Blogolj!

Blogstar kávéház

Forrás

Az Európai Parlament frontális támadása.

Erősödik az európai nyomás a magyar kormányon: a parlament szankciókat követel, a bizottsági elnök folyamatos és alapos vizsgálatot ígér – írja a Népszava Online.

„Az Európai Parlament 'az európai értékekkel teljességgel összeegyeztethetetlennek tartja a magyar kormány döntését a rendkívüli állapot határozatlan idejű meghosszabbítására, a határidő nélküli rendeleti kormányzás bevezetésére és a Parlament ellenőrző szerepének a gyengítésére'. Így fogalmaz az az állásfoglalás-tervezet, amelyet az uniós képviselő-testület ezen a héten készül elfogadni a koronavírus-járvány és következményei elleni küzdelemről. A lapunk birtokába jutott szöveget az Európai Néppárt (EPP), a Szocialisták és Demokraták, az Újítsuk meg Európát és a Zöldek frakcióvezetői nyújtották be a csütörtöki és pénteki 'virtuális' plenáris ülésre. Parlamenti források arról tájékoztatták a Népszavát, hogy a határozat-tervezetet az EPP-sek többsége valószínűleg támogatni fogja.”

Az Európai Parlament is rámozdult Orbánék rendkívüli felhatalmazására - szankciót javasolnak a túlhatalom ellen

Nyolc óra alatt több mint 18 ezer új fertőzöttet regisztráltak, ezzel meghaladta a kétmilliót a hivatalosan elismert betegek létszáma. Már világszerte 2000984 koronavírus-fertőzöttet tartanak számon - derült ki szerda délután, a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem i nteraktív járványtérképéből és összesítéséből.

Reprodukció

Németország fokozatos lazítása.

Április 20-án megkezdik a koronavírus-járvány lassítására bevezetett korlátozások fokozatos lazítását Németországban a szövetségi kormány és a tartományi kormányok szerdán kötött megállapodása szerint – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„A lazítások hatását folyamatosan nyomon követik, és ezentúl kéthetente ülnek össze – videókonferenciára – a szövetségi kormány vezetői a tartományi kormányfőkkel. A következő megbeszélést április 30-án tartják. A korlátozásokat rendkívüli óvatossággal kell lazítani, mert igen törékeny a járványügyi helyzet, és a veszély nem enyhül a védőoltás és a vírus által okozott betegség gyógymódjainak kifejlesztéséig – mondta Angela Merkel kancellár a szerdai tanácskozás után Berlinben tartott tájékoztatón. Rámutatott, hogy a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) legutóbbi számításai szerint a március közepe óta bevezetett korlátozásokkal sikerült az 1 körüli szintre szorítani az úgynevezett reprodukciós rátát (R0 érték), ami azt jelenti, hogy egy fertőzött átlagosan már csak egy további embernek adja tovább a vírust. (Az RKI számításai szerint ez a ráta a február 25-én kezdődött járvány első szakaszában az 5-öt, néha a 7-et is elérte.) Ez komoly siker, de csak 'apró lépésekkel' lehet haladni tovább, mert ha az R0 1,3-ra emelkedik, akkor már júniusra túlterheli az egészségügyi ellátórendszert a betegek tömege. Ha az R0 1,2-re emelkedik, akkor júliusra terhelődik túl a rendszer, ha pedig 1,1-re, akkor októberre nem lesz elég kapacitás a betegek ellátására – fejtette ki a kancellár.”

Április 20-tól lazítják a korlátozásokat Németországban

Április 20-án megnyithatnak a 800 négyzetméternél kisebb értékesítési területű kiskereskedelmi üzletek, ha üzemeltetőik biztosítják, hogy nem alakul ki torlódás a boltban, és sor a bejáratoknál. Mérettől függetlenül megnyithatnak az autókereskedések, kerékpár-szaküzletek és könyvesboltok.

Hiba

A londoni polgármester hárítása.

