Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Erőfeszítés

Magyarország vírusellenes fegyvertára.

Februárban még nem sokan gondolhatták, hogy két hét múlva Európa jelentős részén szinte megáll az élet a koronavírus-járvány terjedése miatt, Magyarországon pedig azonnali veszélyhelyzet elrendelése válik szükségessé. Mégis így alakult, viszont vannak fegyvereink a koronavírus ellen, és van elég muníciónk – állítja az Origo.hu.

„A szigorú oltási rendjéről ismert Magyarország egyébként is a világ legkedvezőbb helyzetben lévő országai között lehet, amennyiben a további vizsgálatok is megerősítik, hogy a széles körű BCG átoltottság esetén lassabb a COVID-19 járvány terjedése és enyhébb a lefolyása. Míg hazánkban 1954 óta minden újszülött megkapja a TBC elleni védőoltást, addig Olaszországban soha nem volt kötelező ez a vakcina, Spanyolországban és Franciaországban pedig korábban felfüggesztették a programot. A vakcina- és gyógyszerkutatások, valamint a gyártás területén Magyarország egyenrangú félként vesz részt a világszinten zajló erőfeszítésekben. A magyar gyógyszerkutatók és gyógyszergyártók (pl. a Richter Gedeon) nemcsak hagyományaik okán, hanem jelenlegi erőforrásaik alapján is globális tényezőnek számítanak.”

Vannak fegyvereink a koronavírus ellen, és van elég muníciónk

Februárban még nem sokan gondolhatták, hogy két hét múlva Európa jelentős részén szinte megáll az élet a koronavírus-járvány terjedése miatt, Magyarországon pedig azonnali veszélyhelyzet elrendelése válik szükségessé. Ennek kihirdetésekor (alig néhány hete!) a többség még nem gondolta, hogy az Unió több országában hamarosan a tízezer főt is átlépi a járvány halálos áldozatainak száma, hazánkban pedig kijárási korlátozás lép életbe.

Védekezés

A polgármesterek felelőssége.

Amíg tart a járvány miatti veszélyhelyzet, addig ingyenes lesz a parkolás közterületen – ezt tartalmazza az a rendelet, amelyről vasárnap döntött a kormány, és mától, hétfőtől lépett hatályba. A Hirado.hu összegzi a tapasztalatokat.

„Ez a lehetőség éppen azt a célt szolgálja, hogy ne a tömegközlekedést kelljen igénybe venni, ezeket az intézkedéseket komolyan kell venni, és a helyükön kezelni. Semmin nem lazítunk, mert a járvány fokozatosan terjed – hívta fel a figyelmet Müller Cecília. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke szerint helyesen döntöttek a járvány elleni védekezést irányítók. Szita Károly az M1-en azt mondta, most a cselekvésnek van itt az ideje, amelyből az önkormányzatoknak is ki kell venniük a részüket. Mint fogalmazott, a polgármesterek akkor járnak el felelősen, ha nem követelőznek, hanem az új helyzethez igazítják a települések büdzséjét.”

Életbe lépett az ingyenes parkolás az országban

Amíg tart a járvány miatti veszélyhelyzet, addig ingyenes lesz a parkolás közterületen - ezt tartalmazza az a rendelet, amelyről vasárnap döntött a kormány, és mától, hétfőtől lépett hatályba. Az operatív törzs szerint nem az a cél, hogy kevesebben maradjanak otthon, hanem az, hogy aki dolgozni megy, vagy halaszthatatlan ügye van, és megteheti, inkább autózzon, minthogy metróra, buszra, villamosra száll.

Tét

A magánszínházak létbizonytalansága.

Nem tudni, hogy meddig nem játszhatnak, és ez az esetükben könnyen végzetes is lehet – derül ki a Népszava Online körképéből.

