Blogolj!

Blogstar kávéház

Forrás

Az Európai Unió gyorssegélyei.

Hiába tagadják: járvány idején is jön az uniós segítség – állítja a Népszava Online.

„Ami az azonnali gyorssegélyt illeti, a közösség máris két borítékot nyújtott át a magyar kormánynak. Az egyik 861 millió eurót (301 milliárd forintot) tartalmaz, amit rendes körülmények között vissza kellene fizetnünk Brüsszelnek. Ez a pénz az uniós költségvetésből érkezett, 2019-ben el nem költött előleg, amelynek a visszatérítéséről a rendkívüli helyzetre való tekintettel eltekint az Unió. A másik borítékban majdnem 608 millió euró (csaknem 213 milliárd forint) van, illetve lesz hamarosan, ami az idei évre szóló, az uniós projektek finanszírozásához szükséges hasonló előleg, csakhogy a kifizetését az év közepe helyett előrehozták március-áprilisra. Erről a forrásról Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője számolt be, miután birtokába jutott az Európai Bizottságnak a magyar kormány illetékes tagjaihoz intézett hivatalos levele. Nem tudni, hogy ezt a pénzt később vissza kell-e fizetni, de az biztos, hogy a védekezésre gyorsan mobilizálható, friss támogatásról van szó.”

Hiába tagadják: járvány idején is jön az uniós segítség

Noha a Fidesz szerint Brüsszel nem segít már két gyorssegély is jön: az egyik 301 milliárd forintot, a másik csaknem 213 milliárd forint jelent. Az utóbbi napokban több fideszes politikus szóvá tette, hogy az Európai Unió nem járul hozzá a koronavírus elleni védekezéshez.

Korlátozás

A járványvédelem szigorításai.

Az összetartás a legfontosabb, az emberek értik a korlátozások fontosságát – összegez az Origo.hu.

„A kijárási korlátozások második napján a magyarok továbbra is fegyelmezetten, a szigorítások fontosságát belátva alkalmazkodtak az új helyzethez. Az országban szombat óta két újabb, idős ember halt meg, mind a ketten más súlyos betegségekkel is küzdöttek, az új típusú koronavírus pedig csak rontott a helyzeten. Orbán Viktor miniszterelnök összefogásra buzdított és azt üzente a magyaroknak, hogy senki sincs egyedül. Továbbra is kiemelten fontos az otthon maradás, és hogy csak akkor menjünk el máshová, ha feltétlenül szükséges. Gondoskodjunk és segítsünk az idősebbeknek, ugyanis a krónikus betegek mellett ők a legveszélyeztetettebbek. Külföldön is egymást érik a szigorítások.”

Az összetartás a legfontosabb, az emberek értik a korlátozások fontosságát

A kijárási korlátozások második napján a magyarok továbbra is fegyelmezetten, a szigorítások fontosságát belátva alkalmazkodtak az új helyzethez. Az országban szombat óta két újabb, idős ember halt meg, mind a ketten más súlyos betegségekkel is küzdöttek, az újtípusú koronavírus pedig csak rontott a helyzeten.

Hiedelem

A koronavírus tévhitei.

Napról napra egyre több tévhit kering a koronavírussal kapcsolatban. Például a gyakori vízivás és a sós vízzel gargalizálás sem véd meg a fertőzéstől, ahogy az sem igaz, hogyha visszatartjuk a lélegzetünket, kiderülhet, elkaptuk-e a vírust. A tudományos akadémia honlapján is tájékoztat ezekről – így a Hirado.hu.

