Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszély

A kormány adólenyúlása.

Tovább nyirbálják a települések adóbevételeit a járvány miatti védekezésre hivatkozva. A Göd mellett épülő Samsung akkumulátorgyárat és adóit az ellenzéki vezetésű várostól a fideszes Pest megyei önkormányzathoz sorolják – értetlenkedik a Népszava Online.

„Ezeknek a kormánydöntéseknek a szükségességére mindeddig semmi nem utalt. Sem az önkormányzatoknál, sem konkrétan Gödön semmiféle jel nem mutatkozott arra, hogy önmagában a helyhatósági illetékesség akadályozná a társaságok túlélését, fejlődését vagy bármely más járványhelyzeti intézkedést. Ugyanígy teljességgel alaptalannak tűnik, hogy a helyi adóbevételek egyszerű elvétele mennyiben segítené a nem létező akadályok elhárítását. (A településeket ugyanakkor alkalmasint csődbe dönti.) A Samsung SDI-egység, természetesen rendkívül szigorú óvintézkedések mellett, de a járvány megjelenése óta változatlanul üzemelt. Sem a cég, sem az önkormányzat nem helyezett kilátásba vírushelyzet miatti leállást. Egyáltalán nem látszik, a jelenlegi vírushelyzetben miért jelentene jobb megoldást az, ha a kormány egyszerűen elveszi a helyhatóságoktól legnagyobb adóbefizetőjüket és a gyárak területét. A dél-koreai gyártó egyébként tavaly döntött az egység 390 milliárd forintos bővítéséről, amivel a külgazdasági és külügyminisztérium októberi közlése szerint további 1200 munkahelyet teremtenének. (Most már 2500-ról beszélnek.)”

Göd, a „különleges övezet"

Tovább nyirbálják a települések adóbevételeit a járvány miatti védekezésre hivatkozva. A Göd mellett épülő Samsung akkumulátorgyárat és adóit az ellenzéki vezetésű várostól a fideszes Pest-megyei önkormányzathoz sorolják. A veszélyhelyzet kihirdetése óta a kormány újabb és újabb, egyre durvább lépéseket tesz az önkormányzati rendszer leépítésére - értékelte a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke a gödi ipari övezetből származó adóbevételek elvonását a településtől.

Törődés

Pikó András káoszpolitikája.

Nemcsak a balliberális Fővárosi Önkormányzat követ el súlyos hibákat a koronavírus-járvány elleni védekezésben, több budapesti kerület is előrébb valónak tartja aktuálpolitikai érdekeit az emberek életénél, egészségénél – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Amióta Pikó András lett Józsefváros polgármestere, botrányt botrányra halmoz a balliberális városvezetés. Sajnálatos módon ez a veszélyhelyzet idején sincs másként. Bár a járvány terjedését úgy lehet leginkább lassítani, ha mindenki, aki csak teheti, otthon marad, Pikó ennek ellenére nem halasztotta el a segélyosztást, így az önkormányzat épülete előtt hosszú sorok alakultak ki, ami értelemszerűen növelte a fertőzés veszélyét. A városvezető felelőtlen döntése nem csupán a kerület lakóinak egészségét tette kockára, hanem a kijárási korlátozás szabályait is megszegte. A segélyosztások mellett a józsefvárosi városvezetés azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy a koronavírus veszélyével nem törődve olyan kerületi lakásokba költözteti a hajléktalanokat, amiket épp azért nem használnak már évek óta, mert alkalmatlanok a lakhatásra, jelen helyzetben pedig csak növelik a fertőzés kockázatát.”

Lakbéremelés és új adók

Amióta Pikó András lett Józsefváros polgármestere, botrányt botrányra halmoz a balliberális városvezetés. Sajnálatos módon ez a veszélyhelyzet idején sincs másként. Bár a járvány terjedését úgy lehet leginkább lassítani, ha mindenki, aki csak teheti, otthon marad, Pikó ennek ellenére nem halasztotta el a segélyosztást, így az önkormányzat épülete előtt hosszú sorok alakultak ki, ami értelemszerűen növelte a fertőzés veszélyét.

