Blogolj!

Operatív Törzs: Az ingyenes parkolás is a járvány lassítását szolgálja

Ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a hazai koronavírus-járvány fejleményeivel kapcsolatban az Operatív Törzs. Mutatjuk a mik ezek!

Hétfőn Kiss Róbert ezredes a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, továbbra is folyamatosan ellenőrzik a rendőrök a kijárási korlátozás. Kiemelte: a tapasztalatok szerint– az egyre jobb idő miatt - egyre több a szabályszegő. A korlátozások bevezetése óta összesen 4992 intézkedésre került sor, ebből 3102 figyelmeztetéssel, 532 helyszíni bírsággal és 648 szabálysértési feljelentéssel zárult.

Hozzátette, a fővárosban különösen sok volt a szabályszegő a hétvégén. Vasárnapra a duplájára emelkedett szombathoz képest a korlátozásokat megszegők száma. Összesen 614 esetben intézkedtek a rendőrök, akik 16 szabálysértési feljelentést tettek.

Ezeket a szabályokat szigorúan tartsa be mindenki saját egészségünk és a járvány lassítása érdekében” – hangsúlyozta.

Az ezredes szólt a hétfőn hatályba lépő új kormányrendeletről is: a rendőröknek a járvány kezelése alatt több szolgálatot kell ellátniuk, így az új kormányrendelet részletesen szabályozza a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók „szolgálatteljesítésére vonatkozó eltérő szabályokat”.

Müller Cecília országos tiszti főorvos beszámolt a legfrissebb adatokról is, amelyekről mi is írtunk: újabb négy ember vesztette életét a vírusban Magyarországon, velük együtt 38-an haltak meg a járványban hazánkban. A most elhunytak is idős, krónikus betegségben szenvedő betegek voltak. Az igazolt fertőzöttek száma 11-el nőtt, összesen 744 főnél mutatták ki eddig a koronavírust. 67 főre emelkedett a gyógyultak száma. Eddig 22 282 mintavétel történt, hatósági házi karanténban pedig 14 325-en vannak.

Müller Cecília arra a jó hírre is kitért, hogy van két olyan beteg is a Szent László kórházban, akinek annyit javult az állapota, hogy már nem szorul lélegeztető gépi kezelésre. Hangsúlyozta, hogy ez a magyar orvosok és ápolok, egészségügyi dolgozók érdeme.

A tiszti főorvos szerint ez azért is nagy eredmény, mert ez ritkán fordul elő azoknál, akik a koronavírus miatt lélegeztető gépre kerülnek.

Müller arra is felhívta a figyelmet, hogy a parkolási díj elengedése nem jelent szabadságot, ez csak egy eszköz arra, hogy ne a tömegközlekedést kelljen igénybe venni, ha valakinek dolga akad. De továbbra is azt tanácsolja, hogy aki tud, maradjon otthon, a korlátozásokon pedig nem enyhítenek.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy valóban a tömeges megbetegedés időszakában vagyunk- e – erre utalt ugyanis a New York Times egy cikkében, amiben állítólag megszólalt a WHO magyar vezetője is – Müller Cecília elmondta, hogy

ez nem igaz, sőt, meglepődne azon, ha ilyet mondott volna a WHO magyar vezetője. Hozzátette, hogy a New York Timesnak nagyon sok dolga lehet otthon, foglalkozzanak inkább azzal, a magyar helyzet kezelését pedig bízzák a magyar szakemberekre.

Szintén újságírói kérdésre Kiss Róbert ismét elmondta, hogy a mai naptól hangsúlyosabban ellenőrzik azokat a helyeket, ahol erőteljesebben fordul elő a csoportosulás, ezek a közterületek, kirándulóhelyek.

Azt is megkérdezték, hogy mi lesz, ha a fővárosban berobban a járvány? Erre válaszolva elmondták, hogy a kijárási korlátozások jövőjéről szerdán dönt majd a kormány, valamint, hogy az is előfordulhat, hogy az operatív törzs arra tesz majd javaslatot, hogy eltérő intézkedéseket hozzanak a fővárosban.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92924/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Magyarország,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Operatív törzs: a korlátozások a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják

2020.09.21. 12:15
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarország és a …

Koronavírus: 876 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.21. 09:45
876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt három krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

809 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

2020.09.19. 09:00
Hat krónikus beteg veszítette életét szombatra a koronavírus-járványban.

Hétfőtől 10 napra csökken a karanténkötelezettség Magyarországon

2020.09.19. 08:55
Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra …

Ezeket a cikkeket olvastad már?