Blogolj!

Blogstar kávéház

Vírusizoláció

A maszkviselés egyszeregye.

Elárasztották az arcmaszkhirdetések az internetes felületeket. Mivel a kereslet miatt a termékből hiány van, az ára is az egekbe szökött, ami a kereskedelem tisztességét hígítja. A kormányoldal és a pártsajtó a maszkhordás fontosságát látszik tompítani. Eközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sincs a helyzet magaslatán – derül ki a Népszava Online cikkéből.

„Korábban még erősebb mondatot tartalmazott a hivatalos hazai tájékoztatás: csak a beteg ember viseljen maszkot, egészséges ne! Akkor a kérdés már csak az: miért mondták ezt, amikor a koronavírus akár két hétig is fertőzhet tünetmentesen? A Magyar Orvosi Kamara (MOK) is ezt hangsúlyozza: 'A maszk gátolja a vírus átadását tünetmentes fertőzötteknél is, ezzel hozzájárul a járvány terjedésének akadályozásához. Nemcsak magunkat, hanem egymást is védjük vele' – írja a szervezet. Mivel ez nagyon logikus, a kereslet is nagyon nagy a védekezés általában filléres eszközére, amely most a többszörösére drágult. A WHO emiatt azt is megemlítette, hogy a maszkokból és egyéb orvosi eszközökből globális hiány van, ezért a frontvonalban helytálló egészségügyiekhez kell eljuttatni azokat. Helyben vagyunk: a MOK, valamint orvosok, szakdolgozók jelzései alapján sincs elegendő védőfelszerelés (ez a helyzet a járvány hazai megjelenése utáni egy hónapban bizonyára javult). Az értő olvasó kihámozhatja a történtekből, a maszkhordás lényegében olyan vírusizolációs eszköz, mint a karantén vagy a kijárási korlátozás. Az, hogy a sikere viszonylagos, világos, de tekintsük a helyes használatot ugyanolyan alapkövetelménynek, mint az alapos kézmosást.”

Maszk húzza föl az embert

Elárasztották az arcmaszkhirdetések az internetes felületeket. Mivel a kereslet miatt a termékből hiány van, az ára is az egekbe szökött, ami a kereskedelem tisztességét hígítja. A Versenyhivatal ellenőriz. A politika sem marad hallgatag: a kormányoldal és a pártsajtó a maszkhordás fontosságát látszik tompítani. Eközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sincs a helyzet magaslatán.

Teher

Az ellenzék hiteltelensége.

Az ellenzék javaslatai hiteltelenek. Ők 2008-ban már megmutatták, hogyan kezelnék a válságot: megszorításokkal, adóemelésekkel, bércsökkentéssel és IMF-hitellel – idézi a Fideszt a Magyar Hírlap Online.

„A Fidesz továbbra is támogatja a kormány járvánnyal és annak következményeivel kapcsolatos intézkedéseit, melynek középpontjában az emberi élet védelme, valamint a munkahelyek megvédése áll. Kiállunk a Járványügyi Alap létrehozása mellett és egyetértünk azzal, hogy a pártok is fizessenek be ebbe – emelik ki.”

Az ellenzék javaslatai hiteltelenek

Ők 2008-ban már megmutatták, hogyan kezelnék a válságot: megszorításokkal, adóemelésekkel, bércsökkentéssel és IMF-hitellel -írta a lapunkhoz eljuttatott közleményben a Fidesz. A Fidesz továbbra is támogatja a kormány járvánnyal és annak következményeivel kapcsolatos intézkedéseit, melynek középpontjában az emberi élet védelme valamint a munkahelyek megvédése áll.

Kitörés

Olaszország csúcspontja.

Csökkent a koronavírus fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban. Szombaton 681-en haltak meg, ez március 23-a óta a legalacsonyabb szám. Olaszországban március 21-én tetőzött a járvány, aznap 6557-en betegedtek meg. Február 20. óta most először csökkent az intenzív osztályokon kezeltek száma – összegez az Origo.hu.