Bukás

A párizsi migránsnegyed zavargásai.

Egy balesetből bandaháború tört ki a francia fővárosban, mindez a járvány kellős közepén – olvasható az Origo.hu-n.

„Súlyos zavargások törtek ki szombatról vasárnapra virradó éjjel Párizs egyik elővárosában, az elsősorban migránsok lakta Seine-Saint-Denis megyével szomszédos Villeneuve-La-Garenne nevű elővárosban, miután egy rendőr – több szemtanú szerint szándékosan – rányitotta (az egyébként jelöletlen) autója ajtaját a mellette nagy sebességgel elhaladó motorosra. (Villeneuve-La-Garenne nagy része jobb közbiztonságú előváros, de ahol a rendőri túlkapás történt, az az előváros migránsnegyede.) A motort vezető fiatalember nem viselt bukósisakot, gyorsan ment, így hatalmasat esett, majd egy oszlopnak ütközött. Jogi értelemben a rendőr egyébként elütötte a motorost.”

Utcai zavargások Párizs migránsnegyedében - videó

Nem állt meg a rendőrök felszólítása ellenére sem egy motoros Párizs egyik közeli elővárosában, az egyik bevándorlónegyedben, Villeneuve-La-Garenne-ben. Mindez a koronavírus miatti kijárási tilalom idején. Ezután az egyik rendőrautó sofőrje - kétségtelenül kegyetlenül - szándékosan akkor nyitotta ki az ajtaját, amikor megelőzte a motorost. A motorost így elütötte (voltaképpen leütötte az ajtóval), aki összevissza törte magát.

Döntés

A forint elspekulálása.

Hónapok óta spekulálnak a forinttal. A spekulánsok több ezermilliárd forintot tettek fel short pozíciókba. A Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testülete újabban akár minden héten változtathatja a kamatot – elemez a Hirado.hu.

„Azt is elmondta, hónapok óta tapasztaljuk, hogy spekulálnak a forintra. Hozzátette, a Magyar Nemzeti Bank ábrakészlete alapján kiderült, több ezermilliárd forintot tettek fel short pozíciókba. Ez röviden azt jelenti, hogy átmenetileg arra fogadtak a tőzsdén, hogy a forint veszíteni fog értékéből, amin majd jót lehet nyerni. Sajnos ez be is következett – tette hozzá. A forint árfolyamának alakulása a tényleges makrogazdasági helyzetet tükrözi – mondta. Hozzátette, április negyedike a magyaroknak különleges nap, hiszen ezen a napon volt a tetőzése a forint árfolyamának az euróval szemben. Ez úgy következhetett be, hogy a Magyar Nemzeti Bank hozott egy hatékony döntést, megemelte a kamatokat.”

Hónapok óta spekulálnak a forinttal

A spekulánsok több ezermilliárd forintot tettek fel short pozíciókba. A Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testülete újabban akár minden héten változtathatja a kamatot. A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes) A spekuláció olyan kockázatos vállalkozás, amely gyorsan akar nagy hasznot realizálni - írja a gazdasági szakszótár.

Összhang

Demcsák Zsuzsa legintimebb magánélete.

Ritkán enged betekintést féltve őrzött magánéletébe a műsorvezetőnő, ám most kivételt tett: budai otthonában kalauzolta körbe a kamerákat Demcsák Zsuzsa, aki gyermekeit és indiai férjét, Krishant is megmutatta – olvasható a Blikk Online-on.

„– Nagyon érdekes, hogy csak a gyerekekről akartam vele beszélni, és akkor rólam beszéltünk. Én azt hittem, a gyerekek a legfontosabbak, és persze, azok is, félreértés ne essék. Csak a gyerekek akkor vannak jól, ha én jól vagyok. És, ha én rosszul vagyok, vagy vacak napom van, azt mernem kell elmondanom nekik – fogalmazott Demcsák Zsuzsa. A képkocákon jól észrevehető, hogy a műsorvezetőnő családja milyen jól összeszokott az elmúlt hónapokban. Úgy tervezik, amint vége a karanténnak, közös családi programot csinálnak.”