„A tudomany.hu oldalon is olvasható összegzés szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a tévhitek közé sorolja, hogy a hideg időjárás és a hó elpusztítja az új koronavírust és a forró fürdő megakadályozza a koronavírus-fertőzést. Ugyancsak tévhit, hogy a koronavírus szúnyogcsípéssel terjed, ezt semmilyen bizonyíték vagy adat nem támasztja alá. Az új koronavírus légúti vírus, amelyet a fertőzött emberek elsősorban a köhögéskor vagy tüsszentéskor a levegőbe juttatott cseppekkel, nyálcseppekkel vagy orrváladékkal terjesztenek. Azt is a hiedelmek közé sorolják, hogy a kézszárítók elpusztítják az új koronavírust. Mint írják, ha valaki meg akarja védeni magát, tisztítsa meg gyakran kezét alkoholos kézfertőtlenítőkkel vagy mossa alaposan meg szappannal és vízzel.”

Egyre több tévhit kering a koronavírussal kapcsolatban

Napról napra egyre több tévhit kering a koronavírussal kapcsolatban. Például a gyakori vízivás és a sós vízzel gargalizálás egyáltálan nem véd meg a fertőzéstől, ahogy az sem igaz, hogyha visszatartjuk a lélegzetünket, kiderülhet hogy elkaptuk-e a vírust. A tudományos akadémia honlapján is tájékoztat ezekről.

Felháborodás

A Momentum óvodavétója.

Ezúttal Kőbányán látott aknamunkához a Momentum Mozgalom. A párt helyi politikusai azért háborodtak fel, mert még az előző képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat átadott egy jelenleg kutyafuttatóként funkcionáló ingatlant a Budapest-Kőbányai Református Egyházközségnek, hogy azon óvodát létesítsen – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A választások előtt ingyen adták oda a kutyafuttató területét a református egyházközségnek – írta ki közösségi oldalára a Momentum kőbányai önkormányzati képviselője, Stemler Diána. A politikus azon háborodott fel, hogy tavaly, jóval az őszi helyhatósági voksolásokat megelőzően az akkori képviselő-testület meggyőző többséggel – igennel szavazott Fekete-Győrék jelenlegi pártszövetségesei közül a DK-s Patay-Papp Judit és az Együtt-PM színeiben indult Bányai T. Péter is – úgy döntött, az önkormányzat térítésmentesen átad egy telket óvodaépítés céljából a református egyháznak. A tervek szerint az intézmény építését legkésőbb 2020. szeptember 30-ig meg kell kezdeni, és december 31-ig a működési engedélyt is meg kell szerezni. A momentumos képviselő egy februári kerületi tervtanácsi ülés után háborodott fel Facebook-posztjában, habár információink szerint a párt korábban nem emelt kifogást a tervezett beruházás ellen.”

Momentumos vétó

A választások előtt ingyen adták oda a kutyafuttató területét a református egyházközségnek - írta ki közösségi oldalára a Momentum kőbányai önkormányzati képviselője, Stemler Diána. A politikus azon háborodott fel, hogy tavaly, jóval az őszi helyhatósági voksolásokat megelőzően az akkori képviselő-testület meggyőző többséggel - igennel szavazott Fekete-Győrék jelenlegi pártszövetségesei közül a DK-s Patay-Papp Judit és az Együtt-PM színeiben indult Bányai T.

Öröm

Demi Rose csupasz keblei.

Nincs is kellemesebb módja egy hét indításának, mint Demi Rose egyik szuperszexi fotója – fogalmaz a Blikk Online.

„Demi sosem hagyja cserben az embert, ha szexi képekről van szó. A fiatal modell ezúttal is merész posztjával dobogtatja meg rajongói szívét, így mi is megmutatjuk, hogy önök is örüljenek.”

Zárjuk ezt a hosszú napot, Demi Rose csupasz melleivel - fotó

Nincs is kellemesebb módja egy hosszú hét lezárásának, mint Demi Rose egyik szuperszexi fotója. Demi sosem hagyja cserben az embert, ha szexi képekről van szó. A fiatal modell ezúttal is merész posztjával dobogtatja meg rajongói szívét, így mi is megmutatjuk, hogy önök is örüljenek:

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92560/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?