Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Müller Cecília: talán Wass Albert és Márai Sándor is megbocsájt nekem

Az országos tisztifőorvos reagált az elmúlt napok kritikáira, és elnézést kért, hogy nem készült fel kellőképpen irodalomból a csütörtöki tájékoztatójára. No, meg persze elmondta a legfrissebb információkat a koronavírus-helyzettel kapcsolatban.

Fotó: Magyar Nemzet

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos legfrissebb honi fejleményekről. A legforróbb témát kétségtelenül a Pesti úti idősek otthonában történő "vírusrobbanás" szolgáltatta az elmúlt napokban, ezzel kapcsolatban elmondta, a Korányi és a Szent János Kórházba szállították az idősotthon koronavírusos betegeit, akiknek többségük jól érzi magát és tüneteket sem produkál. Az intézményben maradt lakók elkülönítése is megtörtént és elkezdődik az épület fertőtlenítése - tájékoztatott az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília leszögezte, ki fogják vizsgálni, történt-e bármilyen mulasztás az idősotthonban, ami a jelenlegi helyzethez vezetett. Értesüléseik szerint egy dolgozó vihette be a vírust az intézménybe, ám erre még a zárlatot megelőző időszakban kerülhetett sor. Minden intézmény kapott eljárásrendet, amit be kell tartania, jogszabály írja elő az idősotthonok számára is, hogy melyek azok a minimum feltételek, amelyeknek meg kell felelniük a veszélyhelyzet idején - tette hozzá az országos tisztifőorvos, példaként kiemelve, hogy a 200 férőhely feletti intézményekben, teljes munkaidőben dolgozó orvost kell biztosítani.

A húsvéttal kapcsolatban ismét elmondta, hogy bár egy új helyzetben találjuk magunkat, a lehetőségeinkhez mérten tartsuk meg ünnepi rituáléinkat és az infokommunikációs eszközök segítségével tartsuk a kapcsolatot családtagjainkkal, rokonainkkal. Felhívta a figyelmet arra, hogy a stresszhelyzetben hajlamosak lehetünk az evéssel csillapítani a feszültséget, ezért erre az ünnepek alatt különösen figyeljünk oda, de ha lehetőségünk van rá, akkor az étkezésekre családi körben kerítsünk alkalmat.

Müller Cecília lehűtötte a balliberális sajtó munkatársainak kedélyeit a Wass Albert-Márai Sándor vitával kapcsolatban is. Az országos tisztifőorvos asszony csütörtöki tájékoztatójában igyekezett oldani a feszültséget egy ünnepi idézettel, ám balszerencsés módon Wass Albert nevéhez főzte Márai Sándor egyik gondolatait, amivel gyorsan "meg is találták". Erre reflektálva elmondta, talán Wass Albert és Márai Sándor is megbocsájt neki, hiszen csak annyi volt a célja, hogy áldott húsvéti ünnepeket kívánjon és felhívja a figyelmet az ünnep fontosságára ezekben a nehéz napokban is.

Ne b@sztassák már Müller Cecíliát!

Valakinek tényleg nincs jobb dolga annál, mint hogy a kákán is a csomót keresve baszogassa kicsit Müller Cecíliát. Tények következnek. Nem a TV2-n. Tény 1: Müller Cecília tisztifőorvos asszony a huszonkilenc napja bevezetett járványügyi veszélyhelyzet minden egyes napján kiáll a kamerák elé, állja az újságírók kérdés-sortüzét, türelmesen válaszol minden egyes buta, vagy kevésbé buta okfejtésre és nap mint nap tájékoztat a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, legfrissebb információkról.

Kérdésre válaszolva elmondta,

a koronavírus tünetei nagyon hasonlóak az influenzás megbetegedés tüneteihez, a koronavírus-fertőzés lázzal, fejfájással, izomfájdalommal, légszomjjal és fulladással járhat, de bizonyos esetekben csupán hőemelkedés és a rossz közérzet árulkodik a megbetegedésről.

Hangsúlyozta, gyerekeknél hirtelen fellépő magas láz is árulkodhat a koronavírusos megbetegedésről, de bárki bármilyen tünetet tapasztal magán, mindenképpen keresse fel az egészségügyi ellátót.

A tájékoztatón Kiss Róbert, az operatív törzs munkatársa arról számolt be, hogy az elmúlt huszonnégy órában öt teherszállító repülőgép több mint ötmillió maszkot, húszezer koronavírus-tesztet és 5000 pár gumikesztyűt hozott Magyarországra. A hatósági házi karantén betartását vizsgáló ellenőrzések száma már átlépte a 163 ezret, viszont az elmúlt napon volt a legmagasabb a kijárási korlátozást sértő szabályszegések száma Budapesten: 663 esetben kellett figyelmeztetniük.

Kiss Róbert arról is beszámolt, hogy megállapodás született Magyarország és Románia között, amely értelmében a határok 30 kilométeres körzetében dolgozó munkavállalók határátlépése péntektől biztosított munka céljából.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93173/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,operatív törzs
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

809 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

2020.09.19. 09:00
Hat krónikus beteg veszítette életét szombatra a koronavírus-járványban.

Hétfőtől 10 napra csökken a karanténkötelezettség Magyarországon

2020.09.19. 08:55
Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra …

Nagyon sok a koronás migráns – Nyugat-Európa felé tartanának

2020.09.19. 04:00
Magyarország mellett Olaszország is hatalmas nyomás alá kerülhet.

Visszatér az operatív törzs, szombattól újra élőben jelentkeznek

2020.09.18. 21:30
A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs utoljára június 17-én tájékoztatta a közvéleményt a járványügyi intézkedésekről. …

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

A baloldal ismét bebizonyította, hogy nem lehet rá számítani a vírus elleni küzdelemben

2020.09.18. 12:35
A baloldal újra és újra bebizonyítja, hogy nem lehet rá számítani a koronavírus elleni küzdelemben - mondta Hollik …

941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg

2020.09.18. 08:45
941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 111 főre nőtt a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?