Blogolj!

Blogstar kávéház

Forrás

Az Európai Unió gyorssegélyei.

Hiába tagadják: járvány idején is jön az uniós segítség – állítja a Népszava Online.

„Ami az azonnali gyorssegélyt illeti, a közösség máris két borítékot nyújtott át a magyar kormánynak. Az egyik 861 millió eurót (301 milliárd forintot) tartalmaz, amit rendes körülmények között vissza kellene fizetnünk Brüsszelnek. Ez a pénz az uniós költségvetésből érkezett, 2019-ben el nem költött előleg, amelynek a visszatérítéséről a rendkívüli helyzetre való tekintettel eltekint az Unió. A másik borítékban majdnem 608 millió euró (csaknem 213 milliárd forint) van, illetve lesz hamarosan, ami az idei évre szóló, az uniós projektek finanszírozásához szükséges hasonló előleg, csakhogy a kifizetését az év közepe helyett előrehozták március-áprilisra. Erről a forrásról Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője számolt be, miután birtokába jutott az Európai Bizottságnak a magyar kormány illetékes tagjaihoz intézett hivatalos levele. Nem tudni, hogy ezt a pénzt később vissza kell-e fizetni, de az biztos, hogy a védekezésre gyorsan mobilizálható, friss támogatásról van szó.”

Hiába tagadják: járvány idején is jön az uniós segítség

Noha a Fidesz szerint Brüsszel nem segít már két gyorssegély is jön: az egyik 301 milliárd forintot, a másik csaknem 213 milliárd forint jelent. Az utóbbi napokban több fideszes politikus szóvá tette, hogy az Európai Unió nem járul hozzá a koronavírus elleni védekezéshez.

Korlátozás

A járványvédelem szigorításai.

Az összetartás a legfontosabb, az emberek értik a korlátozások fontosságát – összegez az Origo.hu.

„A kijárási korlátozások második napján a magyarok továbbra is fegyelmezetten, a szigorítások fontosságát belátva alkalmazkodtak az új helyzethez. Az országban szombat óta két újabb, idős ember halt meg, mind a ketten más súlyos betegségekkel is küzdöttek, az új típusú koronavírus pedig csak rontott a helyzeten. Orbán Viktor miniszterelnök összefogásra buzdított és azt üzente a magyaroknak, hogy senki sincs egyedül. Továbbra is kiemelten fontos az otthon maradás, és hogy csak akkor menjünk el máshová, ha feltétlenül szükséges. Gondoskodjunk és segítsünk az idősebbeknek, ugyanis a krónikus betegek mellett ők a legveszélyeztetettebbek. Külföldön is egymást érik a szigorítások.”

Az összetartás a legfontosabb, az emberek értik a korlátozások fontosságát

A kijárási korlátozások második napján a magyarok továbbra is fegyelmezetten, a szigorítások fontosságát belátva alkalmazkodtak az új helyzethez. Az országban szombat óta két újabb, idős ember halt meg, mind a ketten más súlyos betegségekkel is küzdöttek, az újtípusú koronavírus pedig csak rontott a helyzeten.

Hiedelem

A koronavírus tévhitei.

Napról napra egyre több tévhit kering a koronavírussal kapcsolatban. Például a gyakori vízivás és a sós vízzel gargalizálás sem véd meg a fertőzéstől, ahogy az sem igaz, hogyha visszatartjuk a lélegzetünket, kiderülhet, elkaptuk-e a vírust. A tudományos akadémia honlapján is tájékoztat ezekről – így a Hirado.hu.

