Blogolj!

Blogstar kávéház

Halasztás

A kormánykommunikáció kacskaringói.

Egy nap alatt visszavont törvény, ellentmondásos indoklás, elhalasztott kormányinfó. Összeomlott a kormánykommunikáció? – fontolgatja a Népszava Online.

„Indoklás nélkül csütörtökről szombatra halasztották a Kormányinfónak nevezett kormányzati sajtótájékoztatót. A Kormányzati Tájékoztatási Központ semmilyen magyarázatot nem fűzött a halasztáshoz az erről küldött emailben. A Kormányifónak éppen az a lényege, hogy a szerdai kormányüléseket követően az illetékes kormányzati szereplők – leggyakrabban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vagy Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár – első kézből tájékoztatják a sajtót a kabinet döntéseiről, azok magyarázatáról és kérdésekre is válaszolnak. (Utóbbiakra erősen hiányosan – mióta a koronavírus miatt online folyik az esemény –, a Népszava sok kérdésére sem válaszoltak.) A döntés viszont nyilvánvalóan összefüggésben van a szerdai kormányzati kacskaringókkal.”

Összeomlott a kormánykommunikáció?

Akkora volt a felháborodás még a fideszes polgármesterek körében is, hogy a kormány szerdán délután már vissza is vonta a veszélyhelyzet idején hozott polgármesteri döntések előzetes jóváhagyásáról szóló, előző este benyújtott javaslatot.

Diktatúra

Karácsonyék hatalomféltése.

A balliberális városvezetők foggal-körömmel ragaszkodnak a veszélyhelyzet adta jogosítványaikhoz, azonban például a járatritkítással kockára tették a budapestiek egészségét – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Szerdán a balliberális városvezetők bebizonyították, foggal-körömmel ragaszkodnak a rendkívüli jogrend adta jogosítványaikhoz. A hatalmát féltő főpolgármester például arról írt, a tervezet szerint a közvetlen választói legitimációval rendelkező városvezetők helyett a zömében rendőrökből, katonákból, pártkatonákból álló védelmi bizottságok hozhattak volna döntéseket. Karácsony csupán annyit hagyott ki szerdai nyilatkozataiból, hogy főpolgármesterként ő maga is tagja például a fővárosi védelmi bizottságnak. Több más ellenzéki polgármester, így a momentumos terézvárosi Soproni Tamás, a józsefvárosi Pikó András, a ferencvárosi Baranyi Krisztina, illetve a hódmezővásárhelyi Márki-Zay Péter is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy felmerült egy jogi korrekció, amelyet korábban ők maguk is kezdeményeztek. Az ellenzéki pártok, a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP is diktatúrát kiáltottak, ismét oktalanul.”

Karácsonyék orosz rulettet játszottak

Sok tízezer ember háborodott fel ma reggel, amikor azzal szembesült, hogy a BKK szombati menetrend szerint közlekedteti járatait - írta szerdán közösségi oldalán Vitézy Dávid, a Budapest Fejleszté­si Központ (BFK) vezérigazgatója.

Környezet

A koronavírus-járvány tézisei.

Nem nő ugrásszerűen a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – foglalja össze az Origo.hu.

„Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban elmondta, hogy noha a fertőzöttek száma napról napra növekszik, de ennek a növekedésnek a mértéke egyenletes. Hozzátette: nincs ugrásszerű növekedés, még mindig igaz az a tézis, hogy a fertőzöttek egy-két szoros kontaktnak adják át a betegséget, aki a környezetükben van.”

Nem nő ugrásszerűen a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Szerdán 6,7 százalékkal nőtt a koronavírussal azonosított betegek száma Magyarországon. Ilyen alacsony növekedés nem volt, amióta csoportos megbetegedések vannak. Mindez azt jelenti, hogy az eddigi intézkedések beváltak. A kormányzati tájékoztató oldalon mostantól elérhetők a megyei szintű adatok is, illetve a meghalt betegek részleges egészségügyi adatai is.

Lezárás

A migráció kockázatai.

Súlyos járványügyi helyzet alakult ki a migrációban érintett, legnagyobb kibocsátó államokban és a migrációs útvonalakon – mondja a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Hirado.hu-n.

„Bakondi György elmondta, az egyik legnagyobb kibocsátó országnak számító Irán a koronavírus-járványban is súlyosan érintett; az Afganisztánból és Pakisztánból induló migránsok ezen az országon keresztül haladnak át és jutnak el Törökországba, majd pedig a balkáni útvonalra. A járványveszély miatt a balkáni útvonalon lévő államok lezárták határaikat, így az illegális átjutások száma jelentősen csökkent. A már bejutott illegális bevándorlókat pedig zárt táborokba viszik – fűzte hozzá Bakondi György.”

Súlyos a járványügyi helyzet a migrációs útvonalakon

Súlyos járványügyi helyzet alakult ki a migrációban érintett, legnagyobb kibocsátó államokban és a migrációs útvonalakon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1-en. Bakondi György elmondta, az egyik legnagyobb kibocsátó országnak számító Irán a koronavírus-járványban is súlyosan érintett; az Afganisztánból és Pakisztánból induló migránsok ezen az országon keresztül haladnak át és jutnak el Törökországba, majd pedig a balkáni útvonalra.

Betegség

Vámos Erika lángoló szerelme.

A járvány kellős közepén talált rá a szerelem a műsorvezetőnőre – számol be róla a Blikk Online.

„Egy év szingliség után rátalált a szerelem Vámos Erikára (45). A TV2 műsorvezetője a Blikknek mesélt először új kapcsolatáról, amely bár még csak február közepe óta tart, de Erika és kedvese mégis úgy döntött, összeköltöznek. – Néhány hónapja letöltöttem az egyik társkereső alkalmazást, ott ismertem meg Lacit. Már az első találkozás jól sikerült, elmentünk vacsorázni, majd órákon át beszélgettünk, aztán szinte mindennap randiztunk, közös programokat csináltunk, tudtuk, hogy ez működni fog – mesélte lapunknak Erika, aki nem sokkal a Lászlóval (45) való megismerkedésük után lebetegedett.”

A járvány kellős közepén talált rá a szerelem Vámos Erikára - A műsorvezetőnő elárulta: új párja személyében végre rátalált a megfelelő társra

A TV2 műsorvezetője a Blikknek mesélt először új kapcsolatáról, amely bár még csak február közepe óta tart, de Erika és kedvese mégis úgy döntött, összeköltöznek. - Néhány hónapja letöltöttem az egyik társkereső alkalmazást, ott ismertem meg Lacit.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92720/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?