Blogolj!

Blogstar kávéház

Égetés

A koronavírus betiltása.

Türkmenisztánban már minden rendben: betiltották a koronavírus szót. Az autokrata türk elnök egy csapásra megoldotta a járvány problémáját: a sajtóban, de az iskolákban sem szabad leírni a tabunak számító kifejezést – számol be róla a Népszava Online.

„De nem csak az állami irányítás alatt álló média nem használhatja a szót: a koronavírus nem szerepel az iskolákban, egészségügyi intézményekben és munkahelyeken szétosztott tájékoztató füzetekben sem. Az Iránnal határos országban hivatalosan egyetlen egy fertőzött sincsen, miközben szomszédjában már tömegsírokba temetik a halottakat. A volt szovjet tagköztársaság elnöke, a magát a hatalomba haláláig bebetonozó Gurbanguly Berdimukhammedow a járvány elleni védekezés jegyében csak füstölők égetésére adott utasítást, de ennek is már közel három hete.”

Türkmenisztánban már minden rendben: betiltották a koronavírus szót

Az autokrata türk elnök egy csapásra megoldotta a járvány problémáját: a sajtóban, de az iskolákban sem szabad leírni a tabunak számító kifejezést. Türkmenisztánban száműzték a "koronavírus" szót, amivel az ország egy hatalmas lépést tett afelé, hogy a járvány létét is elhallgatva, állampolgárait életveszélybe sodorja - idézi a Riporterek Határok Nélkül (RSF) jelentését a hvg.hu.

Folt

Az ellenzék lékütése.

Mivel az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, keletkezett egy patthelyzet, amit kedden tudott csak elhárítani a kormány – idézi Orbán Viktort az Origo.hu.

„A közösségi oldalára feltöltött videón a kormányfő azt mondta: az esti ülés hosszú lesz, fontos kérdések vannak napirenden. A legfontosabb döntésnek Orbán Viktor azt nevezte, hogy az ellenzék ütötte 'léket sikerült befoltozni' a hatályukat vesztett rendeleteket változatlan formában aláírta, azok ismét hatályba léptek, működnek, segítik a védekezést.”

Orbán Viktor: Az ellenzék ütötte léket sikerült befoltozni - videó

Mivel az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, keletkezett egy patthelyzet, "néhány fontos döntésünk hatályát vesztette, léket kapott a védekezésünk hajója". Ezt a léket ma sikerült befoltozni - mondta Orbán Viktor kedd este, a koronavírus-akciócsoportok vezetőivel folytatott megbeszélését megelőzően.

Nincs

Gyurcsány Loch Ness-i szörnye.

Néhány nap késéssel azért Gyurcsány Ferenc is beállt a kétezer milliárd forintnyi uniós támogatásról indulatosan hazudozók maroknyi táborába – fejtette ki Deutsch Tamás EP-képviselő a Hirado.hu szerint.

„Deutsch Tamás arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke napközben arra szólította fel a kormányt, pótolja a munkavállalók koronavírus-járvány miatt kieső jövedelmeit a Magyarországnak megítélt mintegy 2000 milliárd forintos (5,6 milliárd euró) uniós támogatásból. 'Ez az egész uniós támogatás dolog pontosan olyan, mint a Loch Ness-i szörny: sokan beszélnek róla, de senki sem látta' – fogalmazott válaszában Deutsch Tamás. Hangsúlyozta: 'Nem látták, mert nincs. Se szörny, se uniós támogatás. Ennyi' – zárta bejegyzését Deutsch Tamás.”

Deutsch: Gyurcsány is beállt az uniós támogatásról hazudozók táborába

„Néhány nap késéssel azért Gyurcsány Ferenc is beállt a kétezer milliárd forintnyi uniós támogatásról indulatosan hazudozók maroknyi táborába" - írta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője kedden a Facebook-oldalán. Deutsch Tamás arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke napközben arra szólította fel a kormányt, pótolja a munkavállalók koronavírus-járvány miatt kieső jövedelmeit a Magyarországnak megítélt mintegy 2000 milliárd forintos (5,6 milliárd euró) uniós támogatásból.

Állandóság

Az áldozatsegítés korlátlansága.

A járvány idején is folytatódik az állam áldozatsegítő programja – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Kiemelte, a központok munkatársainak célja a járvány ellenére sem változott: az a legfontosabb, hogy az áldozatok azt érezzék, nincsenek egyedül és megkapják a szükséges támogatást. 'A bűncselekmények és szabálysértések áldozatainak megsegítése továbbra is elsődleges fontosságú az Igazságügyi Minisztérium számára, hiszen 2020 az áldozatsegítés éve a minisztériumban' – fogalmazott. Varga Judit fontosnak nevezte, hogy a veszélyhelyzetben bevezetett kijárási korlátozások nem vonatkoznak azokra, akik ilyen helyzetben állami segítségért folyamodnak. Megjegyezte továbbá, hogy az áldozatsegítő központok minden nap várják a hozzájuk fordulókat, de a kormányzati intézkedésekre tekintettel azt kérik, hogy elsősorban telefonon vagy e-mailben keressék fel munkatársaikat.”

A járvány idején is folytatódik az állam áldozatsegítő programja

Varga Judit hangsúlyozta, az áldozatsegítő központok továbbra is üzemelnek, a kijárási korlátozások pedig nem terjednek ki azokra, akik segítségért folyamodnak. Az Igazságügyi Minisztérium által működtetett áldozatsegítő központok, valamint az éjjel-nappal ingyenesen hívható 06-80-225-225-ös telefonszámon elérhető áldozatsegítő vonal a koronavírus-járvány ellenére is üzemelnek és támogatásban részesítik a hozzájuk forduló áldozatokat - fejtette ki.

Villantás

Emily Ratajkowski pucér összebújása.

A gyönyörű modell mindig tud valami újat mutatni – állítja a Blikk Online.

„Emily Ratajkowski folyamatosan lázban tartja a rajongóit. Az angol szépség villantásai naponta körbejárják az internetet, ezúttal azonban olyannal állt elő, ami még tőle is szokatlan: legújabb fotóján ugyanis a kutyájával bújt össze, méghozzá meglehetősen hiányos öltözetben. 'Nagyon unja az ölelgetést' – írta fotója mellé a fiatal modell.”

Egy kis finomság a nap végére: összebújós fotót posztolt a félpucér Emily Ratajkowski

A gyönyörű modell mindig tud valami újat mutatni. Emily Ratajkowski folyamatosan lázban tartja a rajongóit. Az angol szépség villantásai naponta körbejárják az internetet, ezúttal azonban olyannal állt elő, ami még tőle is szokatlan: legújabb fotóján ugyanis a kutyájával bújt össze, méghozzá meglehetősen hiányos öltözetben. „Nagyon unja az ölelgetést" - írta fotója mellé a fiatal modell.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92665/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?