Blogolj!

Blogstar kávéház

Bevétel

Az önkormányzatok lenullázása.

A teljes gépjárműadó elvonása és a parkolás ingyenessé tétele sok település költségvetését üti szét – legalábbis a Népszava Online szerint.

„Sorra hozza az önkormányzatok bevételeit csökkentő, a polgármesterek döntési jogköreit csorbító intézkedéseit a kormány, miközben nemcsak az idősek szociális ellátásának megszervezésében, hanem a védekezésben is fontos feladatokat rótt, vagy hagyott a településekre. Szombaton jelentette be a kancelláriaminiszter, hogy a létrehozandó járványvédelmi és gazdaságvédelmi alapba az önkormányzatoknak be kell fizetni a náluk befolyó gépjárműadónak azt a 40 százalékos részét is, ami eddig a legtöbb településen a helyi gazdálkodás szinte egyetlen mozgásterét biztosította, majd vasárnap jött az orbáni bejelentés az ingyenes közterületi parkolás elrendeléséről az egész országban. Előbbi összesen 34 milliárd forintos bevételkiesést jelent a településeknek, utóbbit még összeadni is lehetetlen, de a tiltakozó polgármesteri megszólalásokból az derül ki, nemcsak a belvárosi kerületek esnek el jelentős bevételtől, ha bárki ingyen használhatja a parkolóikat, hanem a vidéki nagyvárosok és üdülőhelyek is.”

A védekezésre hivatkozva lenullázza az önkormányzatokat a kormány

A teljes gépjárműadó elvonása és a parkolás ingyenessé tétele sok település költségvetését lenullázza. Sorra hozza az önkormányzatok bevételeit csökkentő, a polgármesterek döntési jogköreit csorbító intézkedéseit a kormány, miközben nemcsak az idősek szociális ellátásának megszervezésében, hanem a védekezésben is fontos feladatokat rótt, vagy hagyott a településekre.

Tudat

Svédország sajátos emberkísérlete.

Ami a skandináv ország koronavírussal való küzdelmét illeti, nem különutasságról vagy alternatív megközelítésről beszélhetünk, hanem konkrétan a járvány szabadon bocsátásáról. Drámai látlelete ez a baloldali svéd kormánynak, amely az egyre növekvő megbetegedések, valamint halálesetek közepette, továbbra is a magyar jogállamiságért aggódik – állítja az Origo.hu.

„Miközben a világ koronavírussal érintett valamennyi országa drasztikus korlátozásokat vezetett be és embert próbáló önfegyelmet kért az állampolgáraitól annak érdekében, hogy lapítani tudják a megbetegedések görbéjét, addig a svéd kormány ennek éppen az ellenkezőjét teszi. Az iskolák, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, valamint a sportlétesítmények egytől egyig nyitva maradtak, a bevezetett gyülekezési törvény tilalma pedig egyedül az 50 főt meghaladó csoportosulásokra vonatkozik. Mindez nem egy stratégiai hiba vagy szakértői mulasztás végeredménye, hanem annak a svéd kormánynak a tudatos döntése, melyet egy egyetemi végzettség nélküli miniszterelnök vezet. Stefan Löfven kormányfő filozófiája a következő gondolatban merül ki: 'nem tilthatunk be törvénnyel mindent, ez nem a mi módszerünk'. A józan ésszel teljesen ellentétes, 'emberkísérletnek' nevezhető modell sajnos ki is termelte azokat a számadatokat, amelyektől minden ország joggal tart.”

Saját állampolgárain végez emberkísérletet a svéd kormány

Ami a skandináv ország koronavírussal való küzdelmét illeti, nem különutasságról vagy alternatív megközelítésről beszélhetünk, hanem konkrétan a járvány szabadon bocsátásáról. Drámai látlelete ez a baloldali svéd kormánynak, amely az egyre növekvő megbetegedések, valamint halálesetek közepette, továbbra is a magyar jogállamiságért aggódik. Sümeghi Lóránt, a Századvég vezető elemzőjének írása az Origónak.

Immunrendszer

Az európai mainstream gyűlölködése.

Megtervezett agitációs propagandatevékenységet indított a nyugati elit egy része Magyarország ellen a koronavírus-járvány árnyékéban – elemez a Hirado.hu.