„Az azonosított aktív fertőzöttek száma jelenleg 88 ezer felett van: 63 százalékuk nem szorul kórházi kezelésre. Négyezernél valamivel kevesebben vannak intenzív osztályon. Franco Locatelli, a Közegészségügyi Hivatal elnöke kiemelte, hogy a járvány kitörése óta ez volt az első alkalom, hogy az intenzíven kezeltek száma az országban csökkent.”

Kevesebben haltak meg Olaszországban, mint az elmúlt napokban

Csökkent a koronavírus fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban. Szombaton 681-en haltak meg, ez március 23-a óta a legalacsonyabb szám. Az új fertőzöttek száma 4805, ez kicsivel több, mint az elmúlt napokban. Olaszországban március 21-én tetőzött a járvány, aznap 6557-en betegedtek meg. Február 20. óta most először csökkent az intenzív osztályokon kezeltek száma.

Enyhítés

Svédország következetlensége.

A svéd kormány számára fontosabb a szabadságjogok tiszteltben tartása, mint a védekezés a járvány ellen – állítja a Hirado.hu.

„Egy Svédországban élő magyar orvos szerint ott semmi nem kötelező. A hatóság csak kér, az egyén dönt. Azt mondják, nagyon komolyan kell venni a vírust, de nem hoznak szigorú szabályokat, és az érvelés sem következetes. Az egészségügyi dolgozók védőfelszerelésére vonatkozó követelményeken is enyhítettek. Az új koronavírussal fertőzött betegeket rövidujjúban is el lehet látni, és ha például valaki másfél méterre van egy intenzív osztályon a súlyos állapotú betegtől, még maszkot sem kell viselnie. Svédországban jelenleg a hatezret közelíti a fertőzöttek száma, a halottaké meghaladta a háromszázat.”

A svéd kormány számára fontosabb a szabadságjogok tiszteltben tartása, mint a védekezés a járvány ellen

Már csaknem kétszáz országban terjed a koronavírus-járvány. Svédországban még egy ilyen veszélyhelyzet miatt még átmenetileg sem hajlandók a személyes jogokat korlátozni. Egy Svédországban élő magyar orvos szerint ott semmi nem kötelező. A hatóság csak kér, az egyén dönt. Azt mondják, nagyon komolyan kell venni a vírust, de nem hoznak szigorú szabályokat, és az érvelés sem következetes.

Bomba

Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije.

Ubrankovics Júlia nem akármilyen fotót posztolt magáról, megmutatta bomba alakját, melyet a karantén ideje alatt is remekül meg tud tartani – így a Blikk Online.

„Mint írja a képhez: 'Biztos vagyok benne, hogy fogok kapni egy hívást az anyukámtól (vagy a legjobb barátomtól) emiatt a poszt miatt. De kit érdekel, újra 16-nak érzem magam. Igen, fontos a pihenés és a meditálás, de ne felejtsünk el a testünkkel is törődni. A testünk a szentélyünk, emlékeztek? Nagyon egyszerű ebben a helyzetben elhanyagolni magunkat. Mire ezen mind túlleszünk, addigra nyár lesz, szóval itt az idő formába hozni magatokat! Mozogj. Táncolj. Jógázz. Élvezd' – írta a bejegyzéséhez a gyönyörű színésznő.”

Szexi karanténszelfi: Ubrankovics Júlia megmutatta, milyen bomba formában van

Ubrankovics Júlia karantén koronavírus bomba alak Ubrankovics Júlia nem akármilyen fotót posztolt magáról, megmutatta bomba alakját, melyet a karantén ideje alatt is remekül meg tud tartani. Mint írja a képhez: "Biztos vagyok benne, hogy fogok kapni egy hívást az anyukámtól (vagy a legjobb barátomtól) emiatt a poszt miatt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92867/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?