Blogolj!

Müller Cecília: Napról napra több a koronavírusos-fertőzöttek száma, azonban nincs ugrásszerű növekedés

Szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs a vírussal kapcsolatos legfontosabb fejleményekről. Mutatjuk mik ezek!

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a korábbi szállítmányok után újabb egészségügyi védőeszközök érkezetek Magyarországra.

Mint mondta, három repülő érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre szerdán délelőtt, melyek sebészi, orvosi maszkokat, speciális védőruhákat, és maszkok gyártásához szükséges alapanyagokat szállított Magyarországra.

Hozzátette: további három repülő landol szerdán újabb szállítmányokkal.

Kitért arra is, hogy az operatív törzs döntése alapján ezeket a védőeszközöket az egészségügyi dolgozóknak osztják ki. Hangsúlyozta azt is, hogy a kijárási korlátozás előírásait továbbra is ellenőrzi a rendőrség.

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy 525-re nőtt a fertőzöttek száma ebből: 25 százalékuk tünetmentes, 35 százalék enyhe tüneteket mutatnak, 17 ember van lélegeztetőgépen, 6 százalékuk pedig intenzív ellátásra szorul.

Azt is elmondta, hogy adatok alapján egyenletesen terjed a járvány, így nálunk nincs az az ugrásszerű növekedés, amelyet a környező országokban is láthatunk, ami a Magyarországi intézkedéseknek köszönhetőek.

Sajnos az elmúlt 24 órában 4 honfitársunkat is elvesztettük a koronavírus következtében, ezzel pedig már 20-ra nőtt a magyarországi halottak száma. Az adatok igazolják azt, hogy az időseket és a valamilyen alapbetegséggel rendelkezőket érinti a legsúlyosabban a megbetegedés, ez azonban nem jelenti azt, hogy csak ők kaphatják el. Müller Cecília továbbra is hangsúlyozta, hogy bárki elkaphatja és bárki megfertőzhet bárkit, bármikor.

A külföldről hazatérők tartsák be a két hetes házi karantént, illetve továbbra is arra kért mindenkit, hogy aki megteheti, maradjon otthon.  

A koronavirus.gov.hu már elkezdett részletesebb adatokat is közölni a hazai járvány adatairól, amiből jól látszik, hogy már minden megyében jelen van a vírus, és Budapesten és Pest megyében van legtöbb fertőzött.

A regisztrált fertőzöttek elosztásáról a tiszti főorvos elmondta, hogy továbbra is az az egyik legveszélyesebb a vírusban, hogy a lakosság 80%-án úgy mehet át, hogy nem is érez tüneteket, azonban ettől függetlenül ugyanúgy fertőznek, ezért kell nagyon figyelni a higiénére.

Müller Cecília azt javasolta, hogy fokozottan figyeljünk a arra is, ha elmegyünk bevásárolni, akkor a megvett termékeket is valahogy fertőtlenítsük át, illetve ha hazaértünk váltsunk ruhát,  ha tehetjük zuhanyozzunk is le. Nagyon fontos, hogy vírusölő fertőtlenítőt használjunk!

Müller Cecília szerint a Magyar Orvosi Kamara levele korrektül felsorolja az intézkedéseket a háziorvosok védelmében, valamint hogy továbbra is azon vannak, hogy szétosszák a védőfelszereléseket közöttük. Ugyanakkor a tiszti főorvos szerint voltak olyan esetek, amikor a háziorvosok nem kérték a védőfelszerelést, arra hivatkozva, hogy nekik már van.

Müller Cecília azt is elmondta, hogy a Tirolból hazatérő magyaroknak kötelezően két hét karanténba kell vonulniuk. A tisztifőorvos hozzátette, hogy többen voltak már Ausztriában is karanténban, azonban akinek nincs erről igazolása, annak itthon is karanténba kell vonulnia.

Akik viszont erről kaptak igazolást, azoknak itthon már nem kell karanténba vonulniuk.

(Borító: infostart.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92696/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Magyarország,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Afgán migránsok egy csoportja próbált a zöld határon Romániából Magyarországra jutni

2020.09.23. 15:40
A román határrendészet közlése szerint afgán illegális bevándorlók 27 fős csoportja próbált kedd este a zöld …

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?