„A tudomany.hu oldalon is olvasható összegzés szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a tévhitek közé sorolja, hogy a hideg időjárás és a hó elpusztítja az új koronavírust és a forró fürdő megakadályozza a koronavírus-fertőzést. Ugyancsak tévhit, hogy a koronavírus szúnyogcsípéssel terjed, ezt semmilyen bizonyíték vagy adat nem támasztja alá. Az új koronavírus légúti vírus, amelyet a fertőzött emberek elsősorban a köhögéskor vagy tüsszentéskor a levegőbe juttatott cseppekkel, nyálcseppekkel vagy orrváladékkal terjesztenek. Azt is a hiedelmek közé sorolják, hogy a kézszárítók elpusztítják az új koronavírust. Mint írják, ha valaki meg akarja védeni magát, tisztítsa meg gyakran kezét alkoholos kézfertőtlenítőkkel vagy mossa alaposan meg szappannal és vízzel.”

Egyre több tévhit kering a koronavírussal kapcsolatban

Napról napra egyre több tévhit kering a koronavírussal kapcsolatban. Például a gyakori vízivás és a sós vízzel gargalizálás egyáltálan nem véd meg a fertőzéstől, ahogy az sem igaz, hogyha visszatartjuk a lélegzetünket, kiderülhet hogy elkaptuk-e a vírust. A tudományos akadémia honlapján is tájékoztat ezekről.

Felháborodás

A Momentum óvodavétója.

Ezúttal Kőbányán látott aknamunkához a Momentum Mozgalom. A párt helyi politikusai azért háborodtak fel, mert még az előző képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat átadott egy jelenleg kutyafuttatóként funkcionáló ingatlant a Budapest-Kőbányai Református Egyházközségnek, hogy azon óvodát létesítsen – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A választások előtt ingyen adták oda a kutyafuttató területét a református egyházközségnek – írta ki közösségi oldalára a Momentum kőbányai önkormányzati képviselője, Stemler Diána. A politikus azon háborodott fel, hogy tavaly, jóval az őszi helyhatósági voksolásokat megelőzően az akkori képviselő-testület meggyőző többséggel – igennel szavazott Fekete-Győrék jelenlegi pártszövetségesei közül a DK-s Patay-Papp Judit és az Együtt-PM színeiben indult Bányai T. Péter is – úgy döntött, az önkormányzat térítésmentesen átad egy telket óvodaépítés céljából a református egyháznak. A tervek szerint az intézmény építését legkésőbb 2020. szeptember 30-ig meg kell kezdeni, és december 31-ig a működési engedélyt is meg kell szerezni. A momentumos képviselő egy februári kerületi tervtanácsi ülés után háborodott fel Facebook-posztjában, habár információink szerint a párt korábban nem emelt kifogást a tervezett beruházás ellen.”

Momentumos vétó

A választások előtt ingyen adták oda a kutyafuttató területét a református egyházközségnek - írta ki közösségi oldalára a Momentum kőbányai önkormányzati képviselője, Stemler Diána. A politikus azon háborodott fel, hogy tavaly, jóval az őszi helyhatósági voksolásokat megelőzően az akkori képviselő-testület meggyőző többséggel - igennel szavazott Fekete-Győrék jelenlegi pártszövetségesei közül a DK-s Patay-Papp Judit és az Együtt-PM színeiben indult Bányai T.

Öröm

Demi Rose csupasz keblei.

Nincs is kellemesebb módja egy hét indításának, mint Demi Rose egyik szuperszexi fotója – fogalmaz a Blikk Online.

„Demi sosem hagyja cserben az embert, ha szexi képekről van szó. A fiatal modell ezúttal is merész posztjával dobogtatja meg rajongói szívét, így mi is megmutatjuk, hogy önök is örüljenek.”

Zárjuk ezt a hosszú napot, Demi Rose csupasz melleivel - fotó

Nincs is kellemesebb módja egy hosszú hét lezárásának, mint Demi Rose egyik szuperszexi fotója. Demi sosem hagyja cserben az embert, ha szexi képekről van szó. A fiatal modell ezúttal is merész posztjával dobogtatja meg rajongói szívét, így mi is megmutatjuk, hogy önök is örüljenek:

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92560/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?