Blogolj!

Müller Cecília: Folyamatosan növekszik a kórházban ápoltak száma

Az Operatív Törzs hétvégén sem pihen: ma is megtartották a szokásos koronavírus-járvánnyal kapcsolatos napi tájékoztatást. Mutatjuk a részleteket!

Ruszin Romulusz dandártábornok nyitotta a szombati sajtótájékoztatót, aki elmondta, hogy további 4 vállalthoz lettek kiirányítva katonák, így már 104 cégnél nyújtanak segítséget. A szóban forgó cégek munkája mind létfontosságú a koronavírus elleni védekezésben/kezelésében nyújtott munkához. A dandártábornok azt is elmondta, hogy befejeződött a Pesti úti idősotthon szakszerű fertőtlenítése, valamint hogy a magyar katonák között nincs fertőzött.

Végezetül ismertette, hogy a Magyar Honvédség továbbra is részt vesz a határok védelmében, valamint a rendőrök munkáját és a rendfenntartást is segítik.

Müller Cecília a szombati sajtótájékoztatón köszönetet mondott a Honvédség munkatársainak, amiért elvégezték a Pesti úti idősotthon fertőtlenítését. Ismertette, hogy 1834 fertőzött személyt tartunk Magyarországon nyilván. Emlékeztetett, hogy továbbra is növekedés várható a fertőzöttek számában, robbanásra azonban még nem kell számítani, bár arra is felkészültek. Sajnos az elhunytak száma is nőtt: az elmúlt 24 órában újabb 16 krónikus beteg hunyt el, így 172-re tehető az elhunytak száma.

Sajnos növekszik a kórházban ápoltak száma is: az elmúlt napokban 100-al nőtt a számuk, így ez most 829 főt jelent. Közülük is 60 fő van lélegeztető gépen. A kórházba kerülések száma is növekedő tendenciát mutat. A Pesti úti otthonban megfertőzöttek közül már 21 személy halt bele a járványba. Éppen ezért még most, hétvégén is zajlanak az egész országban az idősotthonok tesztelése.

Jelen pillanatban 18 szociális intézményben tudnak koronavírusos fertőzöttekről: 386 gondozott és 45 gondozó mutatott pozitív koronavírus-tesztet. Az idős ápoltak közül pedig 33 fő hunyt el.

WHO útmutatásának megfelelően többször is tesztelik a Pesti úti idősotthon lakóit, több hullámban. Továbbra is nagyon indokolt, hogy ügyeljünk az idősekre. Változatlanul Budapest és Pest megye bír a kiemelkedő fertőzöttségi szinttel.

Kiss Róbert elmondta, hogy a polgármesterek erre a hétvégére is jogosultságot kaptak további kijárási szigorítások bevezetésére.

Ezen a hétvégén is, mint minden nap, ma is jelen vannak a rendőrök a közterületeken, hogy betartassák a kijárási korlátozásokat, továbbra is ellenőrzik a hatósági házikarnténokat, valamint a boltok megfelelő működését.

Jó hír, hogy a hatósági házikarnténban lévők száma is folyamatosan csökken, jelenleg 12150, ami tegnaphoz képest 250-el kevesebb. Ez annak köszönhető, hogy a korábban külföldről hazatérőknél fokozatosan lejár a 14 napos karantén idő. Üzletek ellen szabálytalan nyitva tartás miatt 150 alkalommal indítottak eljárás.

Kiss Róbert arról is beszámolt, hogy a mai napon 4 teherjárat érkezik a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a felszerelések súlya 22 tonna.

Újságírói kérdésre Müller Cecília elmondta, hogy azoknak akik nem egy háztartásban élnek, de egy autóval járnak dolgozni, ajánlott a maszk viselése, valamint, ha tehetik, akkor a sofőr melletti ülést hagyják üresen.

Az országos tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy felkészüljünk a legrosszabb forgatókönyvre is, hiszen nem szeretnének Magyarországon Olaszországhoz hasonló képeket látni.

(Borító: nepszava.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93483/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Magyar Honvédség,Magyarország,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szigorodott a belépés a hévízi önkormányzatnál

2020.10.27. 16:50
Mint az ismeretes, a koronavírus-járvány második hullámának emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon ez pedig újabb szigorításokat követel. A helyzet alól senki sem …

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Felrobbantotta magát egy felfegyverkezett embercsempész Vitnyédnél

2020.10.26. 17:20
Öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, miközben a rendőrök elől menekült.

Az őszi szünetben megkezdődött az iskolák fertőtlenítése

2020.10.26. 13:00
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó …

Kamugeri benézte: vissza kell vonnia a fővárosnak a maszkhasználatról szóló rendeletét

2020.10.26. 11:50
Az ugyanis az Alaptörvénybe ütközik. Bár Budapest fura ura büszkén hirdeti, hogy a fővárosban elsők között vezették …

Négyszáznál is több határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.10.26. 10:50
A migránsokat továbbra sem érdekli az egyre súlyosabb járvány helyzet: 440 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák az …

Meghalt 47 beteg, 2316-tal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.10.26. 09:25
Ezzel az azonosított fertőzöttek száma átlépte a 61 ezret, az aktív fertőzöttek száma 43 600.

Szomorú vasárnap: 3149 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

2020.10.25. 09:35
3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 35 krónikus beteg.

1820 fővel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.10.24. 09:30
Egy nap leforgása alatt 38 honfitársunk halt meg a koronavírus-járványban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?