Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Igény

A járvány lassítása.

Sikerült lassítani a fertőzés ütemét Magyarországon, de a neheze még előttünk van – összegez az Origo.hu.

„Sikerült lelassítani a fertőzés terjedésének ütemét, sikerült időt nyerni, de a neheze még előttünk van, erről is beszélt pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Az országban ugyanakkor nagyon eltérő módon van jelen a vírus, emiatt eltérőek az igények is, ezért pedig nagyobb döntési jogkort adott a polgármestereknek a kormány. A fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonában viszont egyre rosszabb a helyzet. Ma újabb koronavírus-gyanús lakókat vittek kórházba – miközben információink szerint a Karácsony Gergely-féle városvezetés március vége óta nem is járt az intézményben.”

Sikerült lelassítani a járványt, de a neheze még csak most jön

Sikerült lelassítani a fertőzés terjedésének ütemét, sikerült időt nyerni, de a neheze még előttünk van, erről is beszélt pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Az országban ugyanakkor nagyon eltérő módon van jelen a vírus, emiatt eltérőek az igények is, ezért pedig nagyobb döntési jogkort adott a polgármestereknek a kormány.

Megállapodás

A balliberálisok népnyúzó válságkezelése.

Ma azok a politikusok bírálják a legharsányabban a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben a kormány gazdasági lépéseit, az Orbán-tervet, akik a 2008-as gazdasági világválság idején áldásukat adták a Gyurcsány-kormány megszorításaira – állítja a Magyar Hírlap Online.

„A megszorítások révén a lakosságnak csak a feketeleves jutott. A kormány azonban igyekezett a központi közigazgatás kiadásain is farigcsálni, csökkentették például az állami vállalatoknál az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok tiszteletdíját, leállították a gépkocsi-, telefon- és bútorbeszerzéseket, és a lakosság tájékoztatására szolgáló forrásokat is megnyirbálták. Ez olyan jól sikerült, hogy a 2008. november 8-án Veres János pénzügyminiszter és a nyolc legnagyobb kereskedelmi bank vezetője által aláírt megállapodást sikerült eltitkolni a lakosság elől. Pedig ez azt rögzítette, hogy azok az ügyfelek, akik kérik devizahitelük forintosítását, azt december 31-ig megtehetik – akkor az árfolyam még csak száznyolcvan forint körül járt. Ma az ellenzék vezetőjeként tetszeleghet az a bukott miniszterelnök, aki gyakorlatilag titokként kezelte az említett megállapodást, és ezzel családok tíz- és százezreit, emberek milliót tette részben vagy teljesen tönkre.”

Gyurcsány-féle válságkezelés: hitelfelvétel és megszorítások

Az ellenzék teljesen hiteltelen, amikor a gazdaságról vagy a munkahelyek megvédéséről van szó, a baloldal mindig úgy kezelte a válságot, hogy újabb és újabb terheket rakott az emberek vállára, ahelyett hogy segített volna nekik - hangsúlyozta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese tegnap a párt Facebook-oldalán közzétett videóban.

Alkalom

A bértámogatás hamis illúziója.

Aknák a bértámogatás igénylésben: hamis illúzió, hogy mindenkinek jár, aki elveszti a munkáját – olvasható a Népszava Online-on.

„Megjelent a munkabértámogatást részletező kormányrendelet, ami tisztázhatja azt az összevisszaságot, amelyet a különböző értelmű kormányzati nyilatkozatok teremtettek. Egyben eloszlasson olyan illúziókat, hogy ez mindenkinek jár, aki elveszti a munkáját. Mivelhogy éppen nekik nem jár. A rendelet passzusait olvasva megállapítható, hogy az eddig megismert alapelv nem változott, továbbra is él, hogy a támogatás mértékét a legkisebb munkabér (minimálbér) legfeljebb kétszereséhez szabják. Három hónapig lehet igénybe venni, a munkáltató és munkavállaló közösen kérvényezhetik, pontosabban pályázhatnak a kormányhivataloknál április közepétől december végéig, egy alkalommal.”

Aknák a bértámogatás igénylésben: hamis illúzió, hogy mindenkinek jár, aki elveszti a munkáját

Megjelent a munkabértámogatást részletező kormányrendelet, ami tisztázhatja azt az összevisszaságot, amelyet a különböző értelmű kormányzati nyilatkozatok teremtettek. Egyben eloszlasson olyan illúziókat, hogy ez mindenkinek jár, aki elveszti a munkáját. Mivelhogy éppen nekik nem jár. A rendelet passzusait olvasva megállapítható, hogy az eddig megismert alapelv nem változott, továbbra is él, hogy a támogatás mértékét a legkisebb munkabér (minimálbér) legfeljebb kétszereséhez szabják.

Segítség

Az agrárium mentőcsomagja.

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként megjelent az első, az agrárium számára célzott segítséget jelentő intézkedéscsomag a Magyar Közlönyben – vázolja a Hirado.hu-n Nagy István agrárminiszter.

„Kiemelte: a jelenlegi krízishelyzetben értékelik azt az áldozatos munkát, amelyet az ágazat szereplői a folyamatos élelmiszer-ellátás érdekében ebben a nehéz időszakban is végeznek. A legkisebb mezőgazdasági termelők számára is segítséget jelenthet az Agrár Széchenyi Folyószámla Hitel ingyenessé tétele és a keret megduplázása – hívta fel a figyelmet. A turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban a díszkertészeknél, a bor- és szőlőtermelőknél, a pálinka-előállítóknál, a kisüzemi sörfőzdéknél és a vadgazdálkodási szolgáltatóknál csökkennek a munkáltatói járulékterhek.”

Az agráriumnak segítséget jelentő intézkedéscsomag jelent meg

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként megjelent az első, az agrárium számára célzott segítséget jelentő intézkedéscsomag a Magyar Közlönyben - jelentette be Nagy István agrárminiszter pénteken a közmédiának nyilatkozva. Kiemelte: a jelenlegi krízishelyzetben értékelik azt az áldozatos munkát, amelyet az ágazat szereplői a folyamatos élelmiszer-ellátás érdekében ebben a nehéz időszakban is végeznek.

Csinibaba

Tordai Teri drámai vallomása.

Tordai Teri (78) Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes- és kiváló művész az otthonában várja, hogy végre újra színpadra állhasson, hiszen a munka teszi boldoggá – derül ki a Blikk Online interjújából.

„A végzet asszonyát látták bennem a férfiak, de egész életemben egyet se tudtam megtartani. Túlságosan önálló voltam hozzájuk, olyan tulajdonságokkal, gondolatokkal, amiket már nem tartottak praktikusnak egy csinibabától.”

Tordai Teri őszinte vallomása: egy férfit sem tudtam megtartani

Jósnőt játszott az Élet kapuja című Herczeg Ferenc-darabban, de a bemutató után a járvány miatt bezártak a színházak. Ön hisz a jövendölésekben? ( Minden a koronavírusról itt!) Tordai Teri: Sohasem jósoltak nekem, de Blikk-olvasóként rendszeresen megnézem a horoszkópot. Bak vagyok, akiről azt mondják, hogy magányos, sikerorientált, kitartóan kapaszkodik felfelé egyedül, nem fogad el segítséget senkitől.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93160/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?