Blogolj!

Blogstar kávéház

Bevétel

Az önkormányzatok lenullázása.

A teljes gépjárműadó elvonása és a parkolás ingyenessé tétele sok település költségvetését üti szét – legalábbis a Népszava Online szerint.

„Sorra hozza az önkormányzatok bevételeit csökkentő, a polgármesterek döntési jogköreit csorbító intézkedéseit a kormány, miközben nemcsak az idősek szociális ellátásának megszervezésében, hanem a védekezésben is fontos feladatokat rótt, vagy hagyott a településekre. Szombaton jelentette be a kancelláriaminiszter, hogy a létrehozandó járványvédelmi és gazdaságvédelmi alapba az önkormányzatoknak be kell fizetni a náluk befolyó gépjárműadónak azt a 40 százalékos részét is, ami eddig a legtöbb településen a helyi gazdálkodás szinte egyetlen mozgásterét biztosította, majd vasárnap jött az orbáni bejelentés az ingyenes közterületi parkolás elrendeléséről az egész országban. Előbbi összesen 34 milliárd forintos bevételkiesést jelent a településeknek, utóbbit még összeadni is lehetetlen, de a tiltakozó polgármesteri megszólalásokból az derül ki, nemcsak a belvárosi kerületek esnek el jelentős bevételtől, ha bárki ingyen használhatja a parkolóikat, hanem a vidéki nagyvárosok és üdülőhelyek is.”

A védekezésre hivatkozva lenullázza az önkormányzatokat a kormány

A teljes gépjárműadó elvonása és a parkolás ingyenessé tétele sok település költségvetését lenullázza. Sorra hozza az önkormányzatok bevételeit csökkentő, a polgármesterek döntési jogköreit csorbító intézkedéseit a kormány, miközben nemcsak az idősek szociális ellátásának megszervezésében, hanem a védekezésben is fontos feladatokat rótt, vagy hagyott a településekre.

Tudat

Svédország sajátos emberkísérlete.

Ami a skandináv ország koronavírussal való küzdelmét illeti, nem különutasságról vagy alternatív megközelítésről beszélhetünk, hanem konkrétan a járvány szabadon bocsátásáról. Drámai látlelete ez a baloldali svéd kormánynak, amely az egyre növekvő megbetegedések, valamint halálesetek közepette, továbbra is a magyar jogállamiságért aggódik – állítja az Origo.hu.

„Miközben a világ koronavírussal érintett valamennyi országa drasztikus korlátozásokat vezetett be és embert próbáló önfegyelmet kért az állampolgáraitól annak érdekében, hogy lapítani tudják a megbetegedések görbéjét, addig a svéd kormány ennek éppen az ellenkezőjét teszi. Az iskolák, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, valamint a sportlétesítmények egytől egyig nyitva maradtak, a bevezetett gyülekezési törvény tilalma pedig egyedül az 50 főt meghaladó csoportosulásokra vonatkozik. Mindez nem egy stratégiai hiba vagy szakértői mulasztás végeredménye, hanem annak a svéd kormánynak a tudatos döntése, melyet egy egyetemi végzettség nélküli miniszterelnök vezet. Stefan Löfven kormányfő filozófiája a következő gondolatban merül ki: 'nem tilthatunk be törvénnyel mindent, ez nem a mi módszerünk'. A józan ésszel teljesen ellentétes, 'emberkísérletnek' nevezhető modell sajnos ki is termelte azokat a számadatokat, amelyektől minden ország joggal tart.”

Saját állampolgárain végez emberkísérletet a svéd kormány

Ami a skandináv ország koronavírussal való küzdelmét illeti, nem különutasságról vagy alternatív megközelítésről beszélhetünk, hanem konkrétan a járvány szabadon bocsátásáról. Drámai látlelete ez a baloldali svéd kormánynak, amely az egyre növekvő megbetegedések, valamint halálesetek közepette, továbbra is a magyar jogállamiságért aggódik. Sümeghi Lóránt, a Századvég vezető elemzőjének írása az Origónak.

Immunrendszer

Az európai mainstream gyűlölködése.

Megtervezett agitációs propagandatevékenységet indított a nyugati elit egy része Magyarország ellen a koronavírus-járvány árnyékéban – elemez a Hirado.hu.

