Blogolj!

További két évig szükség lehet majd a társadalmi távolságtartásra?

Nincs olyan ember a Földön, aki nem tudná, hogy milyen elővigyázatosnak kell lenni jelenleg a járvány miatt, viszont azt igen nehéz elképzelni, hogy ez akár még két évig is eltarthat. Amerikai tudósok viszont erre a következtetésre jutottak.

Akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra - állítja a Science című folyóiratban kedden megjelent tanulmányában az amerikai Harvard Egyetem egyik tudóscsoportja.

A járványügyi szakemberekből, biológusokból, orvosokból álló csoport videokonferencián is ismertette kutatási eredményeit, amelyek

szerint szakaszosan és különböző intenzitással, de továbbra is szükség lesz a társadalmi távolságtartásra annak érdekében, hogy ne törjön ki ismét az új típusú koronavírus járványa.

 
Az ismeretlen vírus a legnagyobb veszélyforrás

A tudósok modellezték a mostani járványt. Abból a feltételezésből indultak ki, hogy ez is idényjellegű, mint a koronavírus többi fajtája által okozott vagy akár az egyszerű influenza. Csakhogy a szimulációs kísérleteknél kiderült a többi között az is, hogy az új típusú koronavírusnak, a SARS-Cov-2-nek több ismeretlen jellemzője van. Így például még nem sikerült megállapítani, hogy az egyszer már felgyógyult betegnél kialakul-e immunitás, és ha igen, mennyi ideig tart.

A társadalmi távolságtartás időnkénti bevezetése valószínűleg nem lesz elégséges ahhoz, hogy a SARS-Cov-2 vírus az Egyesült Államokban megmaradjon a kórházak intenzív osztályain belül. Gyógyszerek és hatékony kezelések hiányában a társadalmi távolságtartásra kétségtelenül szükség lesz

-mondta Stephen Kissler biokémikus és matematikus.

Védőoltás a megoldás

A kutatócsoport tagjai szerint a távolságtartás gyakorlatát csakis akkor lehet majd mellőzni, amikor felfedezték a hatékony kezelési módszereket vagy a megfelelő védőoltást.

 

Addig a járvány fellángolásának elkerülésére - változó helyeken és változó időtartammal - muszáj lesz fenntartani ezt a gyakorlatot.

Marc Lipsitch járványügyi szakember elég ijesztő és sötét jövőt vázolt fel a vírussal kapcsolatban, mikor kifejtette, hogy a távolságtartás felfüggesztése közötti időszakokban a koronavírus-járvány nemcsak fellángol, hanem a korábbinál minden alkalommal hevesebb és pusztítóbb lesz, és a vírus egyre szélesebb körben - köztük egészen fiatalok között is - szedi majd áldozatait. Ez azonban a szakember szerint lehetővé teheti a népesség csoportimmunitásának vagy a kollektív immunitásnak a kialakulását is.

A tudósok ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a túlzó társadalmi távolságtartás káros is lehet, mert megakadályozza a kollektív immunitás kialakulását.

Az új típusú koronavírus egyelőre ismeretlen, de biztos, hogy hosszú ideig nem tűnik el - erre a következtetésre jutottak a Harvard Egyetem kutatói.

(borító: David Ramos/Getty Images)

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93332/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,koronavírus
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Attila
Attila 2020-04-18 18:03:28
KAPITÁLIS AGYMOSÁS (COVID-19): "a zsidó JOG = GOJ vért kíván"!!!
Kire/kikre vonatkoznak/vonatkozhatnának valójában az ún. „Magyarország Kormánya” kényszerítő döntései?!

A kérdés felvetése bármikor indokolt, de különösen most, miután a statisztika lebuktatta a vészpropagandát, miszerint

2015-ben az első negyedévben 5620, NAPONTA átlagosan 62 ember halt meg csak az influenza járványban (KSH – demográfiai változások),

legtöbben idősek, és ugyanez a "Magyarország" fedőnevű vállalkozás mégsem keltett pánikot, nem uszította rá a lakosságot az idősekre, nem vezetett be kijárási korlátozást, nem zárta le a közösségi tereket, nem fenyegetőzött a rendőrséggel és a katonasággal, nem döntötte romba a kis és középvállalkozásokat, nem szüntette meg magyar vállalkozások munkahelyeinek ezreit, most viszont ezt teszi úgy, hogy semmilyen bizonyítékkal nem szolgál a külön erre a célra létrehozott weboldalán.

