Blogolj!

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Müller Cecília elmondta, hogy tovább emelkedett a betegek száma, ezzel 733-an igazoltan koronavírusosak Magyarországon. Ketten elhunytak, de 66-an meggyógyultak. Egyre nagyobb mértékben növekszik a mintavételek száma, már több mint 21 ezer vizsgálat készült a laborokban.

A fertőzöttek arányait tekintve ma a legtöbb megbetegedés Budapesten van. Ez az összes beteg 42 százalékát jelenti. Pest megyét is beleszámítva ez a szám már 62 százalékra nő.

Müller Cecília kiemelte, hogy fokozottan figyelni kell a szabályok betartására, segíteni és támogatni kell a hatóságok munkáját a fertőzés terjedésének kivédése érdekében. Ez kiemelten fontos, ugyanis sokan még most sem veszik komolyan a korlátozásokat, sok idős és sok fiatal még most is indokolatlanul tartózkodik az után, és a csoportosulás is gyakori.

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, hogy tegnap hét repülő érkezett több millió maszkkal, több százezer védőfelszereléssel. Még több magyarnak sikerült hazajutni külföldről, őket autókonvojokkal hozták haza.

A fővárosi rendőrök is megerősítették a gyakori csoportosulást és a kijárási korlátozás megszegését elsősorban a kirándulóhelyeken és a belvárosban, valamint számos boltban sem tartják be a szabályokat. Ezekkel kapcsolatban megtörténtek a feljelentések.

Müller Cecília kiemelte, hogy húsvét közeledtével a gyakoribb váráslás miatt fokozottabban kell figyelni az áruk tisztítására, a kézfertőtlenítésre, de kesztyű használata nem szükséges, ahogy a maszk sem, kivéve, ha az illető beteg. A házi karanténban lévő emberekkel kapcsolatban kiemelte, hogy akik segítenek (bevásárlással, ügyintézéssel stb.) nagyon ügyeljenek a távolságtartásra.

A Szent László kórház mellett más kórház is ellátja a koronavírusos betegek kezelését, ahol a legfontosabb, hogy a betegek megfelelően legyenek izolálva.

Az operatív törzs szerdán tesz javaslatot azzal kapcsolatban, hogy a kijárási korlátozás a húsvéti időszakban is fennálljon-e vagy sem.

Az adatok alapján sok egyészségügyi dolgozó fertőződött meg világszerte: Spanyolországban 12 ezer, Olaszországban 7 ezer. Kínában a betegek 10 százaléka egészségügyis, Magyarországon ez 12 százalék.

Újságírói kérdésre Müller Cecília elmondta, hogy a BCG oltással kapcsolatos kérdések (miszerint beválhat a vírus ellen) még megerősítésre várnak, szakemberek egyelőre vizsgálják, hogy tényleg hatásos-e a szer.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92887/pics/lead_800x600.png
Aktuális,járvány,koronavírus,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ezeket a cikkeket olvastad már?