Blogolj!

Blogstar kávéház

Égetés

A koronavírus betiltása.

Türkmenisztánban már minden rendben: betiltották a koronavírus szót. Az autokrata türk elnök egy csapásra megoldotta a járvány problémáját: a sajtóban, de az iskolákban sem szabad leírni a tabunak számító kifejezést – számol be róla a Népszava Online.

„De nem csak az állami irányítás alatt álló média nem használhatja a szót: a koronavírus nem szerepel az iskolákban, egészségügyi intézményekben és munkahelyeken szétosztott tájékoztató füzetekben sem. Az Iránnal határos országban hivatalosan egyetlen egy fertőzött sincsen, miközben szomszédjában már tömegsírokba temetik a halottakat. A volt szovjet tagköztársaság elnöke, a magát a hatalomba haláláig bebetonozó Gurbanguly Berdimukhammedow a járvány elleni védekezés jegyében csak füstölők égetésére adott utasítást, de ennek is már közel három hete.”

Türkmenisztánban már minden rendben: betiltották a koronavírus szót

Az autokrata türk elnök egy csapásra megoldotta a járvány problémáját: a sajtóban, de az iskolákban sem szabad leírni a tabunak számító kifejezést. Türkmenisztánban száműzték a "koronavírus" szót, amivel az ország egy hatalmas lépést tett afelé, hogy a járvány létét is elhallgatva, állampolgárait életveszélybe sodorja - idézi a Riporterek Határok Nélkül (RSF) jelentését a hvg.hu.

Folt

Az ellenzék lékütése.

Mivel az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, keletkezett egy patthelyzet, amit kedden tudott csak elhárítani a kormány – idézi Orbán Viktort az Origo.hu.

„A közösségi oldalára feltöltött videón a kormányfő azt mondta: az esti ülés hosszú lesz, fontos kérdések vannak napirenden. A legfontosabb döntésnek Orbán Viktor azt nevezte, hogy az ellenzék ütötte 'léket sikerült befoltozni' a hatályukat vesztett rendeleteket változatlan formában aláírta, azok ismét hatályba léptek, működnek, segítik a védekezést.”

Orbán Viktor: Az ellenzék ütötte léket sikerült befoltozni - videó

Mivel az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, keletkezett egy patthelyzet, "néhány fontos döntésünk hatályát vesztette, léket kapott a védekezésünk hajója". Ezt a léket ma sikerült befoltozni - mondta Orbán Viktor kedd este, a koronavírus-akciócsoportok vezetőivel folytatott megbeszélését megelőzően.

Nincs

Gyurcsány Loch Ness-i szörnye.

Néhány nap késéssel azért Gyurcsány Ferenc is beállt a kétezer milliárd forintnyi uniós támogatásról indulatosan hazudozók maroknyi táborába – fejtette ki Deutsch Tamás EP-képviselő a Hirado.hu szerint.

„Deutsch Tamás arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke napközben arra szólította fel a kormányt, pótolja a munkavállalók koronavírus-járvány miatt kieső jövedelmeit a Magyarországnak megítélt mintegy 2000 milliárd forintos (5,6 milliárd euró) uniós támogatásból. 'Ez az egész uniós támogatás dolog pontosan olyan, mint a Loch Ness-i szörny: sokan beszélnek róla, de senki sem látta' – fogalmazott válaszában Deutsch Tamás. Hangsúlyozta: 'Nem látták, mert nincs. Se szörny, se uniós támogatás. Ennyi' – zárta bejegyzését Deutsch Tamás.”

Deutsch: Gyurcsány is beállt az uniós támogatásról hazudozók táborába

„Néhány nap késéssel azért Gyurcsány Ferenc is beállt a kétezer milliárd forintnyi uniós támogatásról indulatosan hazudozók maroknyi táborába" - írta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője kedden a Facebook-oldalán. Deutsch Tamás arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke napközben arra szólította fel a kormányt, pótolja a munkavállalók koronavírus-járvány miatt kieső jövedelmeit a Magyarországnak megítélt mintegy 2000 milliárd forintos (5,6 milliárd euró) uniós támogatásból.

Állandóság

Az áldozatsegítés korlátlansága.

A járvány idején is folytatódik az állam áldozatsegítő programja – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Kiemelte, a központok munkatársainak célja a járvány ellenére sem változott: az a legfontosabb, hogy az áldozatok azt érezzék, nincsenek egyedül és megkapják a szükséges támogatást. 'A bűncselekmények és szabálysértések áldozatainak megsegítése továbbra is elsődleges fontosságú az Igazságügyi Minisztérium számára, hiszen 2020 az áldozatsegítés éve a minisztériumban' – fogalmazott. Varga Judit fontosnak nevezte, hogy a veszélyhelyzetben bevezetett kijárási korlátozások nem vonatkoznak azokra, akik ilyen helyzetben állami segítségért folyamodnak. Megjegyezte továbbá, hogy az áldozatsegítő központok minden nap várják a hozzájuk fordulókat, de a kormányzati intézkedésekre tekintettel azt kérik, hogy elsősorban telefonon vagy e-mailben keressék fel munkatársaikat.”

A járvány idején is folytatódik az állam áldozatsegítő programja

Varga Judit hangsúlyozta, az áldozatsegítő központok továbbra is üzemelnek, a kijárási korlátozások pedig nem terjednek ki azokra, akik segítségért folyamodnak. Az Igazságügyi Minisztérium által működtetett áldozatsegítő központok, valamint az éjjel-nappal ingyenesen hívható 06-80-225-225-ös telefonszámon elérhető áldozatsegítő vonal a koronavírus-járvány ellenére is üzemelnek és támogatásban részesítik a hozzájuk forduló áldozatokat - fejtette ki.

Villantás

Emily Ratajkowski pucér összebújása.

A gyönyörű modell mindig tud valami újat mutatni – állítja a Blikk Online.

„Emily Ratajkowski folyamatosan lázban tartja a rajongóit. Az angol szépség villantásai naponta körbejárják az internetet, ezúttal azonban olyannal állt elő, ami még tőle is szokatlan: legújabb fotóján ugyanis a kutyájával bújt össze, méghozzá meglehetősen hiányos öltözetben. 'Nagyon unja az ölelgetést' – írta fotója mellé a fiatal modell.”

Egy kis finomság a nap végére: összebújós fotót posztolt a félpucér Emily Ratajkowski

A gyönyörű modell mindig tud valami újat mutatni. Emily Ratajkowski folyamatosan lázban tartja a rajongóit. Az angol szépség villantásai naponta körbejárják az internetet, ezúttal azonban olyannal állt elő, ami még tőle is szokatlan: legújabb fotóján ugyanis a kutyájával bújt össze, méghozzá meglehetősen hiányos öltözetben. „Nagyon unja az ölelgetést" - írta fotója mellé a fiatal modell.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92665/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?