Online.

„Görög Zitának a gyerekek mellett most arra is van ideje, hogy mindenféle finomsággal lepje meg családját. Egyik legújabb Insta posztjából az is kiderült, hogy ínycsiklandozó, friss kalácsot sütött szeretteinek, de nála ez nem ritka dolog. Akár heti háromszor is fakanalat ragad, és buktát, diós kalácsot vagy éppen mini csigákat készít reggelire.”

Görög Zita elárulta: náluk így telnek a mindennapok az otthoni karanténban - fotók

A magyar sztárvilágból sokan megmutatták már, kinek hogyan telik az önkéntes karantén. Most Görög Zita is egy kis bepillantást engedett abba, ők hogyan és mivel vészelik át a kialakult helyzetet. A magyar modell elárulta: náluk minden reggel és délután garázsbulival telik az otthonlét, sőt azt is megosztotta követőivel, hogy a karanténban töltött napok miatt egyfajta napirend alakult ki náluk.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92507/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?