Blogolj!

Müller Cecília: Napról napra több a koronavírusos-fertőzöttek száma, azonban nincs ugrásszerű növekedés

Szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs a vírussal kapcsolatos legfontosabb fejleményekről. Mutatjuk mik ezek!

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a korábbi szállítmányok után újabb egészségügyi védőeszközök érkezetek Magyarországra.

Mint mondta, három repülő érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre szerdán délelőtt, melyek sebészi, orvosi maszkokat, speciális védőruhákat, és maszkok gyártásához szükséges alapanyagokat szállított Magyarországra.

Hozzátette: további három repülő landol szerdán újabb szállítmányokkal.

Kitért arra is, hogy az operatív törzs döntése alapján ezeket a védőeszközöket az egészségügyi dolgozóknak osztják ki. Hangsúlyozta azt is, hogy a kijárási korlátozás előírásait továbbra is ellenőrzi a rendőrség.

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy 525-re nőtt a fertőzöttek száma ebből: 25 százalékuk tünetmentes, 35 százalék enyhe tüneteket mutatnak, 17 ember van lélegeztetőgépen, 6 százalékuk pedig intenzív ellátásra szorul.

Azt is elmondta, hogy adatok alapján egyenletesen terjed a járvány, így nálunk nincs az az ugrásszerű növekedés, amelyet a környező országokban is láthatunk, ami a Magyarországi intézkedéseknek köszönhetőek.

Sajnos az elmúlt 24 órában 4 honfitársunkat is elvesztettük a koronavírus következtében, ezzel pedig már 20-ra nőtt a magyarországi halottak száma. Az adatok igazolják azt, hogy az időseket és a valamilyen alapbetegséggel rendelkezőket érinti a legsúlyosabban a megbetegedés, ez azonban nem jelenti azt, hogy csak ők kaphatják el. Müller Cecília továbbra is hangsúlyozta, hogy bárki elkaphatja és bárki megfertőzhet bárkit, bármikor.

A külföldről hazatérők tartsák be a két hetes házi karantént, illetve továbbra is arra kért mindenkit, hogy aki megteheti, maradjon otthon.  

A koronavirus.gov.hu már elkezdett részletesebb adatokat is közölni a hazai járvány adatairól, amiből jól látszik, hogy már minden megyében jelen van a vírus, és Budapesten és Pest megyében van legtöbb fertőzött.

A regisztrált fertőzöttek elosztásáról a tiszti főorvos elmondta, hogy továbbra is az az egyik legveszélyesebb a vírusban, hogy a lakosság 80%-án úgy mehet át, hogy nem is érez tüneteket, azonban ettől függetlenül ugyanúgy fertőznek, ezért kell nagyon figyelni a higiénére.

Müller Cecília azt javasolta, hogy fokozottan figyeljünk a arra is, ha elmegyünk bevásárolni, akkor a megvett termékeket is valahogy fertőtlenítsük át, illetve ha hazaértünk váltsunk ruhát,  ha tehetjük zuhanyozzunk is le. Nagyon fontos, hogy vírusölő fertőtlenítőt használjunk!

Müller Cecília szerint a Magyar Orvosi Kamara levele korrektül felsorolja az intézkedéseket a háziorvosok védelmében, valamint hogy továbbra is azon vannak, hogy szétosszák a védőfelszereléseket közöttük. Ugyanakkor a tiszti főorvos szerint voltak olyan esetek, amikor a háziorvosok nem kérték a védőfelszerelést, arra hivatkozva, hogy nekik már van.

Müller Cecília azt is elmondta, hogy a Tirolból hazatérő magyaroknak kötelezően két hét karanténba kell vonulniuk. A tisztifőorvos hozzátette, hogy többen voltak már Ausztriában is karanténban, azonban akinek nincs erről igazolása, annak itthon is karanténba kell vonulnia.

Akik viszont erről kaptak igazolást, azoknak itthon már nem kell karanténba vonulniuk.

(Borító: infostart.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92696/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Magyarország,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Magyarország fertőzöttségi eloszlása összefüggésben áll a korfával

2020.06.02. 11:55
A magyarországi koronavírussal megfertőződött áldozatok négy százalékának nem volt egyéb alapbetegsége, jelenleg százezer lakosra 40 koronavírusos …

3921 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.02. 08:50
Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős, krónikus beteg.

Hamarosan indul az új nemzeti konzultáció

2020.06.01. 15:25
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket. A kérdőívek gyártása és postázása június elején indul - közölte a …

Elhunyt egy újabb beteg, 15-tel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.01. 08:20
Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek …

Több mint kétszáz határsértő migránst tartóztattak fel a hétvégén

2020.06.01. 07:25
Úgy látszik, hogy az egyre jobb idő a migránsok kedvét is meghozza az útra kelésre, ugyanis a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig 237 …

Grezsa István: Trianon centenáriumának a jövőről kell szólnia

2020.05.31. 09:30
Történelmi kiegyezésre van szükség a magyarság és Kárpát-medencei szomszédai között. Ez a záloga a magyarság megerősödésének és annak, hogy térségünk …

3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 2 idős krónikus beteg

2020.05.31. 07:40
Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban …

A keresztény összefogás győzheti le a világjárványt

2020.05.30. 21:30
Pünkösd kiváló alkalmat teremt rá, hogy a kereszténység magába nézzen, átgondolja, értékelje helyzetét.

Szlávik: továbbra is kiemelt fontosságú a maszkviselés és a távolságtartás

2020.05.30. 11:30
Mai tudásunk szerint az új típusú koronavírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, ugyanakkor a felületek fertőtlenítését sem szabad …

3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.05.30. 08:40
Újabb hét ember veszítette életét a koronavírus-járvány következtében Magyarországon.

Ezeket a cikkeket olvastad már?