Blogolj!

Húsvét idején is szigorúan be kell tartani a szabályokat

Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A sajtótájékoztatón megjelent Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is, aki hangsúlyozta a családok védelmét ebben a nehéz időszakban, valamint kifejtette, hogy a kormány eddig hogyan segítette és hogyan fogja a továbbiakban is segíteni a családok helyzetét (munka segély helyett, családtámogatás, segítség a veszélyhelyzetet idején, a fiatalok és az idősek támogatása).

A közelgő húsvéti időszakra való tekintettel kiemelte, hogy bár ilyenkor mindenki legszívesebben a családjával, rokonaival töltené az időt, ezt a járvány terjedésének lelassítása érdekében most nem szabad megtenni.

Müller Cecília országos tisztifőorvos megerősítette, hogy tovább nőtt az igazoltan koronavírusos megbetegedések száma az országban, így a számuk már 895-re nőtt, valamint az áldozatok száma immár 94 fő.

A járvány hazánkban még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában van, de már csak hetek kérdése, hogy mikor lépünk át a tömeges szakaszba. Ezért is fontos a szabályok betartása, főleg a kiemelt területeken, például Budapesten, mivel ott van a letöbb fertőzött.

Az országos tisztifőorvos kiemelte az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, továbbá hangsúlyozta, hogy óriási siker az, hogy tegnap két embert is le lehetett venni a lélegeztetőgépekről.

A Pesti úti idősek otthonában egyre jobban terjed a járvány, főleg, hogy zárt közöségről beszélünk. A lakók felét már leszűrték, természetesen a dolgozókkal is ugyanezt megteszik. A hatósági intézkedések időben történtek meg, ezek fokozott betartása kiemelten fontos.

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy jelentős mennyiségű, öt teherszállító gép érkezett tegnap hazánkba védőfelszerelésekkel.

Az emberek még mindig fegyelmezetlenek a kijárási korlátozással kapcsolatban. Többezer szabálysértés történt, de csak ezer körüli az az eset, ami bírsággal is járt.

Új eljárásrend készült az idősek otthonában is az egészségügyi ellátást illetően. Ezek szigorúan, kötelezően be lesznek tartatva.

Müller Cecília újságírói kérdésre elmondta, hogy a tömeges megbetegedések szakasza elkerülhetetlen a korlátozások ellenére sem, viszont a járvány lassítható, és jelenleg ez a cél. Ennek érdekében kell kerülni a csoportosulást, személyes érintkezéseket.

Az egészségügyi ellátás átszervezése működik a tervnek megfelelően, a fekvőbetegek és a járóbetegek ellátás rendben zajlik és a helyzetnek megfelelően folyamatosan változik és épül fel. A háziorvosi szolgálat pedig rendkívül jól szervezte meg önmagát – mondta Müller Cecília.

A koronavírusnak vannak apróbb változásai, de ezek nincsenek nagy hatással a járvány jelenlegi helyzetére, illetve a terjedésére.

A rémhírekkel kapcsolatban Kiss Róbert elmondta: nemcsak különleges jogrendi időszakban, hanem békeidőben is veszélyes bűncselekmény.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93051/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,koronavírus,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Orbán: ha egyszer sikerült, újra sikerül legyőzni a járványt

2020.09.27. 20:20
Magyarország számára lesz koronavírus elleni vakcina és mindenkinek, aki akarja, időben elérhető lesz az oltóanyag - erről Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények …

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Ezeket a cikkeket olvastad már?