Kivételt tett: legintimebb magánéletébe engedett betekintést Demcsák Zsuzsa

Ritkán enged betekintést féltve őrzött magánéletébe a műsorvezetőnő, ám most kivételt tett: budai otthonában kalauzolta körbe a kamerákat Demcsák Zsuzsa, aki gyermekeit és indiai férjét, Krishant is megmutatta. Magánéletének egy szeletét osztja meg a tévénézőkkel Demcsák Zsuzsa. A műsorvezetőnő, akire az Ázsia Expressz 2 forgatása alatt talált rá a szerelem, a TV2 #maradjotthon című doku-realityjének hétfői esti adásban enged betekintést legintimebb magánéletébe.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93564/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Attila
Attila 2020-04-20 14:34:02
KAPITÁLIS AGYMOSÁS (COVID-19): "a zsidó JOG = GOJ vért kíván"!!!
ORBÁN, MINT MEGÁTALKODOTT HATALOM MÁNIÁKUS DIKTÁTOR NEM CSAK AKKOR HAZUDIK HA A SZÁJA JÁR!!!
Kire vonatkoznak „Magyarország Kormánya” döntései?

A kérdés felvetése bármikor indokolt, de különösen most, miután a statisztika lebuktatta a vészpropagandát, miszerint

2015-ben az első negyedévben 5620, NAPONTA átlagosan 62 ember halt meg csak az influenza járványban (KSH – demográfiai változások),

legtöbben idősek, és ugyanez a "Magyarország" fedőnevű vállalkozás mégsem keltett pánikot, nem uszította rá a lakosságot az idősekre, nem vezetett be kijárási korlátozást, nem zárta le a közösségi tereket, nem fenyegetőzött a rendőrséggel és a katonasággal, nem döntötte romba a kis és középvállalkozásokat, nem szüntette meg magyar vállalkozások munkahelyeinek ezreit, most viszont ezt teszi úgy, hogy semmilyen bizonyítékkal nem szolgál a külön erre a célra létrehozott weboldalán.

Most a propagandával sikerült elérniük, hogy ma már az emberek egymást tartják fogva, egymás szabadságát korlátozzák csak azért, mert a propaganda médiában azt mondják, amiről ugye köztudott, hogy soha nem hallgatja el a tényeket, és mindig az igazat mondja. :)

A statisztika, a bizonyítékok hiánya, és az ellentmondásos közlemények hatására egyre többen gondolhatják úgy, hogy ezek az intézkedések indokolatlanok, és ha azok, akkor már csak egy logikai lépés kell ahhoz, hogy felmerüljön az a gyanú, hogy az intézkedéseket csupán valamilyen hátsó szándék vezérli.

Az ember szabad akaratából is betart szabályokat, például a közlekedési szabályok jelentős részét, ha az a józan belátás szerint indokolt, és az életet szolgálja.
Ellenben az már nem a józan ész szerinti szabálykövetés, hanem ostobaság, ha valaki a piros lámpánál órák óta áll, és várja, hogy zöldre váltson csak mert az a szabály,.

Mennyi ideig fogunk várni a piros lámpánál, hogy a „Magyarország” fedőnevű gazdasági társaság főbábjai a lámpát zöldre váltsák?

Csak idő kérdése, és az emberek megjelennek a köztereken. A „Magyarország” fedőnevű magáncég rendőrség nevű magánhadserege pedig, amikor a magáncég rendelkezéseire hivatkozik, szembesülhet a nagyon is helyénvaló kérdéssel, hogy:

----------------------------------------------------------------------------
Kire is vonatkoznak ennek a magánszervezetnek az intézkedései?
-----------------------------------------------------------------------------

I. Kiindulási feltételek:

1. Szem előtt tartjuk, de nem hangsúlyozzuk az ember valódi státuszát, vagyis azt, hogy a személy nem ember és az ember nem személy, hanem itt és most csak a személyekre koncentrálunk.

