Blogolj!

Orbán: minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forint pluszjuttatást kap

A magyar kormány holnap, azaz szombaton mutatja be a járványügyi alapot és akciótervét, kedden pedig a hazai gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságélénkítő csomagját.

Fotó: MTI

A kormány azon dolgozik, hogy mentse a magyar életeket, segítsen a magyar embereknek, védje, majd újraindítsa a gazdaságot. A magyar kabinet a járvánnyal és a válsággal foglalkozik, Brüsszel pedig velünk – erről is beszélt Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hozzáfűzve: katonai rendben és felkészültségben várja a magyar egészségügy a tömeges megbetegedéseket, a következő hetek nagy rohamait.

Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani, amikor tömegessé válik a koronavírus-fertőzés. A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük. Ismertette, 110 kollégiumot foglaltak le, ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni, és 58 hotelt, ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és 203 770 ember étkeztetésére vannak felkészülve. Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára.

Bejelentette: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton ismerteti a most kidolgozott járványügyi akciótervet és alapot. Ennek részeként idén 500 ezer forint plusz juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók munkájuk és áldozatvállalásaik elismeréseként, de természetesen más fontos elemei is vannak a csomagnak – mondta. Kedden pedig a magyar gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságfejlesztési, -élénkítési tervét mutatja be a kormányfő, mely a munkahelyek megvédéséről és új munkahelyek létrehozásáról szól, s négy fő fejezetből fog állni.

Orbán úgy fogalmazott: annyi munkahelyet kell teremteni, amennyit a vírus elpusztít, nem is lehet más a cél. Mindenkinek a munkából kell megélnie, nem lehet segélyalapú a magyar gazdaság. A mostani gazdasági válsággal kapcsolatban arra is rámutatott, nem meghátrálni és védekezni akarunk, hanem támadni. Nem akarjuk feladni a céljainkat, még ha azokhoz más úton jutunk is el, mint gondoltuk.

Ami a koronavírus-törvény nemzetközi visszhangjait illeti, kifejtette: Brüsszelben ülnek valami buborékban, és osztják az észt ahelyett, hogy a járvánnyal küzdenének. A Soros-féle hálózat és Brüsszel velünk foglalkozik, és nem a vírussal. Nekünk minden magyar élet elvesztése fáj, ezért a legfontosabb, hogy megmentsük az embereket. Megerősítette: a hazánk elleni mostani támadás mögött is a Soros György vezette erők állnak.

A miniszterelnök arról is szólt, a járványt vakcina hiányában jelenleg csak lassítani lehet, így a találkozások számát a minimálisra kellene csökkenteni. A korlátozó intézkedések, a kijárási korlátozás hatásait vizsgálják, elemzik, annak sorsáról, esetleges meghosszabbításáról jövő héten, szerdán születik döntés. A kijárási korlátozás egyelőre jövő hét szombatig van érvényben. „Ha a kényszer rávisz, megtesszük” – fogalmazott a hosszabbítással kapcsolatban Orbán Viktor, hozzáfűzve:

közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, „vinné az embert a lába, a szíve”, de „ez most aligha lesz lehetséges” vagy csak szigorú korlátozások között.

A kormányfő mindenkinek köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóktól kezdve a rendvédelmiseken át a fuvarozókig, akik a veszélyhelyzetben erejüket megfeszítve harcolnak és dolgoznak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92793/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,fertőzés,gazdaság,gazdaságpolitika,járvány,koronavírus,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán: A kvóta átnevezve is kvóta marad

2020.09.24. 14:35
Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi – jelentette ki Orbán …

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Operatív törzs: a korlátozások a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják

2020.09.21. 12:15
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarország és a …

Koronavírus: 876 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.21. 09:45
876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt három krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Ezeket a cikkeket olvastad már?