Blogolj!

Blogstar kávéház

Végtelen

A korlátozások kavalkádja.

Néhány hét alatt gyökeresen megváltozott az európai emberek élete, a kormányok példátlanul szigorú intézkedéseket vezettek be a járvány elleni küzdelem jegyében. Ahány ország, annyi korlátozás – villantja fel a Népszava Online.

„Egyetlen EU-tagállam van, ami egyelőre még vonakodik a korlátozások bevezetésétől: Svédország, ahol még országos iskolazárat sem rendeltek el, és más országokkal szemben az éttermek, nem létfontosságú üzletek nyitvatartását sem korlátozták. A jelek azonban arra mutatnak, hogy csak idő kérdése, mire a stockholmi kormány is igazodik a trendhez, Stefan Lövfen miniszterelnök pénteken már bejelentette, hogy korábbi 500 főről 50-re korlátozzák a maximális létszámát. A kormányfő beszédében egyben felkészítette a lakosságot arra, hogy nehéz hónapok várnak rájuk. Egyelőre senki sem tudja, hogy mikor érhetnek véget a rendkívüli intézkedések az Európában, a járványügyi szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a túl korai feloldásuk újabb megbetegedés hullámot eredményezne, az emberek türelme és fegyelme azonban nem végtelen.”

Ahány ország, annyi korlátozás

Néhány hét alatt gyökeresen megváltozott az európai emberek élete, a kormányok példátlanul szigorú intézkedéseket vezettek be a járvány elleni küzdelem jegyében. Kijárási tilalmak, bezárt iskolák és betiltott tömegrendezvények - másfél hónapja még jóformán elképzelhetetlennek számított, mára általánossá vált a személyi szabadság ilyen mértékű korlátozása az Európai Unióban.

Út

Orbán Viktor különös születésnapja.

A miniszterelnök megosztott egy fotót a Facebook-oldalán a Fidesz 32 éves fennállásának alkalmából – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Bár most mindannyian legalább másfél méterre vagyunk egymástól, 32 évvel ezelőtt összejöttünk, és útjára indítottuk a Fideszt. Boldog születésnapot! – írta a kormányfő.”

Orbán Viktor: Boldog születésnapot!

A miniszterelnök a Fidesz 32. születésnapját ünnepli a Face

Kör

A szocialisták szolidaritása.

Megérkezett az MSZP több vidéki szervezetéhez az a védőeszköz szállítmány, amellyel a frontvonalban harcoló embereket szeretnék segíteni. Fejenként egymillió forintot ajánlottak fel az MSZP-s országgyűlési képviselők erre a célra. Volt olyan megyei szocialista vezető, aki trágár szavak kíséretében írta körbe, hogy szerinte mennyit ér ez az akció – így a Hirado.hu.

„Ez a támogatás kevés (…) – fogalmazott nyomdafestéket nem tűrő szavakkal az M1 kamerái előtt az egyik békéscsabai választókerület szocialista elnöke arra reagálva, hogy az MSZP országgyűlési képviselői fejenként egy-egymillió forintot adtak a fizetésükből a koronavírus-járvány elleni védekezésre a helyi szervezeteik számára. Miklós Attila, békéscsabai választókerületi elnök azt is megmutatta, hány maszkot vettek az MSZP szolidaritási pénzéből. A hatalmas papírdoboz tizenkét másik kisebb dobozt rejt, bennük az 50-50 darab orvosi maszkkal. A védőfelszerelések beszerzésében egyébként, szocialista körökből származó információnk szerint ugyancsak Miklós Attila segédkezett, állítólag saját cégén keresztül.”

Az MSZP néhány napja indította el kampányát a vírus elleni védekezésben

Megérkezett az MSZP több vidéki szervezetéhez az a védőeszköz szállítmány, amellyel a frontvonalban harcoló embereket szeretnék segíteni. Fejenként egymillió forintot ajánlottak fel az MSZP-s országgyűlési képviselők erre a célra. Volt olyan megyei szocialista vezető, aki trágár szavak kíséretében írta körbe, hogy szerinte mennyit ér ez az akció - hangzott el az M1 Híradójában.

Halasztás

Hosszú Katinka szerencséje.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő, Hosszú Katinka közösségi oldalán reagált a NOB mai bejelentésére, amely szerint az elhalasztott tokiói nyári játékokat 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik majd meg – számol be róla az Origo.hu.

„Szerencsések vagyunk sportolók ebben a szerencsétlen helyzetben, hogy most már tudunk tervezni fejben és kaptunk egy teljes évet! – írta Hosszú.”

Hosszú Katinka reagált az olimpia új időpontjára

A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő, Hosszú Katinka közösségi oldalán reagált a NOB mai bejelentésére, amely szerint az elhalasztott tokiói nyári játékokat 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik majd meg. "Szerencsések vagyunk sportolók ebben a szerencsétlen helyzetben, hogy most már tudunk tervezni fejben és kaptunk egy teljes évet!"

Szőr

Kárpáti Rebeka hátborzongató inspirációi.

Valóra válnak Kárpáti Rebeka álmai. A modell az Instagram-oldalán írt rajongóinak arról egy hosszas bejegyzésben, hogy már évek óta papírra veti a céljait, álmait, amik így rendre meg is valósulnak. Mint kiderült, mostanra már tudatosan foglalkozik ezzel, az pedig, hogy jó néhány dolgot előre megjósolt, hátborzongatónak véli – olvasható a Blikk Online-on.

„Az irományaim mellett néha készítettem inspirációs-bevonzós táblát is. Egyenesen felállt a szőr a hátamon amikor 1-1 költözés alkalmával megtaláltam egy régit, és lám: minden körülöttem van, vagy elértem így-úgy ami a táblán van... hátborzongató. Szóval én nagyon hiszek ezekben mert nekem működik, és mivel már nagyon régen volt ilyen kis táblám, csinálok nekünk egyet – írta Kárpáti Rebeka a posztban.”

„Egyenesen felállt a szőr a hátamon" - Ezzel jósol Kárpáti Rebeka

Kárpáti Rebeka a közösségi oldalán mesélt rajongóinak régi szokásáról, amivel aztán sikerült valóra váltani az álmait. Valóra válnak Kárpáti Rebeka álmai. A modell az Instagram-oldalán írt rajongóinak arról egy hosszas bejegyzésben, hogy már évek óta papírra veti a céljait, álmait, amik így rendre meg is valósulnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92620/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?