„Hozzátette, az említett nyílt levél is azt támasztja alá, hogy 2010 óta egyre csak erősödik Magyarország, a magyar kormánnyal szemben táplált gyűlölet az európai mainstream liberális oldal részéről. Elmondta, visszásnak tartja, hogy egyes kormányok, nemzetközi testületek nem tudják félretenni ellenszenvüket, politikai céljaikat olyan szituációkban sem, amikor nem politikai beállítottságokról vagy világnézeti ellentétekről van szó, hanem emberéletek megmentéséről. 'Magyarországot azért éri támadás a liberális oldalról, mivel az országot egy konzervatív, nemzeti szuverenista, keresztyén elveket valló kormány irányítja, amelynek láthatóan a sok kritikai, jogi eljárás és politikai szurkálódás ellenére a társadalmi támogatottsága magas, az ország politikailag stabil, illetve az ország gazdasági immunrendszere is jó állapotban van' – mondta Szánthó Miklós.”

Megtervezett agitációs propagandatevékenységet indított a nyugati elit egy része Magyarország ellen

A magyar kormány bírálata a koronavírus-járvány elleni védekezésről hozott törvény miatt itthonról indult: mégpedig a balliberális pártok politizálását segítő, jól körülhatárolható értelmiségi körből, majd bekapcsolódott a nyugati sajtó egy része, majd a Európai Parlament LIBE bizottsága, aztán egy amerikai szenátor is.

Figyelem

Neymar amatörizmusa.

A minden idők legjobb futballistái között számon tartott brazil Zico szerint honfitársának, a Paris Saint-Germainben játszó Neymarnak profibbnak kell lennie, olyannak, mint amilyen Messi és Ronaldo – idézi a Magyar Hírlap Online.

„A 67 éves volt középpályás – aki hosszú éveken át edzősködött is – azt mondta a brazil nemzeti együttes jelenlegi kapitányáról, hogy példát kell vennie az argentin Lionel Messiről és a portugál Cristiano Ronaldóról, 'akik a futballért élnek'. 'Nagyon szeretem Neymart, igazán tetszik, amit csinál. Hihetetlen a játékstílusa, de még hiányzik nála a tökéletes professzionalizmus. Sok gondolata van, ami elvonja a figyelmét' – idézi Zicót az olasz La Gazzetta Dello Sport.”

Zico keményen beszólt Neymarnak

A minden idők legjobb futballistái között számon tartott brazil Zico szerint honfitársának, a Paris Saint-Germainben játszó Neymarnak profibbnak kell lennie, olyannak, mint amilyen Messi és Ronaldo. A 67 éves volt középpályás - aki hosszú éveken át edzősködött is - azt mondta a brazil nemzeti együttes jelenlegi kapitányáról, hogy példát kell vennie az argentin Lionel Messiről és a portugál Cristiano Ronaldóról, „akik a futballért élnek".

Érkezés

Kulcsár Edina aggódó gyermekvárása.

A szépségkirálynő már nagyon izgatottan várja a kisbabája érkezését, azonban aggódik a koronavírus-járvány miatt, hiszen a fertőzésveszély nemcsak a magánéletüket, hanem az egész szülést is átírhatja – olvasható a Blikk Online cikkében.

„Kulcsár Edina egy instagramos posztjában mesélte el, hogy amíg kisfiuk, Medox aludt, addig párjával beszélgettek, és Csutinak fel se tűnt, hogy amúgy most hétvége van. A sztároknak teljesen egybefolynak a napok az otthoni karantén miatt, viszont egy időpontot muszáj észben tartaniuk, mégpedig a második gyermekük érkezését.”

Kulcsár Edina nagyon aggódik a szülés miatt, a neten kért segítséget

Kulcsár Edina karantén várandósság Instagram Kulcsár Edináék az otthoni karantén miatt már nem is számolják a napokat / Fotó: Varga Imre A szépségkirálynő már nagyon izgatottan várja a kisbabája érkezését, azonban aggódik a koronavírus-járvány miatt, hiszen a fertőzésveszély nemcsak a magánéletüket, hanem az egész szülést is átírhatja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92909/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?