Blogolj!

Húsvét idején is szigorúan be kell tartani a szabályokat

Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A sajtótájékoztatón megjelent Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is, aki hangsúlyozta a családok védelmét ebben a nehéz időszakban, valamint kifejtette, hogy a kormány eddig hogyan segítette és hogyan fogja a továbbiakban is segíteni a családok helyzetét (munka segély helyett, családtámogatás, segítség a veszélyhelyzetet idején, a fiatalok és az idősek támogatása).

A közelgő húsvéti időszakra való tekintettel kiemelte, hogy bár ilyenkor mindenki legszívesebben a családjával, rokonaival töltené az időt, ezt a járvány terjedésének lelassítása érdekében most nem szabad megtenni.

Müller Cecília országos tisztifőorvos megerősítette, hogy tovább nőtt az igazoltan koronavírusos megbetegedések száma az országban, így a számuk már 895-re nőtt, valamint az áldozatok száma immár 94 fő.

A járvány hazánkban még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában van, de már csak hetek kérdése, hogy mikor lépünk át a tömeges szakaszba. Ezért is fontos a szabályok betartása, főleg a kiemelt területeken, például Budapesten, mivel ott van a letöbb fertőzött.

Az országos tisztifőorvos kiemelte az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, továbbá hangsúlyozta, hogy óriási siker az, hogy tegnap két embert is le lehetett venni a lélegeztetőgépekről.

A Pesti úti idősek otthonában egyre jobban terjed a járvány, főleg, hogy zárt közöségről beszélünk. A lakók felét már leszűrték, természetesen a dolgozókkal is ugyanezt megteszik. A hatósági intézkedések időben történtek meg, ezek fokozott betartása kiemelten fontos.

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy jelentős mennyiségű, öt teherszállító gép érkezett tegnap hazánkba védőfelszerelésekkel.

Az emberek még mindig fegyelmezetlenek a kijárási korlátozással kapcsolatban. Többezer szabálysértés történt, de csak ezer körüli az az eset, ami bírsággal is járt.

Új eljárásrend készült az idősek otthonában is az egészségügyi ellátást illetően. Ezek szigorúan, kötelezően be lesznek tartatva.

Müller Cecília újságírói kérdésre elmondta, hogy a tömeges megbetegedések szakasza elkerülhetetlen a korlátozások ellenére sem, viszont a járvány lassítható, és jelenleg ez a cél. Ennek érdekében kell kerülni a csoportosulást, személyes érintkezéseket.

Az egészségügyi ellátás átszervezése működik a tervnek megfelelően, a fekvőbetegek és a járóbetegek ellátás rendben zajlik és a helyzetnek megfelelően folyamatosan változik és épül fel. A háziorvosi szolgálat pedig rendkívül jól szervezte meg önmagát – mondta Müller Cecília.

A koronavírusnak vannak apróbb változásai, de ezek nincsenek nagy hatással a járvány jelenlegi helyzetére, illetve a terjedésére.

A rémhírekkel kapcsolatban Kiss Róbert elmondta: nemcsak különleges jogrendi időszakban, hanem békeidőben is veszélyes bűncselekmény.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93051/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,koronavírus,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Magyarország fertőzöttségi eloszlása összefüggésben áll a korfával

2020.06.02. 11:55
A magyarországi koronavírussal megfertőződött áldozatok négy százalékának nem volt egyéb alapbetegsége, jelenleg százezer lakosra 40 koronavírusos …

3921 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.02. 08:50
Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős, krónikus beteg.

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Hamarosan indul az új nemzeti konzultáció

2020.06.01. 15:25
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket. A kérdőívek gyártása és postázása június elején indul - közölte a …

Elhunyt egy újabb beteg, 15-tel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.06.01. 08:20
Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek …

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: Trianon centenáriumának a jövőről kell szólnia

2020.05.31. 09:30
Történelmi kiegyezésre van szükség a magyarság és Kárpát-medencei szomszédai között. Ez a záloga a magyarság megerősödésének és annak, hogy térségünk …

3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 2 idős krónikus beteg

2020.05.31. 07:40
Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban …

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

A keresztény összefogás győzheti le a világjárványt

2020.05.30. 21:30
Pünkösd kiváló alkalmat teremt rá, hogy a kereszténység magába nézzen, átgondolja, értékelje helyzetét.

Ezeket a cikkeket olvastad már?