Egyre több londoni buszvezető hal meg, a baloldali polgármester továbbra sem csinál semmit – jelenti az Origo.hu.

„A munkáspárti, pakisztáni származású londoni polgármester, Sadiq Khan által vezetett önkormányzat irányítása alatt álló Transport for London (TfL) tömegközlekedési vállalat munkatársai közül már 21-en meghaltak az új típusú koronavírus-fertőzéssel összefüggésben álló megbetegedésekben. Ebből 15 buszvezető volt. Khan továbbra sem vállalja semmiért a felelősséget, és érzelgős stílusban posztol a közösségi oldalaira, akárcsak budapesti szövetségese, Karácsony Gergely. Ha mégis meg kell nevezni egy konkrét felelőst a Londonban kialakult áldatlan állapotokért, a polgármester azt a nacionalizmusban találja meg, tehát véletlenül sem a saját hibás, és amúgy is megkésett, kevés számú döntéseiben.”

Egyre több londoni buszvezető hal meg, a baloldali polgármester tétlen

A munkáspárti, pakisztáni származású londoni polgármester, Sadiq Khan által vezetett önkormányzat irányítása alatt álló Transport for London (TfL) tömegközlekedési vállalat munkatársai közül már 21-en meghaltak az új típusú koronavírus-fertőzéssel összefüggésben álló megbetegedésekben. Ebből 15 buszvezető volt. Khan továbbra sem vállalja semmiért a felelősséget, és érzelgős stílusban posztol a közösségi oldalaira, akárcsak budapesti szövetségese, Karácsony Gergely.

Minőség

Az éttermek online túlélése.

Az éttermek és a kávézók üzletpolitikáját is átalakította a koronavírus. A kijárási korlátozás miatt beülni már sehová sem lehet. A vendég délután 3-ig bemehet ugyan az étterembe, de csak elvitelre rendelhet ételt. Sok étteremnek ezért a túlélését jelenti a házhosszállítás – így a Hirado.hu.

„Márciusban több mint 900 étterem jelentkezett hozzánk, hogy szeretne szállítani, ezáltal tulajdonképpen 50 százalékkal megnőtt az elérhető éttermek száma. Több nagy világmárka is, de helyi kis éttermek is csatlakoztak hozzánk, és ez a szám folyamatosan bővül. Ezenfelül pedig több mint 600 futárpartnerrel szerződtünk le márciusban, illetve áprilisban eddig. Annak is köszönhetően, hogy egyrészt ezt a nagy létszámú új éttermi bázist ki tudjuk szolgálni, illetve a megszokott minőséget tudjuk nyújtani – fejtette ki Patai Zoltán a NetPincér ügyvezetője.”

Az éttermek és a kávézók üzletpolitikáját is átalakította a koronavírus

Az éttermek és a kávézók üzletpolitikáját is átalakította a koronavírus. A kijárási korlátozás miatt beülni már sehová sem lehet. A vendég délután 3-ig bemehet ugyan az étterembe, de csak elvitelre rendelhet ételt. Sok étteremnek ezért a túlélését jelenti a házhosszállítás. Az otthoni karantén idején ugyanis sokan házhoz rendelik az ételt - hangzott el az M1 Híradójában.

Forma

Nagy Adri mélypontja.

Nem érzi a kellő motivációt, ami az otthoni edzést illeti – számol be róla a Blikk Online.

„Az énekesnő, ahogy valószínűleg számtalan, karanténban ragadt nőtársa is, lendületét vesztette az online tornát illetően. Nagy Adri pici gyermeke mellett próbál formában maradni, sok kitartást kívánunk neki.”

Nagy Adri mélypontra jutott

Nem érzi a kellő motivációt, ami az otthoni edzést illeti. Az énekesnő, ahogy valószínűleg számtalan, karanténban ragadt nőtársa is, lendületét vesztette az online tornát illetően. Nagy Adri pici gyermeke mellett próbál formában maradni, sok kitartást kívánunk neki.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93374/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?