„Kármentés és túlélés ez a kényszerű mottó – válaszolta arra a kérdésre Orlai Tibor producer, hogyan képes egy magánszínház, ahol a bevétel különösen fontos, átvészelni a most kialakult helyzetet. 'Márciusban és áprilisban több mint 110 előadásunk esik ki a bezárás miatt. Ez óriási veszteség, és nagy valószínűséggel a járvány áldozatául esnek a májusra és júniusra tervezett produkcióink is. Sőt a szabadtéri szezon is veszélybe került. Tehát elképzelhető, hogy csak szeptemberben tudunk újrakezdeni és nagy kérdés, hogy akkorra miként alakul majd a fizetőképes kereslet. Az én munkatársaim, csaknem negyvenen, a színészektől a háttér szakemberekig, valamennyien megbízási jogviszonyba állnak a színházzal. Ez azt jelenti, hogy jogszerűen csak az elvégzett munka után tudunk fizetni. Mégis felelősséggel tartozom értük, ezért igyekszem őket megtartani, a lehetőségeimhez képest segíteni. Persze jó lenne, ha az állam ebben a helyzetben további járulékkedvezményekkel, fizetéskönnyítésekkel avatkozna közbe ebben a tényleg nagyon súlyos helyzetben' – jegyezte meg Orlai Tibor.”

A lét a tét: óriási a bizonytalanság a magánszínházak körében

Az egyre több korlátlanul hozzáférhető online tartalom fontos szerepet játszik az otthon töltött idő könnyebbé tételében, a szerzői jog intézménye azonban változatlanul érvényes. A veszélyhelyzetre reagálva az online teret rövid idő alatt elárasztották az ingyenesen elérhető szép- és szakirodalmi könyvek, hangoskönyvek, zenei, és színházi projektek.

Csend

A hosszútávfutók szenvedése.

A Magyar Edzők Társasága 2020-at Iglói Mihály évének nyilvánította, a méltatlanul elfejtett atlétaedző három országban is maradandót alkotott. Tanítványai összesen 307 csúcsot értek el, 31 világ-, 25 Európa-, 157 görög, 49 egyesült államokbeli, 45 magyar és két Balkán-rekordot futottak – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Harminchét év után, 1993-ban Iglói Mihály hazatelepült, s ugyan néha belátogatott az atlétikai szövetségbe, de még régi sporttársainak sem árulta el, hol lakik, s mi a telefonszáma. Közeledve a kilencvenedik évhez, egyre betegesebb lett, többször meg kellett műteni. A világ egyik legsikeresebb atlétaedzője, csendesen viselt, rövid szenvedés után, 1998. január 4-én halt meg. Öröksége lehet napjaink futóinak a magyarázat arra, hogy miért eredménytelenek nemzetközi szinten: – A jó közép- és hosszútávfutó arcán ott van a szenvedni tudás jele. És ez az, ami a mostani atlétákon felfedezhetetlen.”

A futó szenvedéséből születik az aranyérem

A világ atlétikájának egyik legsikeresebb edzője, Iglói Mihály sikeres pályafutása hazánkban azért is kevésbé ismert, mert politikai meggyőződése miatt 37 évig önként vállalt száműzetésben élt. Az 1956-os melbourne-i olimpia után nem jött haza, az Egyesült Államokban folytatta eredményes edzői munkáját, majd a görög távfutókat vezette a csúcsra.

Fogadalom

Lovas Rozi határtalan boldogsága.

Gömbölyödő pocakkal mondta ki a boldogító igent A mi kis falunk sztárja: férjhez ment Lovas Rozi (33) – jelenti a Blikk Online.

„A Mi kis falunk sztárja hétvégén mondta ki a boldogító igent párjának, Horváth János Antal írónak. A színésznő májusra várja első közös gyermekük születését, már azt is elárulta, hogy kisfiút hord a szíve alatt. – Igen, valóban megvolt az esküvő, szép volt, és most nagyon boldogok vagyunk – mondta szűkszavúan lapunknak a színésznő. Bár Rozi további részleteket nem árult el a nagy napról, annyi biztos, hogy a Barabás Villában fogadtak örök hűséget egymásnak, s kevesen voltak ott a ceremónián.”

„Ez a baba a legjobb dolog, ami most történhet velem" - Gömbölyödő pocakkal mondta ki a boldogító igent A mi kis falunk sztárja

A Mi kis falunk sztárja hétvégén mondta ki a boldogító igent párjának, Horváth János Antal írónak. A színésznő májusra várja első közös gyermekük születését, már azt is elárulta, hogy kisfiút hord a szíve alatt. - Igen, valóban megvolt az esküvő, szép volt, és most nagyon boldogok vagyunk - mondta szűkszavúan lapunknak a színésznő.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/92952/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?