Blogolj!

Operatív Törzs: Az ingyenes parkolás is a járvány lassítását szolgálja

Ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a hazai koronavírus-járvány fejleményeivel kapcsolatban az Operatív Törzs. Mutatjuk a mik ezek!

Hétfőn Kiss Róbert ezredes a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, továbbra is folyamatosan ellenőrzik a rendőrök a kijárási korlátozás. Kiemelte: a tapasztalatok szerint– az egyre jobb idő miatt - egyre több a szabályszegő. A korlátozások bevezetése óta összesen 4992 intézkedésre került sor, ebből 3102 figyelmeztetéssel, 532 helyszíni bírsággal és 648 szabálysértési feljelentéssel zárult.

Hozzátette, a fővárosban különösen sok volt a szabályszegő a hétvégén. Vasárnapra a duplájára emelkedett szombathoz képest a korlátozásokat megszegők száma. Összesen 614 esetben intézkedtek a rendőrök, akik 16 szabálysértési feljelentést tettek.

Ezeket a szabályokat szigorúan tartsa be mindenki saját egészségünk és a járvány lassítása érdekében” – hangsúlyozta.

Az ezredes szólt a hétfőn hatályba lépő új kormányrendeletről is: a rendőröknek a járvány kezelése alatt több szolgálatot kell ellátniuk, így az új kormányrendelet részletesen szabályozza a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók „szolgálatteljesítésére vonatkozó eltérő szabályokat”.

Müller Cecília országos tiszti főorvos beszámolt a legfrissebb adatokról is, amelyekről mi is írtunk: újabb négy ember vesztette életét a vírusban Magyarországon, velük együtt 38-an haltak meg a járványban hazánkban. A most elhunytak is idős, krónikus betegségben szenvedő betegek voltak. Az igazolt fertőzöttek száma 11-el nőtt, összesen 744 főnél mutatták ki eddig a koronavírust. 67 főre emelkedett a gyógyultak száma. Eddig 22 282 mintavétel történt, hatósági házi karanténban pedig 14 325-en vannak.

Müller Cecília arra a jó hírre is kitért, hogy van két olyan beteg is a Szent László kórházban, akinek annyit javult az állapota, hogy már nem szorul lélegeztető gépi kezelésre. Hangsúlyozta, hogy ez a magyar orvosok és ápolok, egészségügyi dolgozók érdeme.

A tiszti főorvos szerint ez azért is nagy eredmény, mert ez ritkán fordul elő azoknál, akik a koronavírus miatt lélegeztető gépre kerülnek.

Müller arra is felhívta a figyelmet, hogy a parkolási díj elengedése nem jelent szabadságot, ez csak egy eszköz arra, hogy ne a tömegközlekedést kelljen igénybe venni, ha valakinek dolga akad. De továbbra is azt tanácsolja, hogy aki tud, maradjon otthon, a korlátozásokon pedig nem enyhítenek.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy valóban a tömeges megbetegedés időszakában vagyunk- e – erre utalt ugyanis a New York Times egy cikkében, amiben állítólag megszólalt a WHO magyar vezetője is – Müller Cecília elmondta, hogy

ez nem igaz, sőt, meglepődne azon, ha ilyet mondott volna a WHO magyar vezetője. Hozzátette, hogy a New York Timesnak nagyon sok dolga lehet otthon, foglalkozzanak inkább azzal, a magyar helyzet kezelését pedig bízzák a magyar szakemberekre.

Szintén újságírói kérdésre Kiss Róbert ismét elmondta, hogy a mai naptól hangsúlyosabban ellenőrzik azokat a helyeket, ahol erőteljesebben fordul elő a csoportosulás, ezek a közterületek, kirándulóhelyek.

Azt is megkérdezték, hogy mi lesz, ha a fővárosban berobban a járvány? Erre válaszolva elmondták, hogy a kijárási korlátozások jövőjéről szerdán dönt majd a kormány, valamint, hogy az is előfordulhat, hogy az operatív törzs arra tesz majd javaslatot, hogy eltérő intézkedéseket hozzanak a fővárosban.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92924/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Magyarország,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Magyarország fertőzöttségi eloszlása összefüggésben áll a korfával

2020.06.02. 11:55
A magyarországi koronavírussal megfertőződött áldozatok négy százalékának nem volt egyéb alapbetegsége, jelenleg százezer lakosra 40 koronavírusos …

3921 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.02. 08:50
Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős, krónikus beteg.

Hamarosan indul az új nemzeti konzultáció

2020.06.01. 15:25
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket. A kérdőívek gyártása és postázása június elején indul - közölte a …

Elhunyt egy újabb beteg, 15-tel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.01. 08:20
Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek …

Több mint kétszáz határsértő migránst tartóztattak fel a hétvégén

2020.06.01. 07:25
Úgy látszik, hogy az egyre jobb idő a migránsok kedvét is meghozza az útra kelésre, ugyanis a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig 237 …

Grezsa István: Trianon centenáriumának a jövőről kell szólnia

2020.05.31. 09:30
Történelmi kiegyezésre van szükség a magyarság és Kárpát-medencei szomszédai között. Ez a záloga a magyarság megerősödésének és annak, hogy térségünk …

3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 2 idős krónikus beteg

2020.05.31. 07:40
Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban …

A keresztény összefogás győzheti le a világjárványt

2020.05.30. 21:30
Pünkösd kiváló alkalmat teremt rá, hogy a kereszténység magába nézzen, átgondolja, értékelje helyzetét.

Szlávik: továbbra is kiemelt fontosságú a maszkviselés és a távolságtartás

2020.05.30. 11:30
Mai tudásunk szerint az új típusú koronavírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, ugyanakkor a felületek fertőtlenítését sem szabad …

3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.05.30. 08:40
Újabb hét ember veszítette életét a koronavírus-járvány következtében Magyarországon.

Ezeket a cikkeket olvastad már?