Blogolj!

Blogstar kávéház

Eljárás

Az Európai Parlament súlyos üzenete.

Megszavazta az EP a koronavírus-járvány elleni összeurópai fellépést. Az állásfoglalásban két paragrafust is szentelnek az uniós értékek tiszteletben tartásának, illetve a magyar és a lengyel kormány „az európai értékekkel teljes mértékben összeegyeztethetetlen” lépéseinek – tudósít a Népszava Online.

„A határozatban az EP az uniós normákkal összeegyeztethetetlen lépések közé sorolja a magyar kormány azon döntését, hogy határozatlan időre meghosszabbítja a szükségállapotot, felhatalmazza a kormányt rendeleti kormányzásra határozatlan időre, és gyengíti az Országgyűlés rendkívüli felügyeletét. A parlament ezért 'felszólítja az Európai Bizottságot, hogy sürgősen értékelje, hogy a rendkívüli intézkedések összhangban vannak-e az uniós Szerződésekkel, és teljes mértékben használja ki az összes rendelkezésre álló uniós eszközt és szankciót e súlyos és tartós jogsértés kezelésére, beleértve a költségvetési eszközöket is'. A képviselő-testület emellett sürgeti a kormányközi EU Tanácsot is, hogy ismét tűzze napirendjére a folyamatban lévő, 7. cikk szerinti eljárással kapcsolatos vitákat és eljárásokat.”

Megszavazta az EP a koronavírus-járvány elleni összeurópai fellépést

Az állásfoglalásban két paragrafust is szentelnek az uniós értékek tiszteletben tartásának, illetve a magyar és a lengyel kormány "az európai értékekkel teljes mértékben összeegyeztethetetlen" lépéseinek. Megszavazta az Európai Parlament a koronavírus-világjárvány és a következményei elleni összehangolt uniós fellépésről szóló állásfoglalást, amelyben két paragrafust is szentelnek az uniós értékek tiszteletben tartásának, illetve a magyar és a lengyel kormány "az európai értékekkel teljes mértékben összeegyeztethetetlen" lépéseinek.

Fertőzés

Olaszország reménykeltő adatai.

Az új koronavírus-fertőzöttek száma több mint harmadára csökkent, és a járvány kezdete óta most a legmagasabb a gyógyultaké Olaszországban – írja a Magyar Hírlap Online.

„Olaszországban nagy mértékben csökkent az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma, a halottaké még mindig magas, ez utóbbi egy nap alatt 575-tel nőtt és elérte a 22 745-t. Az új fertőzöttek száma viszont több mint harmadára csökkent, és a járvány kezdete óta most a legmagasabb – 2563 – a napi új gyógyultak száma, amely így túllépte a 42 ezret. Az új fertőzöttek száma 355 volt az egy nappal ezelőtti 1189-hez képest. Az aktív fertőzöttek száma elérte a 106 962-t.”

Reménykeltő adatok érkeztek a járványról Olaszországból

Az SARS-CoV-2 vírus okozta szövődményekben világszerte 147 632-en haltak bele, a fertőzöttek száma 2 188 194, a gyógyultaké pedig 556 734. A fertőzöttek száma országok szerinti felosztásban a legnagyobb az Egyesült Államokban, ahol 672 293 ember tesztje lett pozitív péntek estig, a halálos áldozatok száma 33 325, a gyógyultaké 56 243 a Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

Bántás

Soros sorozatos pénzügyi botrányai.

A milliárdos spekulánsról és magyarországi embereiről közöl elemzést az Origo.hu.

„Miután Soros György az elmúlt hetekben megpróbálta megtámadni a forintot és ezt a nem ellenzéki médiumok meg is írták, az Index és a többi, hasonló internetes újság egymást félrelökdösve, a másikra licitálva hűségéről biztosította a milliárdos spekulánst. Természetesen túlteljesítésben az Indexet lehetetlen felülmúlni: először arról közöltek vezető helyen egy hosszadalmas cikket, hogy a szerintük filantróp és legendás Soros ráadásul még jelentős filozófus is, majd csütörtöki nyitó cikkük az volt, hogy bár nincs kizárva, de szerintük Soros mégsem bántja a forintot. Térjünk erre is vissza, de azért foglaljuk csak össze röviden Soros néhány emlékezetes pénzügyi botrányát! Igen, ismét. Nem árt újból és újból elővenni.”

