Blogolj!

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Müller Cecília elmondta, hogy tovább emelkedett a betegek száma, ezzel 733-an igazoltan koronavírusosak Magyarországon. Ketten elhunytak, de 66-an meggyógyultak. Egyre nagyobb mértékben növekszik a mintavételek száma, már több mint 21 ezer vizsgálat készült a laborokban.

A fertőzöttek arányait tekintve ma a legtöbb megbetegedés Budapesten van. Ez az összes beteg 42 százalékát jelenti. Pest megyét is beleszámítva ez a szám már 62 százalékra nő.

Müller Cecília kiemelte, hogy fokozottan figyelni kell a szabályok betartására, segíteni és támogatni kell a hatóságok munkáját a fertőzés terjedésének kivédése érdekében. Ez kiemelten fontos, ugyanis sokan még most sem veszik komolyan a korlátozásokat, sok idős és sok fiatal még most is indokolatlanul tartózkodik az után, és a csoportosulás is gyakori.

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, hogy tegnap hét repülő érkezett több millió maszkkal, több százezer védőfelszereléssel. Még több magyarnak sikerült hazajutni külföldről, őket autókonvojokkal hozták haza.

A fővárosi rendőrök is megerősítették a gyakori csoportosulást és a kijárási korlátozás megszegését elsősorban a kirándulóhelyeken és a belvárosban, valamint számos boltban sem tartják be a szabályokat. Ezekkel kapcsolatban megtörténtek a feljelentések.

Müller Cecília kiemelte, hogy húsvét közeledtével a gyakoribb váráslás miatt fokozottabban kell figyelni az áruk tisztítására, a kézfertőtlenítésre, de kesztyű használata nem szükséges, ahogy a maszk sem, kivéve, ha az illető beteg. A házi karanténban lévő emberekkel kapcsolatban kiemelte, hogy akik segítenek (bevásárlással, ügyintézéssel stb.) nagyon ügyeljenek a távolságtartásra.

A Szent László kórház mellett más kórház is ellátja a koronavírusos betegek kezelését, ahol a legfontosabb, hogy a betegek megfelelően legyenek izolálva.

Az operatív törzs szerdán tesz javaslatot azzal kapcsolatban, hogy a kijárási korlátozás a húsvéti időszakban is fennálljon-e vagy sem.

Az adatok alapján sok egyészségügyi dolgozó fertőződött meg világszerte: Spanyolországban 12 ezer, Olaszországban 7 ezer. Kínában a betegek 10 százaléka egészségügyis, Magyarországon ez 12 százalék.

Újságírói kérdésre Müller Cecília elmondta, hogy a BCG oltással kapcsolatos kérdések (miszerint beválhat a vírus ellen) még megerősítésre várnak, szakemberek egyelőre vizsgálják, hogy tényleg hatásos-e a szer.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92887/pics/lead_800x600.png
Aktuális,járvány,koronavírus,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Magyarország fertőzöttségi eloszlása összefüggésben áll a korfával

2020.06.02. 11:55
A magyarországi koronavírussal megfertőződött áldozatok négy százalékának nem volt egyéb alapbetegsége, jelenleg százezer lakosra 40 koronavírusos …

3921 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.02. 08:50
Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős, krónikus beteg.

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Hamarosan indul az új nemzeti konzultáció

2020.06.01. 15:25
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket. A kérdőívek gyártása és postázása június elején indul - közölte a …

Elhunyt egy újabb beteg, 15-tel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.01. 08:20
Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek …

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: Trianon centenáriumának a jövőről kell szólnia

2020.05.31. 09:30
Történelmi kiegyezésre van szükség a magyarság és Kárpát-medencei szomszédai között. Ez a záloga a magyarság megerősödésének és annak, hogy térségünk …

3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 2 idős krónikus beteg

2020.05.31. 07:40
Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban …

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

A keresztény összefogás győzheti le a világjárványt

2020.05.30. 21:30
Pünkösd kiváló alkalmat teremt rá, hogy a kereszténység magába nézzen, átgondolja, értékelje helyzetét.

Ezeket a cikkeket olvastad már?