Blogolj!

Megszűnhet a Főváros által elrendelt zöldstop a Városligetben

Az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat elfogadása esetén érvényét veszti a Fővárosi Közgyűlés által elrendelt, a Városliget területére vonatkozó változtatási tilalom és ezzel elhárul az akadály a park zöldfelületi fejlesztései elől. 

A Főváros még február végén döntött a Ligetet érintő változtatási tilalomról, amelynek következtében le kellett állítani a park zöldfelületi fejlesztéseit, többek között a Kis botanikus kert és az Ötvenhatosok terén kialakítandó Promenád területén, a futókör, a multifunkcionális sportpályák és az új kutyás élménypark teljes zöldfelületi kialakítását és a korábban leaszfaltozott felületek visszazöldítését. 

A Főváros által elrendelt változtatási tilalom ugyanakkor nem vonatkozott azon építési tevékenységekre, amelyek már építési engedéllyel rendelkeznek.  Így zavartalanul folytatódhattak a munkálatok a már épülő – Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Háza, Dózsa György úti mélygarázs - létesítmények esetében, és nem vonatkozott az építési engedéllyel rendelkező parki létesítmények, többek között a futókör, a sportpályák és a kutyás élménypark most zajló, a kertészeti fejlesztéseken kívüli építési munkálataira sem. Ezen kívül nem vonatkozott a változtatási az Új Nemzeti Galériára, a Magyar Innováció Házára és a Városliget Színházra eddig meg nem kezdett építkezéseire sem, hiszen azok is érvényes és végrehajtható építési engedéllyel bírnak.

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a beterjesztett törvényjavaslatot, akkor zavartalanul folytatódhatnak a park zöldfelületének fejlesztését szolgáló és a Főváros által elrendelt zöldstop miatt leállított munkálatok és nyártól kezdve ütemezetten a ligetlátogatók több ezer négyzetméter olyan új zöldfelületet vehetnek birtokba, amelynek létrehozását a változtatási tilalom megakadályozta volna. 

A Városliget átfogó megújítását szolgáló Liget Budapest projekt az ország történetének legnagyobb léptékű park- és tájépítészeti munkáját ötvözi egy, a millenniumi idők óta nem látott kulturális intézményfejlesztési programmal.  A projektnek köszönhetően a park zöldfelülete több tízezer négyzetméterrel, a mostani 60 százalékról 65 százalékra nő, a park beépítettsége pedig 7 százalék alatt marad.

Forrás: Városliget Zrt.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92700/pics/lead_800x600.jpg
Liget Projekt,Magyarország,törvény,Városliget
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ernest 2020-04-02 06:30:54
Bizony mondom, óriásplakátokkal kellett volna körberakni a Ligetet, és azokon tájékoztatni a választókat Harácsonyi Here idióta lépéséről, a zöldfelületi stopot illetően! Csak a tárgyszerűség okán, mert az elszállt agyú libtardbolsik el vannak ájulva a Here gyengeelméjűeket megszégyenítő idióta lépéseitől!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

3921 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.02. 08:50
Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős, krónikus beteg.

Hamarosan indul az új nemzeti konzultáció

2020.06.01. 15:25
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket. A kérdőívek gyártása és postázása június elején indul - közölte a …

Elhunyt egy újabb beteg, 15-tel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.01. 08:20
Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek …

Több mint kétszáz határsértő migránst tartóztattak fel a hétvégén

2020.06.01. 07:25
Úgy látszik, hogy az egyre jobb idő a migránsok kedvét is meghozza az útra kelésre, ugyanis a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig 237 …

Orbán Viktor: itt az ideje egy újabb nemzeti konzultációnak

2020.05.29. 08:55
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó …

3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.05.29. 07:25
Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Újra szabad az átkelés a magyar–szlovén határon

2020.05.28. 15:30
Lecsengőben a koronavírus-járvány első hulláma, megszűntek a korlátozások.

Szabad az átjárás Magyarország és Szerbia között

2020.05.25. 10:30
Megszűntek a szigorítások a közös határszakaszon, hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai.

3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.05.25. 07:05
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

A hosszú távú védekezés alapfeltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű készlet

2020.05.24. 16:45
Szijjártó Péter szerint a hosszú távú egészségügyi védekezés alapfeltétele, hogy rendelkezésre álljanak a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?