Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszély

A kormány adólenyúlása.

Tovább nyirbálják a települések adóbevételeit a járvány miatti védekezésre hivatkozva. A Göd mellett épülő Samsung akkumulátorgyárat és adóit az ellenzéki vezetésű várostól a fideszes Pest megyei önkormányzathoz sorolják – értetlenkedik a Népszava Online.

„Ezeknek a kormánydöntéseknek a szükségességére mindeddig semmi nem utalt. Sem az önkormányzatoknál, sem konkrétan Gödön semmiféle jel nem mutatkozott arra, hogy önmagában a helyhatósági illetékesség akadályozná a társaságok túlélését, fejlődését vagy bármely más járványhelyzeti intézkedést. Ugyanígy teljességgel alaptalannak tűnik, hogy a helyi adóbevételek egyszerű elvétele mennyiben segítené a nem létező akadályok elhárítását. (A településeket ugyanakkor alkalmasint csődbe dönti.) A Samsung SDI-egység, természetesen rendkívül szigorú óvintézkedések mellett, de a járvány megjelenése óta változatlanul üzemelt. Sem a cég, sem az önkormányzat nem helyezett kilátásba vírushelyzet miatti leállást. Egyáltalán nem látszik, a jelenlegi vírushelyzetben miért jelentene jobb megoldást az, ha a kormány egyszerűen elveszi a helyhatóságoktól legnagyobb adóbefizetőjüket és a gyárak területét. A dél-koreai gyártó egyébként tavaly döntött az egység 390 milliárd forintos bővítéséről, amivel a külgazdasági és külügyminisztérium októberi közlése szerint további 1200 munkahelyet teremtenének. (Most már 2500-ról beszélnek.)”

Göd, a „különleges övezet"

Tovább nyirbálják a települések adóbevételeit a járvány miatti védekezésre hivatkozva. A Göd mellett épülő Samsung akkumulátorgyárat és adóit az ellenzéki vezetésű várostól a fideszes Pest-megyei önkormányzathoz sorolják. A veszélyhelyzet kihirdetése óta a kormány újabb és újabb, egyre durvább lépéseket tesz az önkormányzati rendszer leépítésére - értékelte a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke a gödi ipari övezetből származó adóbevételek elvonását a településtől.

Törődés

Pikó András káoszpolitikája.

Nemcsak a balliberális Fővárosi Önkormányzat követ el súlyos hibákat a koronavírus-járvány elleni védekezésben, több budapesti kerület is előrébb valónak tartja aktuálpolitikai érdekeit az emberek életénél, egészségénél – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Amióta Pikó András lett Józsefváros polgármestere, botrányt botrányra halmoz a balliberális városvezetés. Sajnálatos módon ez a veszélyhelyzet idején sincs másként. Bár a járvány terjedését úgy lehet leginkább lassítani, ha mindenki, aki csak teheti, otthon marad, Pikó ennek ellenére nem halasztotta el a segélyosztást, így az önkormányzat épülete előtt hosszú sorok alakultak ki, ami értelemszerűen növelte a fertőzés veszélyét. A városvezető felelőtlen döntése nem csupán a kerület lakóinak egészségét tette kockára, hanem a kijárási korlátozás szabályait is megszegte. A segélyosztások mellett a józsefvárosi városvezetés azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy a koronavírus veszélyével nem törődve olyan kerületi lakásokba költözteti a hajléktalanokat, amiket épp azért nem használnak már évek óta, mert alkalmatlanok a lakhatásra, jelen helyzetben pedig csak növelik a fertőzés kockázatát.”

Lakbéremelés és új adók

Amióta Pikó András lett Józsefváros polgármestere, botrányt botrányra halmoz a balliberális városvezetés. Sajnálatos módon ez a veszélyhelyzet idején sincs másként. Bár a járvány terjedését úgy lehet leginkább lassítani, ha mindenki, aki csak teheti, otthon marad, Pikó ennek ellenére nem halasztotta el a segélyosztást, így az önkormányzat épülete előtt hosszú sorok alakultak ki, ami értelemszerűen növelte a fertőzés veszélyét.

