Blogolj!

Blogstar kávéház

Támadás

Soros sorozatos spekulációi.

A jelenlegi bizonytalan gazdasági és devizaárfolyami kilátások miatt egyre több ország lehet olyan tőzsdespekulánsok célpontja, mint Soros György – állítja a Hirado.hu.

„Az M1 Ma reggel című műsorában Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense elmondta, Soros György a brit gazdaság megdöntésével, a font gyengítésével már 1992-ben is próbálkozott. A brit kormány éppen az Európai Unió elődjének számító európai árfolyam-mechanizmusba, az ERM-be akarta beléptetni a fontot. Az országban azonban magas volt a munkanélküliség, alacsony a termelékenység, erős volt az infláció, és lassult a gazdaság. Az ERM-be pedig mesterségesen magas árfolyamon került be a font. Ezt azonnal felismerték a pénzügyi spekulánsok, és elkezdték támadni a fontot. A legádázabb akciót Soros György és az általa vezetett hírhedt befektetési alapja, a Quantum Fund hajtotta végre. Akkora pénzeszközöket mozgatott meg a font gyengítésére, hogy a londoni kormány sorozatos kamatemelései sem tudták ellensúlyozni a támadást.”

Videó: A válság a spekuláció melegágya

Boris Johnson brit miniszterelnököt vasárnap kórházba szállították a koronavírus okozta megbetegedése miatt, és a hírre a font veszíteni kezdett értékéből. A jelenlegi bizonytalan gazdasági és devizaárfolyami kilátások miatt egyre több ország lehet olyan tőzsdespekulánsok célpontja, mint Soros György.

Figyelmeztetés

Botka brutális bezárkózása.

Az élelmiszerboltok, a patikák és a trafikok kivételével négy napra minden bolt bezár Szegeden – a Népszava Online tájékoztat Botka László polgármester határozatáról.

„A patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra – jelentette be a Facebookon Botka László polgármester. Egyúttal arra kéri a szegedi polgárokat, hogy kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el az otthonukat, a rendőrséget és a polgárőrséget pedig arra, hogy segítsenek a szabályok betartásában és figyelmeztessék a lakosokat. – Tudom, hogy a gyönyörű idő és a húsvét miatt egyre nehezebb otthon maradniuk, de ez most feltétlenül szükséges, ha meg akarjuk fékezni a járványt – írja.”

Az élelmiszerboltok, a patikák és a trafikok kivételével négy napra minden bolt bezár Szegeden

A patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra - jelentette be a Facebookon Botka László polgármester. Egyúttal arra kéri a szegedi polgárokat, hogy kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el az otthonukat, a rendőrséget és a polgárőrséget pedig arra, hogy segítsenek a szabályok betartásában és figyelmeztessék a lakosokat.

Közvetítés

A magyar egyházak online húsvétja.

Országszerte online közvetítésekkel készülnek az egyházak a húsvétra, mivel a koronavírus-járvány miatt a hívek nem vehetnek részt szentmiséken, istentiszteleteken. A közvetítéseket többnyire az egyházi közösségek honlapján, Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján lehet követni – összegez a Magyar Hírlap Online.

„Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szertartásai az egyházmegye Facebook-oldalán, valamint az EWTN-Bónum TV-n láthatók, a vasárnapi misét a Dunán is közvetítik. Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke nagypénteken és húsvétvasárnap tart istentiszteletet, amelyek a Budahegyvidéki Református Egyházközség YouTube-csatornáján lesznek láthatók, a vasárnapi istentiszteletet a Dunán is közvetítik. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvét vasárnap a Budavári Evangélikus Egyházközségben szolgál, az istentiszteletet a gyülekezet honlapján és YouTube-csatornáján közvetítik.”

Online közvetítésekkel készülnek az egyházak a húsvétra

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szertartásai az egyházmegye Facebook-oldalán, valamint az EWTN-Bónum TV-n láthatók, a vasárnapi misét a Dunán is közvetítik. Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke nagypénteken és húsvétvasárnap tart istentiszteletet, amelyek a Budahegyvidéki Református Egyházközség YouTube-csatornáján lesznek láthatók, a vasárnapi istentiszteletet a Dunán is közvetítik.

Megoszlás

Pálinger Katalin gyermekáldása.

Remek hírek a korábbi világklasszis kapusról az Origo.hu-n.

„Kirsner Erika a jövőben a női felnőtt válogatottért felelős elnökségi megbízottként is tevékenykedik a Magyar Kézilabda Szövetségben (MKSZ). Az MKSZ csütörtöki tájékoztatása szerint a döntést az tette szükségessé, hogy Pálinger Katalin alelnök gyermeket vár, és jelezte az elnökségnek, hogy a női szakággal kapcsolatos feladatait a jövőben csak részben tudja ellátni. A határozat értelmében a női szakággal összefüggő teendők a jövőben megoszlanak Pálinger alelnök és Kirsner között.”

Pálinger Katalin terhes, Kirsner Erika lesz a női kéziválogatott felelőse

Kirsner Erika a jövőben a női felnőtt válogatottért felelős elnökségi megbízottként is tevékenykedik a Magyar Kézilabda Szövetségben (MKSZ). Az MKSZ csütörtöki tájékoztatása szerint a döntést az tette szükségessé, hogy Pálinger Katalin alelnök gyermeket vár, és jelezte az elnökségnek, hogy a női szakággal kapcsolatos feladatait a jövőben csak részben tudja ellátni.

Rutin

Hosszú Katinka karanténregenerálódása.

Idén elmarad az olimpia, ami az ötkarikás játékokra készülő sportolók életét teljesen megváltoztatja. Természetesen mindent megtesznek azért, hogy formában tartsák magukat és jövőre rajthoz állhassanak, Hosszú Katinka is ezen dolgozik – írja a Blikk Online.

„Bár rengeteg versenye elmaradt, próbál pozitívan gondolkodni és igyekszik meglátni a lehetőségeket Hosszú Katinka. Nem csak a napi rutinja, de a táplálkozása is megváltozott, sőt, végre pihenni is volt ideje. – Nagy előrelépés volt, hogy nagyon sok más dolgom most nincs, és tényleg tudok oda koncentrálni a regenerálódásra, az alvásra, az olyan dolgokra, amikre tényleg nagyon sokszor futva volt időm – mondta Katinka.”

Olimpia helyett most ez: így telnek Hosszú Katinka és Baji Balázs mindennapjai

Idén elmarad az olimpia, ami az ötkarikás játékokra készülő sportolók életét teljesen megváltoztatja.Természetesen mindent megtesznek azért, hogy formában tartsák magukat és jövőre rajthoz állhassanak. A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és a 2017-es londoni atlétikai világbajnokságon 110 méteres gátfutásban bronzérmet szerző Baji Balázs a Scitech sajtótájékoztatóján mesélt a mindennapjairól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93120/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?