Blogolj!

Blogstar kávéház

Átcsábítás

Orbán Viktor legyőzhetősége.

Amerikai kampányguruk tonnaszám írják a cikkeket arról, hogyan lehet megbuktatni Donald Trumpot. Konferenciákat szerveznek, és tucatnyi könyvet raktak össze. A metódust érdemes követni, érdemes Magyarországon is elkezdeni az ellenzéki műhelymunkát – elemez a Népszava Online.

„A jó hír: Orbán nem tud választást nyerni. Egy közepesen felkészült és közepesen jól szervezett ellenzékkel szemben nincs esélye. Azért, mert az életünknek nincs egyetlen olyan szegmense, ahol Orbán és az ország jól teljesítene. Tízéves kormányzása teljes kudarc, és tíz magyarból hét érzi úgy, hogy gyenge és kiszolgáltatott. A rossz hír: az ellenzék mindezek ellenére képes elveszteni a választást. A 2022-es választáson 5-5,5 millióan fogunk szavazni. Jelenleg 2,3-2,7 millió ember támogatja Orbánt. Az ellenzék feladata világos: 200 ezer szavazót kell leszakítania a Fideszről, és egy részüket az ellenzéki oldalra csábítani. A szavazók átcsábítása rendkívül nehéz és lassú folyamat. Másfél, de inkább két év kitartó és konzisztens kampányt követel.”

2022: Orbán legyőzhető

Amerikai kampányguruk tonnaszám írják a cikkeket arról, hogyan lehet megbuktatni Donald Trumpot. Konferenciákat szerveznek, és tucatnyi könyvet raktak össze. A metódust érdemes követni, érdemes Magyarországon is elkezdeni az ellenzéki műhelymunkát. A jó hír: Orbán nem tud választást nyerni. Egy közepesen felkészült és közepesen jól szervezett ellenzékkel szemben nincs esélye.

Következtetés

A párizsi főpolgármester látványpolitizálása.

Még a saját dolgozóival sem törődik Párizs baloldali főpolgármestere, rengeteg köztük a fertőzött, de ő inkább ablakkoncertet szervez – mutatja be az Origo.hu.

„2020. január 1-jén Anne Hidalgo egy 30 perces, Champs-Élysées-n rendezett gigantikus fényjátékkal köszöntötte az új évet. A látványos zenével kísért fény-és tűzijátékot élőben közvetítette a BFMTV televízió, a látottak alapján ország-világ azt érezhette, hogy Franciaország egyetlen városból, Párizsból áll. Legalábbis ezt a következtetést vonta le az opinion.internationale.com, kiemelve, hogy Párizs neve folyamatosan feltűnt az előadás során, miközben az új évi köszöntőnek elvileg mindenkihez szólnia kellett volna. Könnyű idézni egy nagy francia írót: a baloldal a látványpolitizáláshoz mindig értett, igaz, a valódi feladatok megoldásához kevésbé. Ezt Jean d'Ormesson mondta egyik utolsó interjújában, Macron elnöki győzelmét követően.”

Párizs főpolgármestere semmit sem tett a járvány elterjedése ellen

2020. január 1-én Anne Hidalgo egy 30 perces, Champs-Élysées-n rendezett gigantikus fényjátékkal köszöntötte az új évet. A látványos zenével kísért fény-és tűzijátékot élőben közvetítette a „BFMTV" televízió, a látottak alapján ország-világ azt érezhette, hogy Franciaország egyetlen városból, Párizsból áll.

Munka

A honvédség szívós védekezése.

A magyar katonák is aktívan részt vesznek a járvány elleni védekezésben – számol be róla a Hirado.hu.

„Mindeközben a Magyar Honvédség erői részt vesznek a dél határ biztosításában, továbbá az északi és nyugati határon is ott vannak a katonák. A humanitárius korridor fenntartásában is támogatják a rendőrök munkáját. A katonai rendészek több településen járőrtevékenységgel segítik a biztonság fenntartását, emellett a katonák raktárak őrzés-védelmében is segítenek, 51 kórháznál pedig a kórházparancsnoki posztot látják el.”

A magyar katonák is aktívan részt vesznek a járvány elleni védekezésben

A magyar katonák is aktívan részt vesznek a járvány elleni védekezésben - hangsúlyozta Ruszin Romulusz a Honvédelmi operatív törzs vezetőhelyettese a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Beszámolt arról is, hogy a Magyar Honvédség katonái befejezték a fővárosi Pesti úti idősotthon fertőtlenítését.

Gyűjtés

Szalai Ádám nagylelkű adománya.

Mintegy 30 millió forintot adományozott a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez Szalai Ádám, a Mainz futballcsapatának magyar válogatott támadója – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„A 32 éves csatár az általa alapított Játékidő alapítványon keresztül gyűjtött össze körülbelül 85 ezer eurót, azaz körülbelül 30 millió forintot, amelyet kórházaknak, sürgősségi szolgálatoknak és gyermeksegély-szervezeteknek adományozott.”

Szalai Ádám 30 millió forintot adományozott a koronavírus elleni harcra

A 32 éves csatár az általa alapított Játékidő alapítványon keresztül gyűjtött össze körülbelül 85 ezer eurót, azaz körülbelül 30 millió forintot, amelyet kórházaknak, sürgősségi szolgálatoknak és gyermeksegély-szervezeteknek adományozott - írja a Bild nyomán a Nemzeti Sport. Szalai a német lapnak elmondta, mindig igyekszik személyesen is részt venni az akciókon, de most nem tudott jelen lenni, így telefonon irányította a projektet.

Napirend

Görbicz Anita játékos főzőcskéje.

Görbicz Anita (36) próbálja a jót meglátni abban, hogy a koronavírus-járvány miatt sok időt tölt párjával, a korábbi válogatott labdarúgóval, Vincze Ottóval (45) és fiukkal a négy fal között – olvasható a Blikk Online cikkében.

„– Próbálok napirendet tartani, ez a leghasznosabb a gyermekemnek és nekem is. Megvan az ideje mindennek, a közös főzőcskézéstől kezdve a játékon át az edzésig. Nem esik nehezemre a munka elvégzése, sőt. A tréningek alatt máshogy fárad el az ember, erre pedig szükségem van – tette hozzá az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes kiválóság. – Nem mondom, hogy néha nem hiányzik a kézilabda, a közös készülés a keret tagjaival, de összességében kifejezetten jól bírom az otthonlétet.”

„Nem mondom, hogy néha nem hiányzik a kézilabda" - Görbicz Anita elárulta: így éli meg az anyaszerepet az otthoni karanténban

Győr - „Egy édesanyának sosem megterhelő, hogy otthon legyen a szeretteivel, így természetesen nekem sem az. A kisfiam, Boldizsár nagyon boldog, hogy rengeteg időt tölthetünk együtt" - mondta Görbicz Anita (36), aki próbálja a jót meglátni abban, hogy a koronavírus-járvány miatt sok időt tölt párjával, a korábbi válogatott labdarúgóval, Vincze Ottóval (45) és fiukkal a négy fal között.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93503/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?