Most a propagandával sikerült elérniük, hogy ma már az emberek egymást tartják fogva, egymás szabadságát korlátozzák csak azért, mert a propaganda médiában azt mondják, amiről ugye köztudott, hogy soha nem hallgatja el a tényeket, és mindig az igazat mondja. :)

A statisztika, a bizonyítékok hiánya, és az ellentmondásos közlemények hatására egyre többen gondolhatják úgy, hogy ezek az intézkedések indokolatlanok, és ha azok, akkor már csak egy logikai lépés kell ahhoz, hogy felmerüljön az a gyanú, hogy az intézkedéseket csupán valamilyen hátsó szándék vezérli.

Az ember szabad akaratából is betart szabályokat, például a közlekedési szabályok jelentős részét, ha az a józan belátás szerint indokolt, és az életet szolgálja.
Ellenben az már nem a józan ész szerinti szabálykövetés, hanem ostobaság, ha valaki a piros lámpánál órák óta áll, és várja, hogy zöldre váltson csak mert az a szabály,.

Mennyi ideig fogunk várni a piros lámpánál, hogy a „Magyarország” fedőnevű gazdasági társaság főbábjai a lámpát zöldre váltsák?

Csak idő kérdése, és az emberek megjelennek a köztereken. A „Magyarország” fedőnevű magáncég rendőrség nevű magánhadserege pedig, amikor a magáncég rendelkezéseire hivatkozik, szembesülhet a nagyon is helyénvaló kérdéssel, hogy:

----------------------------------------------------------------------------
Kire is vonatkoznak ennek a magánszervezetnek az intézkedései?
-----------------------------------------------------------------------------

I. Kiindulási feltételek:

1. Szem előtt tartjuk, de nem hangsúlyozzuk az ember valódi státuszát, vagyis azt, hogy a személy nem ember és az ember nem személy, hanem itt és most csak a személyekre koncentrálunk.

2. Egy kis időre most eltekintünk az Alaptörvény érvénytelenségétől, mert nincs jelentősége ebben a kérdésben.

3. A személy egy, a jog által létrehozott fikció, melyet a „személyi adatokkal” azonosítanak, így csak jogi szempontból létezik függetlenül attól, hogy a személy adatai hol, hogyan, milyen formában, és hány példányban vannak leírva. Most eltekintünk a 2012. január 1. óta kreált új személyektől.

4. A jogszabályok a személyt jelölik meg jogalanynak.

5. A „Magyarország” fedőnevű megszálló magánszervezetet feltéve, de nem megengedve, itt és most de facto államnak tekintjük.

II. Levezetés

Az Alaptörvénnyel, a benne deklarált „jogfolytonosságot megszakító alkotmányos fordulat”-tal, egy nem jogfolytonos, tehát NEM JOGUTÓD de facto államot hoztak létre, ezért mint nem jogutód állam nem tudta megszüntetni a Magyar Köztársaságot. A Magyar Köztársaság tehát nem szűnt meg, és jog szerint jelenleg is az a Magyar Állam, ennek megfelelően az ország területe felett a Magyar Köztársaság joga erősebb, mint a de facto államé, mert időben előbb volt, mint amaz.
„Qui prior est tempore, potior est jure”.

2012. január 1. óta, amikortól ezt a „Magyarország” nevű de facto államot működtetik, helyzetüknél fogva birtokukban van a Magyar Köztársaság személyi adat nyilvántartása és úgy tesznek, mintha az övék lenne.

Jogi szempontból viszont ezt úgy kell tekinteni, hogy minden eredeti személyről, mely a Magyar Köztársaság jogrendjének jogalanya, a „Magyarország” nevű de facto állam létrehozott egy másolat személyt a saját jogrendjének jogalanyaként. A két személy nem azonos és mindkettő más állam jogrendjének hatálya alá tartozik, ám az úgynevezett „személyi adatok” alapján nem különböztethetők meg egymástól.

A „Magyarország” nevű de facto állam által működtetett hatóságoknak és hivataloknak kell bizonyítaniuk, hogy az általuk megszólított személy az a személy, amelyik az ő jogrendjükben jogalany, és nem pedig az az eredeti személy, amely a Magyar Köztársaság jogrendjének jogalanya. Az eredeti személy pedig nem lehet automatikusan jogalany a 2012. évtől alkalmazott másik jogrendben.

