Blogolj!

Blogstar kávéház

Halasztás

A kormánykommunikáció kacskaringói.

Egy nap alatt visszavont törvény, ellentmondásos indoklás, elhalasztott kormányinfó. Összeomlott a kormánykommunikáció? – fontolgatja a Népszava Online.

„Indoklás nélkül csütörtökről szombatra halasztották a Kormányinfónak nevezett kormányzati sajtótájékoztatót. A Kormányzati Tájékoztatási Központ semmilyen magyarázatot nem fűzött a halasztáshoz az erről küldött emailben. A Kormányifónak éppen az a lényege, hogy a szerdai kormányüléseket követően az illetékes kormányzati szereplők – leggyakrabban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vagy Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár – első kézből tájékoztatják a sajtót a kabinet döntéseiről, azok magyarázatáról és kérdésekre is válaszolnak. (Utóbbiakra erősen hiányosan – mióta a koronavírus miatt online folyik az esemény –, a Népszava sok kérdésére sem válaszoltak.) A döntés viszont nyilvánvalóan összefüggésben van a szerdai kormányzati kacskaringókkal.”

Összeomlott a kormánykommunikáció?

Akkora volt a felháborodás még a fideszes polgármesterek körében is, hogy a kormány szerdán délután már vissza is vonta a veszélyhelyzet idején hozott polgármesteri döntések előzetes jóváhagyásáról szóló, előző este benyújtott javaslatot.

Diktatúra

Karácsonyék hatalomféltése.

A balliberális városvezetők foggal-körömmel ragaszkodnak a veszélyhelyzet adta jogosítványaikhoz, azonban például a járatritkítással kockára tették a budapestiek egészségét – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Szerdán a balliberális városvezetők bebizonyították, foggal-körömmel ragaszkodnak a rendkívüli jogrend adta jogosítványaikhoz. A hatalmát féltő főpolgármester például arról írt, a tervezet szerint a közvetlen választói legitimációval rendelkező városvezetők helyett a zömében rendőrökből, katonákból, pártkatonákból álló védelmi bizottságok hozhattak volna döntéseket. Karácsony csupán annyit hagyott ki szerdai nyilatkozataiból, hogy főpolgármesterként ő maga is tagja például a fővárosi védelmi bizottságnak. Több más ellenzéki polgármester, így a momentumos terézvárosi Soproni Tamás, a józsefvárosi Pikó András, a ferencvárosi Baranyi Krisztina, illetve a hódmezővásárhelyi Márki-Zay Péter is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy felmerült egy jogi korrekció, amelyet korábban ők maguk is kezdeményeztek. Az ellenzéki pártok, a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP is diktatúrát kiáltottak, ismét oktalanul.”

Karácsonyék orosz rulettet játszottak

Sok tízezer ember háborodott fel ma reggel, amikor azzal szembesült, hogy a BKK szombati menetrend szerint közlekedteti járatait - írta szerdán közösségi oldalán Vitézy Dávid, a Budapest Fejleszté­si Központ (BFK) vezérigazgatója.

Környezet

A koronavírus-járvány tézisei.

Nem nő ugrásszerűen a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – foglalja össze az Origo.hu.

„Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban elmondta, hogy noha a fertőzöttek száma napról napra növekszik, de ennek a növekedésnek a mértéke egyenletes. Hozzátette: nincs ugrásszerű növekedés, még mindig igaz az a tézis, hogy a fertőzöttek egy-két szoros kontaktnak adják át a betegséget, aki a környezetükben van.”

Nem nő ugrásszerűen a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Szerdán 6,7 százalékkal nőtt a koronavírussal azonosított betegek száma Magyarországon. Ilyen alacsony növekedés nem volt, amióta csoportos megbetegedések vannak. Mindez azt jelenti, hogy az eddigi intézkedések beváltak. A kormányzati tájékoztató oldalon mostantól elérhetők a megyei szintű adatok is, illetve a meghalt betegek részleges egészségügyi adatai is.

Lezárás

A migráció kockázatai.

Súlyos járványügyi helyzet alakult ki a migrációban érintett, legnagyobb kibocsátó államokban és a migrációs útvonalakon – mondja a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Hirado.hu-n.

„Bakondi György elmondta, az egyik legnagyobb kibocsátó országnak számító Irán a koronavírus-járványban is súlyosan érintett; az Afganisztánból és Pakisztánból induló migránsok ezen az országon keresztül haladnak át és jutnak el Törökországba, majd pedig a balkáni útvonalra. A járványveszély miatt a balkáni útvonalon lévő államok lezárták határaikat, így az illegális átjutások száma jelentősen csökkent. A már bejutott illegális bevándorlókat pedig zárt táborokba viszik – fűzte hozzá Bakondi György.”

Súlyos a járványügyi helyzet a migrációs útvonalakon

Súlyos járványügyi helyzet alakult ki a migrációban érintett, legnagyobb kibocsátó államokban és a migrációs útvonalakon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1-en. Bakondi György elmondta, az egyik legnagyobb kibocsátó országnak számító Irán a koronavírus-járványban is súlyosan érintett; az Afganisztánból és Pakisztánból induló migránsok ezen az országon keresztül haladnak át és jutnak el Törökországba, majd pedig a balkáni útvonalra.

Betegség

Vámos Erika lángoló szerelme.

A járvány kellős közepén talált rá a szerelem a műsorvezetőnőre – számol be róla a Blikk Online.

„Egy év szingliség után rátalált a szerelem Vámos Erikára (45). A TV2 műsorvezetője a Blikknek mesélt először új kapcsolatáról, amely bár még csak február közepe óta tart, de Erika és kedvese mégis úgy döntött, összeköltöznek. – Néhány hónapja letöltöttem az egyik társkereső alkalmazást, ott ismertem meg Lacit. Már az első találkozás jól sikerült, elmentünk vacsorázni, majd órákon át beszélgettünk, aztán szinte mindennap randiztunk, közös programokat csináltunk, tudtuk, hogy ez működni fog – mesélte lapunknak Erika, aki nem sokkal a Lászlóval (45) való megismerkedésük után lebetegedett.”

A járvány kellős közepén talált rá a szerelem Vámos Erikára - A műsorvezetőnő elárulta: új párja személyében végre rátalált a megfelelő társra

A TV2 műsorvezetője a Blikknek mesélt először új kapcsolatáról, amely bár még csak február közepe óta tart, de Erika és kedvese mégis úgy döntött, összeköltöznek. - Néhány hónapja letöltöttem az egyik társkereső alkalmazást, ott ismertem meg Lacit.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92720/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?