„Hozzátette, az említett nyílt levél is azt támasztja alá, hogy 2010 óta egyre csak erősödik Magyarország, a magyar kormánnyal szemben táplált gyűlölet az európai mainstream liberális oldal részéről. Elmondta, visszásnak tartja, hogy egyes kormányok, nemzetközi testületek nem tudják félretenni ellenszenvüket, politikai céljaikat olyan szituációkban sem, amikor nem politikai beállítottságokról vagy világnézeti ellentétekről van szó, hanem emberéletek megmentéséről. 'Magyarországot azért éri támadás a liberális oldalról, mivel az országot egy konzervatív, nemzeti szuverenista, keresztyén elveket valló kormány irányítja, amelynek láthatóan a sok kritikai, jogi eljárás és politikai szurkálódás ellenére a társadalmi támogatottsága magas, az ország politikailag stabil, illetve az ország gazdasági immunrendszere is jó állapotban van' – mondta Szánthó Miklós.”

Megtervezett agitációs propagandatevékenységet indított a nyugati elit egy része Magyarország ellen

A magyar kormány bírálata a koronavírus-járvány elleni védekezésről hozott törvény miatt itthonról indult: mégpedig a balliberális pártok politizálását segítő, jól körülhatárolható értelmiségi körből, majd bekapcsolódott a nyugati sajtó egy része, majd a Európai Parlament LIBE bizottsága, aztán egy amerikai szenátor is.

Figyelem

Neymar amatörizmusa.

A minden idők legjobb futballistái között számon tartott brazil Zico szerint honfitársának, a Paris Saint-Germainben játszó Neymarnak profibbnak kell lennie, olyannak, mint amilyen Messi és Ronaldo – idézi a Magyar Hírlap Online.

„A 67 éves volt középpályás – aki hosszú éveken át edzősködött is – azt mondta a brazil nemzeti együttes jelenlegi kapitányáról, hogy példát kell vennie az argentin Lionel Messiről és a portugál Cristiano Ronaldóról, 'akik a futballért élnek'. 'Nagyon szeretem Neymart, igazán tetszik, amit csinál. Hihetetlen a játékstílusa, de még hiányzik nála a tökéletes professzionalizmus. Sok gondolata van, ami elvonja a figyelmét' – idézi Zicót az olasz La Gazzetta Dello Sport.”

Zico keményen beszólt Neymarnak

A minden idők legjobb futballistái között számon tartott brazil Zico szerint honfitársának, a Paris Saint-Germainben játszó Neymarnak profibbnak kell lennie, olyannak, mint amilyen Messi és Ronaldo. A 67 éves volt középpályás - aki hosszú éveken át edzősködött is - azt mondta a brazil nemzeti együttes jelenlegi kapitányáról, hogy példát kell vennie az argentin Lionel Messiről és a portugál Cristiano Ronaldóról, „akik a futballért élnek".

Érkezés

Kulcsár Edina aggódó gyermekvárása.

A szépségkirálynő már nagyon izgatottan várja a kisbabája érkezését, azonban aggódik a koronavírus-járvány miatt, hiszen a fertőzésveszély nemcsak a magánéletüket, hanem az egész szülést is átírhatja – olvasható a Blikk Online cikkében.

„Kulcsár Edina egy instagramos posztjában mesélte el, hogy amíg kisfiuk, Medox aludt, addig párjával beszélgettek, és Csutinak fel se tűnt, hogy amúgy most hétvége van. A sztároknak teljesen egybefolynak a napok az otthoni karantén miatt, viszont egy időpontot muszáj észben tartaniuk, mégpedig a második gyermekük érkezését.”

Kulcsár Edina nagyon aggódik a szülés miatt, a neten kért segítséget

Kulcsár Edina karantén várandósság Instagram Kulcsár Edináék az otthoni karantén miatt már nem is számolják a napokat / Fotó: Varga Imre A szépségkirálynő már nagyon izgatottan várja a kisbabája érkezését, azonban aggódik a koronavírus-járvány miatt, hiszen a fertőzésveszély nemcsak a magánéletüket, hanem az egész szülést is átírhatja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92909/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?