III. Egy kis bónusz az ún. „devizahiteleseknek” :)

A jogfolytonosság hiánya, és ebből a személyek különbözőségének kérdése számos más jogi kérdést is felvet. Ilyen például az összes olyan szerződés, amit az eredeti személy nevében kötöttek, de a másolat személyen kérik számon, ami értelemszerűen jogellenes, hiszen a másolat személy nem szerződő fél. Ugyanígy nem lehet szerződő fél az eredeti személy a másolat nevében kötött szerződések esetén.

A dolog pikantériája az is, hogy a jogfolytonosság hiánya miatt a Magyar Köztársaságban bejegyzett cégek, és a „Magyarország” nevű de facto államban ugyanolyan adatokkal nyilvántartott cégek között sincsen jogfolytonosság (a cég ugyanolyan fikció, mint a személy), vagyis ezek mind páronként különböző jogi személyek még ha azonos adatokkal rendelkeznek is. Lásd a Kiindulási feltételek 3. pontját, ami jogi személyekre is vonatkozik, csak a nyilvántartást nevezik másképp!

Például az OTP Bank a Magyar Köztársaságban nem szűnt meg, a „Magyarország” nevű de facto államban nyilvántartott OTP Bank pedig egy másik cég. Aki a Magyar Köztársaságban levő OTP-vel szerződést kötött, annak nincs szerződése a „Magyarország”-ban nyilvántartott OTP-vel és vice versa. De igaz ez minden szerződésre, és igaz ez az állam szerződéseire is.

IV. Konklúzió
A „Magyarország Kormánya” rendeleteinek számonkérése esetén az első kérdés tehát a jogalanyiság kérdése: vajon hogyan állapítja meg a számonkérő a számonkért személy jogalanyiságát?
https://www.youtube.com/watch?v=sdKeWbpg5rc
Válaszolok
István 2020-04-16 20:45:07
Minden tiszteletem a Harvard kutatóinak, de én erről mást gondolok ! A járvány nem így működik, a vírus egy idő után "természetessé" fog válni a populációban, elér egy bizonyos populáció-immunitás szintet , majd sporadikusan fel-felüti a fejét, azoknál a személyeknél, ahol a személyes immunitás nem éri el a megfelelő szintet. Pl. felnövekvő újabb generációk, immungyenge egyének, egyéb betegséggel terheltek. Ezért nem is lesz javasolt ( nem beszélve a társadalmi hátrányairól ) a túlzott távolságtartás. Az emberek nagy részének folyamatosan találozni kell majd a vírussal, hogy fennt maradjon egy alap szint a populációban. Nem én vagyok a "ki, ha én nem", de 41 éves állatorvosi tapasztalat és szakértő kollégáim véleménye is ezt aalapozza meg. Az állatorvoslásban ez minden napos, hiszen egy csomó pl. kutyabetegség járványtani lefolyása is ezt mutatja. Mivel sokan nem oltatnak ezek ellen , minden oltatlan kutyának meg kellene betegedni, de szerencsére ez nem mindig így van. Persze a vírusok idővel módosulva is visszatérhetnek, de ezért folyamatosan "elkülöníteni " az embereket nem hiszem, hogy jó megoldás lenn. Természetesen a védőoltások segíthetnek,de azért a SARS-CoV2 már itt lesz !
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Müller Cecília: Sehol nem terhelődnek majd túl az egészségügyi intézmények

2020.10.28. 12:15
Mindenkinek jut influenzaoltás és a kórházakban sem lesz túlterheltség – ígérte Müller Cecília. 

A koronavírus miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése

2020.10.28. 11:55
Pedig elég fontos lett volna, hiszen ma volt tervben, hogy visszavonja a közgyűlés a maszkviselési rendeletet, ugyanis a korábbi fővárosi rendeletet …

Elhunyt 43 krónikus beteg, 2291 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.10.28. 08:55
2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Szigorodott a belépés a hévízi önkormányzatnál

2020.10.27. 16:50
Mint az ismeretes, a koronavírus-járvány második hullámának emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon ez pedig újabb szigorításokat követel. A helyzet alól senki sem …

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Ezeket a cikkeket olvastad már?