2. Egy kis időre most eltekintünk az Alaptörvény érvénytelenségétől, mert nincs jelentősége ebben a kérdésben.

3. A személy egy, a jog által létrehozott fikció, melyet a „személyi adatokkal” azonosítanak, így csak jogi szempontból létezik függetlenül attól, hogy a személy adatai hol, hogyan, milyen formában, és hány példányban vannak leírva. Most eltekintünk a 2012. január 1. óta kreált új személyektől.

4. A jogszabályok a személyt jelölik meg jogalanynak.

5. A „Magyarország” fedőnevű megszálló magánszervezetet feltéve, de nem megengedve, itt és most de facto államnak tekintjük.

II. Levezetés

Az Alaptörvénnyel, a benne deklarált „jogfolytonosságot megszakító alkotmányos fordulat”-tal, egy nem jogfolytonos, tehát NEM JOGUTÓD de facto államot hoztak létre, ezért mint nem jogutód állam nem tudta megszüntetni a Magyar Köztársaságot. A Magyar Köztársaság tehát nem szűnt meg, és jog szerint jelenleg is az a Magyar Állam, ennek megfelelően az ország területe felett a Magyar Köztársaság joga erősebb, mint a de facto államé, mert időben előbb volt, mint amaz.
„Qui prior est tempore, potior est jure”.

2012. január 1. óta, amikortól ezt a „Magyarország” nevű de facto államot működtetik, helyzetüknél fogva birtokukban van a Magyar Köztársaság személyi adat nyilvántartása és úgy tesznek, mintha az övék lenne.

Jogi szempontból viszont ezt úgy kell tekinteni, hogy minden eredeti személyről, mely a Magyar Köztársaság jogrendjének jogalanya, a „Magyarország” nevű de facto állam létrehozott egy másolat személyt a saját jogrendjének jogalanyaként. A két személy nem azonos és mindkettő más állam jogrendjének hatálya alá tartozik, ám az úgynevezett „személyi adatok” alapján nem különböztethetők meg egymástól.

A „Magyarország” nevű de facto állam által működtetett hatóságoknak és hivataloknak kell bizonyítaniuk, hogy az általuk megszólított személy az a személy, amelyik az ő jogrendjükben jogalany, és nem pedig az az eredeti személy, amely a Magyar Köztársaság jogrendjének jogalanya. Az eredeti személy pedig nem lehet automatikusan jogalany a 2012. évtől alkalmazott másik jogrendben.

III. Egy kis bónusz az ún. „devizahiteleseknek” :)

A jogfolytonosság hiánya, és ebből a személyek különbözőségének kérdése számos más jogi kérdést is felvet. Ilyen például az összes olyan szerződés, amit az eredeti személy nevében kötöttek, de a másolat személyen kérik számon, ami értelemszerűen jogellenes, hiszen a másolat személy nem szerződő fél. Ugyanígy nem lehet szerződő fél az eredeti személy a másolat nevében kötött szerződések esetén.

A dolog pikantériája az is, hogy a jogfolytonosság hiánya miatt a Magyar Köztársaságban bejegyzett cégek, és a „Magyarország” nevű de facto államban ugyanolyan adatokkal nyilvántartott cégek között sincsen jogfolytonosság (a cég ugyanolyan fikció, mint a személy), vagyis ezek mind páronként különböző jogi személyek még ha azonos adatokkal rendelkeznek is. Lásd a Kiindulási feltételek 3. pontját, ami jogi személyekre is vonatkozik, csak a nyilvántartást nevezik másképp!

Például az OTP Bank a Magyar Köztársaságban nem szűnt meg, a „Magyarország” nevű de facto államban nyilvántartott OTP Bank pedig egy másik cég. Aki a Magyar Köztársaságban levő OTP-vel szerződést kötött, annak nincs szerződése a „Magyarország”-ban nyilvántartott OTP-vel és vice versa. De igaz ez minden szerződésre, és igaz ez az állam szerződéseire is.

IV. Konklúzió
A „Magyarország Kormánya” rendeleteinek számonkérése esetén az első kérdés tehát a jogalanyiság kérdése: vajon hogyan állapítja meg a számonkérő a számonkért személy jogalanyiságát?
https://www.youtube.com/watch?v=sdKeWbpg5rc
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?