Blogolj!

Blogstar kávéház

Szolidaritás

Ferenc pápa ünnepi útmutatása.

Európában szolidaritást, a világban azonnali és globális fegyverletételt, a nemzetközi szankciók és a szegényebb államok adósságának enyhítését szorgalmazta Ferenc pápa húsvétvasárnapi üzenetében, amelyet a járványhelyzetben az üres Szent Péter-bazilikában mondott el a központi lodzsa helyett – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Külön szólt Európához, arra emlékeztetve, hogy a második világháború után a szolidaritás erejével volt képes újjászületni. A pápa úgy vélte, a járvány sorsdöntő kihívás elé állította az Európai Uniót, és ettől nemcsak Európa, hanem az egész világ jövője függ. Azonnali és globális nemzetközi fegyverszünetet sürgetett, fegyverek helyett életmentést.”

Ferenc pápa: A járvány száműzze az emberek közötti közönyt

Ferenc pápa a hívők nélküli bazilika központi oltára előtt, egyedül állva olvasta fel olasz nyelvű húsvéti üzenetét. A beszéd hagyományos témája, a béke helyett az egyházfő az új koronavírus-járvány kihívásáról szólt, amely „a többi korszakváltó kihívás közepette újabb kemény próbára teszi az emberiséget".

Közmegegyezés

A francia állam gyengesége.

Gilles William Goldnadel ügyvéd és rendkívül sikeres, konzervatív esszéíró a Le Figaróban elemezte Franciaországot a koronavírus-járvány idején. Gyenge állam, a kijárási tilalmat nem elfogadó bevándorlók, drámai mulasztások – összegez az Origo.hu.

„A drámai késlekedések (a baloldali, nyitott határok elvének való esztelen megfelelési kényszer miatt hetekig halasztgatta Macron elnök az olasz–francia határ lezárását), a párhuzamos társadalom drámai erőszakossága (a beilleszkedni nem akaró bevándorlókat a kijárási tilalom sem érdekli), és mindezek tetejében a gyenge állam, amely képtelen végrehajtani akaratát. Erről ír Goldnadel, és gondolatmenetének a lényege: ilyen helyzetben kellene valamilyen közmegegyezés – ideiglenesen. Ameddig tart a járvány.”

Gyenge állam és a kijárási tilalmat nem elfogadó bevándorlók

Gilles William Goldnadel ügyvéd és rendkívül sikeres, konzervatív esszéíró a Le Figaróban elemezte Franciaországot a koronavírus-járvány idején. A drámai késlekedések (a baloldali, nyitott határok elvének való esztelen megfelelési kényszer miatt hetekig halasztgatta Macron elnök az olasz-francia határ lezárását), a párhuzamos társadalom drámai erőszakossága (a beilleszkedni nem akaró bevándorlókat a kijárási tilalom sem érdekli), és mindezek tetejében a gyenge állam, amely képtelen végrehajtani akaratát.

Változás

A hűség városának karanténja.

Az utóbbi években tízezrek költöztek – ha csak átmenetileg is – Sopronba, hogy szeletet kapjanak az Ausztriában dolgozó, több ezer eurót kereső magyarok egyre kisebb tortájából. A koronavírus azonban egyik hétről a másikra kiürítette a munkásszállókat, itt-ott kocsmává alakította az utcákat és szorongással töltötte meg a mindennapokat – derül ki a Népszava Online riportjából.