Bukás

A párizsi migránsnegyed zavargásai.

Egy balesetből bandaháború tört ki a francia fővárosban, mindez a járvány kellős közepén – olvasható az Origo.hu-n.

„Súlyos zavargások törtek ki szombatról vasárnapra virradó éjjel Párizs egyik elővárosában, az elsősorban migránsok lakta Seine-Saint-Denis megyével szomszédos Villeneuve-La-Garenne nevű elővárosban, miután egy rendőr – több szemtanú szerint szándékosan – rányitotta (az egyébként jelöletlen) autója ajtaját a mellette nagy sebességgel elhaladó motorosra. (Villeneuve-La-Garenne nagy része jobb közbiztonságú előváros, de ahol a rendőri túlkapás történt, az az előváros migránsnegyede.) A motort vezető fiatalember nem viselt bukósisakot, gyorsan ment, így hatalmasat esett, majd egy oszlopnak ütközött. Jogi értelemben a rendőr egyébként elütötte a motorost.”

Utcai zavargások Párizs migránsnegyedében - videó

Nem állt meg a rendőrök felszólítása ellenére sem egy motoros Párizs egyik közeli elővárosában, az egyik bevándorlónegyedben, Villeneuve-La-Garenne-ben. Mindez a koronavírus miatti kijárási tilalom idején. Ezután az egyik rendőrautó sofőrje - kétségtelenül kegyetlenül - szándékosan akkor nyitotta ki az ajtaját, amikor megelőzte a motorost. A motorost így elütötte (voltaképpen leütötte az ajtóval), aki összevissza törte magát.

Döntés

A forint elspekulálása.

Hónapok óta spekulálnak a forinttal. A spekulánsok több ezermilliárd forintot tettek fel short pozíciókba. A Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testülete újabban akár minden héten változtathatja a kamatot – elemez a Hirado.hu.

„Azt is elmondta, hónapok óta tapasztaljuk, hogy spekulálnak a forintra. Hozzátette, a Magyar Nemzeti Bank ábrakészlete alapján kiderült, több ezermilliárd forintot tettek fel short pozíciókba. Ez röviden azt jelenti, hogy átmenetileg arra fogadtak a tőzsdén, hogy a forint veszíteni fog értékéből, amin majd jót lehet nyerni. Sajnos ez be is következett – tette hozzá. A forint árfolyamának alakulása a tényleges makrogazdasági helyzetet tükrözi – mondta. Hozzátette, április negyedike a magyaroknak különleges nap, hiszen ezen a napon volt a tetőzése a forint árfolyamának az euróval szemben. Ez úgy következhetett be, hogy a Magyar Nemzeti Bank hozott egy hatékony döntést, megemelte a kamatokat.”

Hónapok óta spekulálnak a forinttal

A spekulánsok több ezermilliárd forintot tettek fel short pozíciókba. A Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testülete újabban akár minden héten változtathatja a kamatot. A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes) A spekuláció olyan kockázatos vállalkozás, amely gyorsan akar nagy hasznot realizálni - írja a gazdasági szakszótár.

Összhang

Demcsák Zsuzsa legintimebb magánélete.

Ritkán enged betekintést féltve őrzött magánéletébe a műsorvezetőnő, ám most kivételt tett: budai otthonában kalauzolta körbe a kamerákat Demcsák Zsuzsa, aki gyermekeit és indiai férjét, Krishant is megmutatta – olvasható a Blikk Online-on.

„– Nagyon érdekes, hogy csak a gyerekekről akartam vele beszélni, és akkor rólam beszéltünk. Én azt hittem, a gyerekek a legfontosabbak, és persze, azok is, félreértés ne essék. Csak a gyerekek akkor vannak jól, ha én jól vagyok. És, ha én rosszul vagyok, vagy vacak napom van, azt mernem kell elmondanom nekik – fogalmazott Demcsák Zsuzsa. A képkocákon jól észrevehető, hogy a műsorvezetőnő családja milyen jól összeszokott az elmúlt hónapokban. Úgy tervezik, amint vége a karanténnak, közös családi programot csinálnak.”

