Blogolj!

Blogstar kávéház

Meggyőződés

Az Európai Néppárt boszorkányüldözése.

A Fidesz európai parlamenti képviselőinek az Európai Néppárt (EPP) frakciójából való kizárását kezdeményezik egyes konzervatív és kereszténydemokrata pártok nemzeti delegációvezetői. Az EP-képviselők egyelőre aláírásokat gyűjtenek a levélhez, amelyet hétfőn terveznek elküldeni Manfred Weber frakcióvezetőnek – olvasható a Népszava Online cikkében.

„Lapunk parlamenti forrásokból szerzett információi szerint a fideszes EP-képviselők kizárását döntően azok a pártok indítványozzák, amelyek Donald Tusk pártelnökhöz csütörtökön írott levelükben a magyar tagpárt eltávolítását követelték az Európai Néppártból. Ezek skandináv, benelux, cseh, szlovák, görög és litván pártok. A Webernek címzett felhíváshoz még tart az aláírásgyűjtés, informátoraink szerint több más nemzeti küldöttség vezetője is csatlakozhat hozzá. Levelükben a kezdeményezők sürgetik a frakcióvezetőt, hogy vonja le a szükséges következtetést az európai értékek és az EPP alapértékei elleni újabb (magyar kormányzati) támadásokból. Kifejtik, hogy a néppárt EP-frakcióját többé nem lehet megosztani a Fidesz képviselőivel. Véleményük szerint a jogállamiság tiszteletben tartásáról kezdeményezett, úgynevezett 7. cikkelyes eljárásról szóló parlamenti jelentés elfogadása azt bizonyítja, hogy a politikai csoport nagy többsége kiáll a párt alapvető értékei és meggyőződése mellett.”

A néppárti EP-frakcióból is kizárnák a fideszeseket, már megkezdődött az aláírásgyűjtés

Így nem terheljük túl az ellátórendszert - fejtegette az országos tiszti főorvos. Nagy valószínűséggel nem kerüljük el a tömeges megbetegedések fázisát - mondta pénteken, az operatív törzs sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre, a Magyar Hírlap érdeklődésére Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos ismertette a friss járványügyi adatokat, és kedvezőtlen statisztikai számnak nevezte, hogy egy nap leforgása alatt öt idős, krónikus betegségekkel küzdő férfi hunyt el.

Felkészítés

Giuseppe Conte felelőtlensége.

Az olasz miniszterelnök még februárban is azzal nyugtatgatta Lombardia kormányzóját, hogy nem fenyeget tömeges járvány – állítja az Origo.hu.

„Nem fenyeget tömeges járvány – ezzel nyugtatta Lombardia kormányzóját még februárban is az olasz baloldali miniszterelnök. Giuseppe Conte még azt is hozzátette, hogy az olasz orvosi rendszer 'túl jól fel van ehhez készítve”. Ehhez képest az olaszországi koronavírus helyzet mostanra olyan súlyossá vált, hogy a bergamói után péntektől április végéig bezár a nagy milánói krematórium is, mert olyan sok a halott a járvány miatt.”

Nem fenyeget tömeges járvány - mondta még februárban az olasz kormányfő

Nem fenyeget tömeges járvány - ezzel nyugtatta Lombardia kormányzóját még februárban is az olasz baloldali miniszterelnök. Giuseppe Conte még azt is hozzátette, hogy az olasz orvosi rendszer "túl jól fel van ehhez készítve".

Akadály

Brüsszel sértegetései.

Brüsszel ahelyett, hogy a koronavírus elleni küzdelmet segítené, már megint Magyarországgal van elfoglalva – a Magyar Hírlap Online szerint erről beszél Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő videóüzenetében.

„A politikus szerint sértegetik a magyar jogállamiságot, hazugságokat terjesztenek, és ahelyett hogy támogatást adnának, most marasztalják el hazánkat a kötelező kvóta ügyében. 'Innen üzenjük Brüsszelnek: ne akadályozzák a vírus elleni védekezést!' – fogalmaz Hidvéghi Balázs.”

Hidvéghi Balázs: Több tiszteletet Magyarországnak!

A politikus szerint sértegetik a magyar jogállamiságot, hazugságokat terjesztenek, és ahelyett hogy támogatást adnának, most marasztalják el hazánkat a kötelező kvóta ügyében. „Innen üzenjük Brüsszelnek: ne akadályozzák a vírus elleni védekezést!" - fogalmaz Hidvéghi Balázs.

Kötelék

A veszélyhelyzet próbatétele.

Határon túli körkép: erősödött az összefogás a járvány idején – így a Hirado.hu.

„A Rákóczi Szövetségnek 28 ezer tagja és több mint 500 helyi szervezete van a Kárpát-medencében. Csáky Csongor úgy látja, ha a személyes találkozásokról most egy időre le is kell mondani, virtuálisan vagy telefonon lehet tartani a kapcsolatot. A Rákóczi Szövetség elnöke szerint ez az időszak jó próbatétel lehet arra, hogy kiderüljön, milyen erősek a kialakult kötelékek.
Arra biztat mindenkit, hogy a személyes találkozáskor megismert barátait most az internet és a telefon segítségével keresse föl.”

Határon túli körkép: erősödött az összefogás a járvány idején

A Rákóczi Szövetség a megváltozott körülmények között is folytatja munkáját. Ahogy az elmúlt években, idén is a március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmával középiskolások indultak volna útnak, hogy bejárják a történelmi Magyarország területeit, és átéljék a nemzeti összetartozás érzését. Azonban a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt a százhúsz iskola hatezer diákjának otthon kellett maradnia.

Újrakezdés

Jaksity Kata állásvadászata.

A koronavírus miatt újra állást keres az ismert tévés: akár külföldre is elköltözne – számol be róla a Blikk Online.

„A műsorvezető már egy éve nincs képernyőn, tavaly év elején távozott az ATV-től. Azóta elsősorban rendezvények műsorvezetőjeként dolgozik, de mindenképp váltani akart. 'Ősszel, hosszas előkészítő munka után végre megvalósítottam az álmomat, és nyitottam egy életmódközpontot. Elég sok befektetést igényelt és sok időt, hogy elkezdjen felfutni, amibe most jelentősen beleszólt a járvány, és így teljesen bevétel nélkül maradtam én is, mint sokan' – beszélt helyzetéről a több nyelven kommunikáló, jól képzett szakember, aki szeretné kevésbé kockázatos dologgal folytatni, mert három gyereket kell eltartania, így nem bízhat semmit véletlenre.”

A koronavírus miatt újra állást keres az ismert tévés: akár külföldre is elköltözne

Jaksity Kata akár külföldre is elköltözne /Fotó: RAS -Archívum Egy éve váltott az ismert tévés, Jaksity Kata, ám most ismét állásvadászatba kezdett és az újrakezdésen töri a fejét. A műsorvezető már egy éve nincs képernyőn, tavaly év elején távozott az ATV-től. Azóta elsősorban rendezvények műsorvezetőjeként dolgozik, de mindenképp váltani akart.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92830/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?