Blogolj!

Orbán: minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forint pluszjuttatást kap

A magyar kormány holnap, azaz szombaton mutatja be a járványügyi alapot és akciótervét, kedden pedig a hazai gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságélénkítő csomagját.

Fotó: MTI

A kormány azon dolgozik, hogy mentse a magyar életeket, segítsen a magyar embereknek, védje, majd újraindítsa a gazdaságot. A magyar kabinet a járvánnyal és a válsággal foglalkozik, Brüsszel pedig velünk – erről is beszélt Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hozzáfűzve: katonai rendben és felkészültségben várja a magyar egészségügy a tömeges megbetegedéseket, a következő hetek nagy rohamait.

Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani, amikor tömegessé válik a koronavírus-fertőzés. A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük. Ismertette, 110 kollégiumot foglaltak le, ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni, és 58 hotelt, ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és 203 770 ember étkeztetésére vannak felkészülve. Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára.

Bejelentette: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton ismerteti a most kidolgozott járványügyi akciótervet és alapot. Ennek részeként idén 500 ezer forint plusz juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók munkájuk és áldozatvállalásaik elismeréseként, de természetesen más fontos elemei is vannak a csomagnak – mondta. Kedden pedig a magyar gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságfejlesztési, -élénkítési tervét mutatja be a kormányfő, mely a munkahelyek megvédéséről és új munkahelyek létrehozásáról szól, s négy fő fejezetből fog állni.

Orbán úgy fogalmazott: annyi munkahelyet kell teremteni, amennyit a vírus elpusztít, nem is lehet más a cél. Mindenkinek a munkából kell megélnie, nem lehet segélyalapú a magyar gazdaság. A mostani gazdasági válsággal kapcsolatban arra is rámutatott, nem meghátrálni és védekezni akarunk, hanem támadni. Nem akarjuk feladni a céljainkat, még ha azokhoz más úton jutunk is el, mint gondoltuk.

Ami a koronavírus-törvény nemzetközi visszhangjait illeti, kifejtette: Brüsszelben ülnek valami buborékban, és osztják az észt ahelyett, hogy a járvánnyal küzdenének. A Soros-féle hálózat és Brüsszel velünk foglalkozik, és nem a vírussal. Nekünk minden magyar élet elvesztése fáj, ezért a legfontosabb, hogy megmentsük az embereket. Megerősítette: a hazánk elleni mostani támadás mögött is a Soros György vezette erők állnak.

A miniszterelnök arról is szólt, a járványt vakcina hiányában jelenleg csak lassítani lehet, így a találkozások számát a minimálisra kellene csökkenteni. A korlátozó intézkedések, a kijárási korlátozás hatásait vizsgálják, elemzik, annak sorsáról, esetleges meghosszabbításáról jövő héten, szerdán születik döntés. A kijárási korlátozás egyelőre jövő hét szombatig van érvényben. „Ha a kényszer rávisz, megtesszük” – fogalmazott a hosszabbítással kapcsolatban Orbán Viktor, hozzáfűzve:

közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, „vinné az embert a lába, a szíve”, de „ez most aligha lesz lehetséges” vagy csak szigorú korlátozások között.

A kormányfő mindenkinek köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóktól kezdve a rendvédelmiseken át a fuvarozókig, akik a veszélyhelyzetben erejüket megfeszítve harcolnak és dolgoznak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92793/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,fertőzés,gazdaság,gazdaságpolitika,járvány,koronavírus,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Magyarország fertőzöttségi eloszlása összefüggésben áll a korfával

2020.06.02. 11:55
A magyarországi koronavírussal megfertőződött áldozatok négy százalékának nem volt egyéb alapbetegsége, jelenleg százezer lakosra 40 koronavírusos …

3921 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.02. 08:50
Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős, krónikus beteg.

Hamarosan indul az új nemzeti konzultáció

2020.06.01. 15:25
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket. A kérdőívek gyártása és postázása június elején indul - közölte a …

Elhunyt egy újabb beteg, 15-tel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.01. 08:20
Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek …

Grezsa István: Trianon centenáriumának a jövőről kell szólnia

2020.05.31. 09:30
Történelmi kiegyezésre van szükség a magyarság és Kárpát-medencei szomszédai között. Ez a záloga a magyarság megerősödésének és annak, hogy térségünk …

3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 2 idős krónikus beteg

2020.05.31. 07:40
Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban …

A keresztény összefogás győzheti le a világjárványt

2020.05.30. 21:30
Pünkösd kiváló alkalmat teremt rá, hogy a kereszténység magába nézzen, átgondolja, értékelje helyzetét.

Szlávik: továbbra is kiemelt fontosságú a maszkviselés és a távolságtartás

2020.05.30. 11:30
Mai tudásunk szerint az új típusú koronavírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, ugyanakkor a felületek fertőtlenítését sem szabad …

3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.05.30. 08:40
Újabb hét ember veszítette életét a koronavírus-járvány következtében Magyarországon.

Müller Cecília: Lecsengőben van a járvány első hulláma Magyarországon

2020.05.29. 11:50
Az Operatív Törzs ma is megtartotta szokásos online sajtótájékoztatóját a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Ezúttal Bodó Sándor, az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?