Blogolj!

Blogstar kávéház

Vétek

Brüsszel távfelügyelete.

Az Európai Bizottság nem csak a felhatalmazási törvényt, hanem annak végrehajtását és az uniós alapértékek érvényesülésére vonatkozó hatásait is vizsgálni fogja – fejtette ki a Népszava Online tudósítása szerint Didier Reynders igazságügyi biztos egy keddi brüsszeli videokonferencián.

„Ha a brüsszeli testület bárhol jogsértést fog megállapítani, kötelezettségszegési eljárást indíthat, és az EU bírósága elé citálhatja a vétkesnek gondolt tagállamot. Az igazságügyi biztos már javasolta az EU horvát elnökségének, hogy a Magyarország és Lengyelország ellen zajló 7. cikkelyes eljárás keretében tűzzék napirendre a két tagország rendkívüli állapotra vonatkozó intézkedéseit a miniszterek döntéshozó fórumán. Didier Reynders mindazonáltal az uniós támogatások korlátozását vagy befagyasztását véli a leghatékonyabb nyomásgyakorlási eszköznek a jogállami normáknak ellenszegülő kormányokkal szemben. Az erről szóló rendelettervezetről egyelőre viták folynak a tagállamközi EU Tanácsban.”

A kormány „minden lépését" figyeli az EU

Az Európai Bizottság nem csak a felhatalmazási törvényt, hanem annak végrehajtását és az uniós alapértékek érvényesülésére vonatkozó hatásait is vizsgálni fogja - fejtette ki Didier Reynders igazságügyi biztos egy keddi brüsszeli videokonferencián, amelynek az volt a témája, hogy a koronavírus veszélyt jelent-e a liberális demokráciára.

Csúcs

Az Orbán-kormány rekordtámogatottsága.

A gyors és határozott járványügyi intézkedések kapcsán az Origo.hu szerint kijelenthető, hogy soha nem látott támogatottsága van az Orbán-kormány lépéseinek.

„Az Orbán-kormány mostani támogatottságának a növekedése abból is fakad, hogy nemcsak követik az eseményeket, hanem aktívan lépnek fel – mondta Kiszelly Zoltán az Origónak annak kapcsán, hogy az elmúlt hetekben történelmi csúcsra emelkedett a kormány intézkedéseinek a támogatottsága. Ennek a jó példája, hogy a kabinet a bevált patrióta gazdaságpolitikát folytatja, nem a lakosságot terheli, hanem szétosztja a terheket, amelyekből így az erősebb vállakra is jut - tette hozzá. Nagy Dániel arról beszélt, hogy pár önjelölt kapitány torkaszakadtából követeli ugyan, hogy forduljunk más irányba, azonban krízisek idején az emberek szeretik egy kézben, méghozzá egy már bizonyított kézben tartani a kormánykereket.”

Soha nem látott támogatottsága van az Orbán-kormány lépéseinek

Az Orbán-kormány mostani támogatottságának a növekedése abból is fakad, hogy nemcsak követik az eseményeket, hanem aktívan lépnek fel - mondta Kiszelly Zoltán az Origónak annak kapcsán, hogy az elmúlt hetekben történelmi csúcsra emelkedett a kormány intézkedéseinek a támogatottsága.

Rangsor

Magyarország biztonsága.

A tudományos kutatásokkal is foglalkozó Deep Knowledge Group közzétett egy ranglistát arról, mely ország lakosai érezhetik magukat a legnagyobb biztonságban a jelenlegi helyzetben. A lista készítésénél azt vették figyelembe, hogy az egyes kormányok milyen hatékonyan kezelik a koronavírus-járvány egészségügyi oldalát – foglalja össze a Magyar Hírlap Online.

„A rangsort egyébként a már nagyon korán radikális intézkedéseket bevezető Izrael vezeti, mögötte pedig Németország és Dél-Korea található. Magyarország az igencsak előkelő 14. helyen áll, ha csak Európát nézzük, akkor pedig hazánk a negyedik legbiztonságosabb hely. A németeken kívül Svájc (11.) és Ausztria (12.) előz meg minket ebből a szempontból. Egy másik listán sorra veszik a járvány szempontjából legkockázatosabb helyeket is. Itt Olaszország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Spanyolország és Franciaország van az első öt helyen.”

Magyarország a negyedik legbiztonságosabb hely Európában

Az adatelemzők kigyűjtötték, hogy az egyes országokban mikor vezették be az első korlátozó intézkedéseket, milyen szigorúak az utazási korlátozások, a polgárok milyen mértékben tartják be a szabályokat, rendelkezésre áll-e elegendő teszt, illetve milyen a kórházak felszereltsége - írja a 24.hu. A vizsgálatból, és így a listáról is kimaradtak az afrikai és a dél-amerikai országok.

Jelentőség

Az álhírek térhódítása.

A koronavírus-járvány megjelenése óta egyre több álhír jelenik meg az internetes felületeken. Az álhírgyártók a köznyugalom megzavarására alkalmas tartalmaknak kattintásvadász címeket adnak, hogy minél több, alkalmanként több százezer felhasználóhoz jussanak el – elemez a Hirado.hu.

„Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ ügyvezető igazgatója a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában elmondta, az intézet munkatársai minden reggel összegyűjtik az elmúlt huszonnégy órában az online felületeken és a közösségi médiában megjelent koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a fontos témákat, azt keresve, hogy mely témák formálják a közvéleményt, legyen az akár valós vagy valótlan hír. Hozzátette, mind a valós, mind a valótlan hírek terjesztésének megvan a jelentősége. A közvélemény formálásában érdemes látni azt, hogy melyek azok a fajsúlyosabb kérdések, problémák, amelyek a járvánnyal kapcsolatban beszédtémát jelentenek. A napi összegzésekből kiderült, hogy leginkább a valós tények foglalkoztatják az embereket, de sajnos akár szándékosan, akár pedig óvatlanul, olyan hírek is megjelennek a közösségi médiában, amelyek első ránézésre is valótlan állításnak minősülnek.”

Bárki szembetalálkozhat álhírekkel a közösségi médiában

A koronavírus-járvány megjelenése óta egyre több álhír jelenik meg az internetes felületeken. Az álhírgyártók a köznyugalom megzavarására alkalmas tartalmaknak kattintásvadász címeket adnak, hogy minél több, alkalmanként több százezer felhasználóhoz jussanak el. Szakértők szerint mivel a kijárási korlátozás miatt mindenki otthon tölti az idejét, az internetes portálokon próbál tájékozódni, emiatt jelenleg nem lehet elkülöníteni egy csoportot, amelynek tagjaira kimondottan veszélyes lenne az álhírek terjedése.

Kritika

Vasvári Vivien feljelentése.

Az Instagram-oldalán fakadt ki a Feleségek luxuskivitelben sztárja – számol be róla a Blikk Online.

„Vasvári Vivien megelégelte, hogy Puzsér Róbert az írásaiban nyilvánosan kritizálja. A közösségi oldalán fejtette ki a véleményét erről, illetve arról, hogy mindez miért bántja őt annyira. Vivien azt is hangsúlyozta, hogy nem kíván belemenni egy médiaháborúba, valamint, hogy az ügyben jogi lépéseket tett.”

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/betelt-a-pohar-luxus-vivien-feljelentest-tett/f3j8642

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93322/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?