„Az egyetemisták hazautaztak, az alkalmi munkavállalók eltűntek, a korábban a várost sújtó tömeg, a közlekedési dugók, az utcán vonuló osztrákok most sehol sincsenek. Évtizedek óta nem tapasztalt csend telepedett Sopronra a koronavírus-járvánnyal. 'Néhány kutyasétáltatón kívül nem nagyon látni embert, egy-egy autó időnként elmegy a ház előtt, de inkább csak buszok. Látványosan megfogyatkozott a lakosság' – mondja Renáta, aki a város egyik központjának számító Deák téren lakik. Ugyan a szabályok szerint műkörmöshöz és fodrászhoz is el lehetne menni – és Sopron híres arról, hogy osztrák szomszédaink évtizedek óta ezekért a szolgáltatásokért (is) járnak át –, most zömében ezek az üzletek is zárva tartanak. Akárcsak a szintén népszerű magánfogászatok többsége és a ruhaboltok. A korábban zsúfolt kocsmák is lehúzták a rolót, ennek hatására viszont szintén változott az utcakép.”

Nyugati aranyélet helyett keleti karantén

Az utóbbi években tízezrek költöztek - ha csak átmenetileg is - Sopronba, hogy szeletet kapjanak az Ausztriában dolgozó, több ezer eurót kereső magyarok egyre kisebb tortájából. A koronavírus azonban egyik hétről a másikra kiürítette a munkásszállókat, itt-ott kocsmává alakította az utcákat és szorongással töltötte meg a mindennapokat.

Szervezés

Zentagunaras példaértékű összetartása.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom a délvidéki Zentagunaras többségében magyarok lakta falut is komoly kihívások elé állította. Az itt lakók azonban eddig jelesre vizsgáztak emberségből és összefogásból egyaránt. Több mint negyven önkéntes segíti az időseket – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Sípos Hajnalka, a zentagunarasi végrehajtó bizottság elnöke az M1 Kárpát-medence című műsorában elmondta, a jelenlegi helyzetben gyorsan sikerült megszervezniük egy önkéntes csoportot. Ezt úgy oldották meg, hogy mivel a közösségi oldalak a legnépszerűbbek manapság, létrehoztak egy Vigyázzunk egymásra – Zentagunarasért felületet, ahová feltették kérésüket, hogy szeretnének egy önkéntes közösséget létrehozni a lakosság megsegítése érdekében. Jól érzékelteti a helyiek összetartását, hogy ennek a bejegyzésnek a megjelenését követő néhány órán belül, az 1800 lelket számláló faluban több mint negyvenen jelentkeztek önkéntesnek.”

Példát szeretnének mutatni a zentagunarasiak minden kisebb településnek a Kárpát-medencében

A koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom a délvidéki Zentagunaras többségében magyarok lakta falut is komoly kihívások elé állította. Az itt lakók azonban eddig jelesre vizsgáztak emberségből és összefogásból egyaránt. Több mint negyven önkéntes segíti az időseket. Sípos Hajnalka, a zentagunarasi végrehajtó bizottság elnöke az M1 Kárpát-medence című műsorában elmondta, a jelenlegi helyzetben gyorsan sikerült megszervezniük egy önkéntes csoportot.

Kaland

Tolvai Reni húsvéti kebelcsodája.

A gyönyörű énekesnő nem finomkodott, és egyenesen a kamerába tolta a hatalmas ikreit – jelenti a Blikk Online.

„Tolvai Reni nagyon apró, sárga bikiniben üdvözli húsvét alkalmával a kedves rajongóit, akiknek a kép láttán biztos, hogy sokkal szebb napja lesz. Az énekesnő bombaformában van: a tökéletes testén élmény elkalandoznia a szemnek, míg az édes, fülig érő szájára öröm visszamosolyogni, feltehetően Reni nagyon boldog pillanatokat él át húsvét alkalmával is.”

Hű, micsoda keblek! Tolvai Reni a bájaival kíván kellemes húsvéti ünnepeket - fotó

Tolvai Reni nagyon apró, sárga bikiniben üdvözli húsvét alkalmával a kedves rajongóit, akiknek a kép láttán biztos, hogy sokkal szebb napja lesz. Az énekesnő bombaformában van: a tökéletes testén élmény elkalandoznia a szemnek, míg az édes, fülig érő szájára öröm visszamosolyogni, feltehetően Reni nagyon boldog pillanatokat él át húsvét alkalmával is.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93231/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?