Blogolj!

Traian Ungureanu: az EU tulajdonképpen megszűnt létezni

Az egyik legismertebb román konzervatív gondlkodó az Adevărul, román napilap hasábjain jelentette meg véleméyncikkét, melyben kifejtette, válságkezelés tekintetében az Európai Unió tulajdonképpen megszűnt létezni és már csak akkor mutatnak életjelet, ha Orbán Viktort kell támadni.

Ungureanu szerint nem igaz az, hogy az EU megerősödve fog kikerülni a járványból, hiszen a járvány bekövetkeztével elbukott a liberális világrend egyik tartóoszlopa, a globalizmus.

Brüsszel magatartását a járványhelyzet kapcsán abszurdumok sorozatának minősíti. Pedig a járványhelyzet lett volna az, mikor az EU igazán megmutathatta volna erejét. De nem ez történt. Németország és társai megtagadták a segítségnyújtást Olaszországtól és Spanyolországtól és a 
a Róma által javasolt közös euróövezeti koronavírus-kötvényről helyett a szegényebb tagállamok a felzárkóztatására szánt kohéziós alapokhoz nyúlnának hozzá.

Traian Ungureanu véleménye alapján 

az EU jelenleg elsősorban arra jó, hogy biztosítsa a német gazdaság sikerét és hegemóniáját, de amikor másoknak segítségre lenne szükségük Berlintől, akkor Berlin köddé válik. 

Az Európai Unió jelenleg csak egy dologban aktív, méghozzá Orbán Viktor kritizálásában. Az EU a vírus helyett Orbánnal harcol, ezzel próbálja leplezni saját tehetetlenségét.

A cikk írója leszögezi, hogy Orbánnak nincsen szüksége arra, hogy diktatúrát építsen, hiszen kétharmados többsége van a parlamentban, viszont arra szüksége van, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban tudjon fellépni a járvány és annak gazdasági hatásai ellen.

Ungureanu szerint Orbán pontosan azt teszi, amit Brüsszelnek tennie kellene. 

Szerinte

Brüsszel le akarja bontani az emberek identitását, és meg akarja fosztani őket a hagyományos kultúrájuktól.

és ebben a kontextusban az az EU ellenes, aki nem segít a bontásban.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92945/pics/lead_800x600.jpg
EU,koronavírus,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Komoly EU-s kisebbség blokkolja a Soros-kvótaterveket

2020.07.08. 08:30
Jó esély van rá, hogy sikerül meggátolni a lopakodó brüsszeli betelepítési elképzeléseket.

Öt újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

2020.07.08. 07:55
Jó hír, hogy immár negyedik napja nem növekedett a halálos áldozatok száma.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ezeket a cikkeket olvastad már?