Soros György, a spekuláns - és magyarországi emberei

Miután Soros György az elmúlt hetekben megpróbálta megtámadni a forintot és ezt a nem ellenzéki médiumok meg is írták, az Index és a többi, hasonló internetes újság egymást félrelökdösve, a másikra licitálva hűségéről biztosította a milliárdos spekulánst.

Kritizálás

Az ellenzék felelőtlensége.

Szakértők szerint bármely ország miniszterelnökének akkor érdemes foglalkoznia az ellenzék irányából megfogalmazott kritikákkal, javaslatokkal, amikor azoknak van politikai szempontból is érdemi részük. Azonban ez Magyarországra egyelőre nem jellemző – állítja a Hirado.hu.

„Az ellenzék rendre megkérdőjelezi a kormány intézkedéseit, melyeket a koronavírus-járvány lassítására, fékezésére tett, tesz. A közösségi médiában folyamatosak azok a megszólalások, amelyek kritizálják az egészségügyet, a kormány gazdasági intézkedéseit a veszélyhelyzetben. Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában elmondta, az ellenzék ezekben a megnyilvánulásaiban klasszikus elemeken keresztül megpróbál túlígérni vagy éppen virtuális térben túlteljesíteni, fiktív módon hatékonyabb lenni. Hozzátette, azt sem szabad elfelejteni, hogy Karácsony Gergely főpolgármester cselekvő jelenlétével nem szembesülhetünk, látjuk a jelen helyzetet, ő és a Fővárosi Önkormányzat felelőtlensége okán gócpont alakult ki a Pesti úti idősotthonban.”

Az ellenzék kritikájával Magyarországon nem érdemes foglalkozni szakértők szerint

Szakértők szerint bármely ország miniszterelnökének akkor érdemes foglalkoznia az ellenzék irányából megfogalmazott kritikákkal, javaslatokkal, amikor azoknak van politikai szempontból is érdemi részük. Azonban ez Magyarországra egyelőre nem jellemző, hiszen az elmúlt négy évben nem volt olyan érdemi javaslat az ellenzéki oldalról, amelyet komolyan lehetett volna venni.

Emlék

Tóth Gabi anyatejes csodái.

Az énekesnő igazán különleges csecsebecsékkel ajándékozta meg magát – számol be róla a Blikk Online.

„Formabontó vállalkozásra talált rá Tóth Gabi. A Miu Anyatej Ékszer Manufaktúra ugyanis anyatejből készített kiegészítőkkel igyekszik segíteni a kismamáknak, hogy örökre megőrizhessék szülés utáni emlékeiket. A különleges ajánlatra maga Tóth Gabi is lecsapott, aki nyakláncot és gyűrűt is készített magának, előbbibe pedig a kislánya, Hannaróza nevét is belegravíroztatta. A végeredményt meg is osztotta rajongóival a közösségi oldalán. 'Ilyen csodálatos ékszerbe zárt emléket álmodni sem tudtam volna. Anyatejem, amivel Hannarózát táplálom, örökké megmarad és büszkén viselem' – írja posztjában az énekesnő.”

Elképesztő: saját anyatejéből készült ékszerekben pózol Tóth Gabi - fotó

A fiatal édesanya örök emléket készítetett magának / Fotó: Grnák László Az énekesnő igazán különleges csecsebecsékkel ajándékozta meg magát. Formabontó vállalkozásra talált rá Tóth Gabi. A Miu Anyatej Ékszer Manufaktúra ugyanis anyatejből készített kiegészítőkkel igyekszik segíteni a kismamáknak, hogy örökre megőrizhessék szülés utáni emlékeiket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93474/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?