Kivételt tett: legintimebb magánéletébe engedett betekintést Demcsák Zsuzsa

Ritkán enged betekintést féltve őrzött magánéletébe a műsorvezetőnő, ám most kivételt tett: budai otthonában kalauzolta körbe a kamerákat Demcsák Zsuzsa, aki gyermekeit és indiai férjét, Krishant is megmutatta. Magánéletének egy szeletét osztja meg a tévénézőkkel Demcsák Zsuzsa. A műsorvezetőnő, akire az Ázsia Expressz 2 forgatása alatt talált rá a szerelem, a TV2 #maradjotthon című doku-realityjének hétfői esti adásban enged betekintést legintimebb magánéletébe.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93564/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Attila
Attila 2020-04-20 14:34:02
KAPITÁLIS AGYMOSÁS (COVID-19): "a zsidó JOG = GOJ vért kíván"!!!
ORBÁN, MINT MEGÁTALKODOTT HATALOM MÁNIÁKUS DIKTÁTOR NEM CSAK AKKOR HAZUDIK HA A SZÁJA JÁR!!!
Kire vonatkoznak „Magyarország Kormánya” döntései?

A kérdés felvetése bármikor indokolt, de különösen most, miután a statisztika lebuktatta a vészpropagandát, miszerint

2015-ben az első negyedévben 5620, NAPONTA átlagosan 62 ember halt meg csak az influenza járványban (KSH – demográfiai változások),

legtöbben idősek, és ugyanez a "Magyarország" fedőnevű vállalkozás mégsem keltett pánikot, nem uszította rá a lakosságot az idősekre, nem vezetett be kijárási korlátozást, nem zárta le a közösségi tereket, nem fenyegetőzött a rendőrséggel és a katonasággal, nem döntötte romba a kis és középvállalkozásokat, nem szüntette meg magyar vállalkozások munkahelyeinek ezreit, most viszont ezt teszi úgy, hogy semmilyen bizonyítékkal nem szolgál a külön erre a célra létrehozott weboldalán.

Most a propagandával sikerült elérniük, hogy ma már az emberek egymást tartják fogva, egymás szabadságát korlátozzák csak azért, mert a propaganda médiában azt mondják, amiről ugye köztudott, hogy soha nem hallgatja el a tényeket, és mindig az igazat mondja. :)

A statisztika, a bizonyítékok hiánya, és az ellentmondásos közlemények hatására egyre többen gondolhatják úgy, hogy ezek az intézkedések indokolatlanok, és ha azok, akkor már csak egy logikai lépés kell ahhoz, hogy felmerüljön az a gyanú, hogy az intézkedéseket csupán valamilyen hátsó szándék vezérli.

Az ember szabad akaratából is betart szabályokat, például a közlekedési szabályok jelentős részét, ha az a józan belátás szerint indokolt, és az életet szolgálja.
Ellenben az már nem a józan ész szerinti szabálykövetés, hanem ostobaság, ha valaki a piros lámpánál órák óta áll, és várja, hogy zöldre váltson csak mert az a szabály,.

Mennyi ideig fogunk várni a piros lámpánál, hogy a „Magyarország” fedőnevű gazdasági társaság főbábjai a lámpát zöldre váltsák?

Csak idő kérdése, és az emberek megjelennek a köztereken. A „Magyarország” fedőnevű magáncég rendőrség nevű magánhadserege pedig, amikor a magáncég rendelkezéseire hivatkozik, szembesülhet a nagyon is helyénvaló kérdéssel, hogy:

----------------------------------------------------------------------------
Kire is vonatkoznak ennek a magánszervezetnek az intézkedései?
-----------------------------------------------------------------------------

I. Kiindulási feltételek:

1. Szem előtt tartjuk, de nem hangsúlyozzuk az ember valódi státuszát, vagyis azt, hogy a személy nem ember és az ember nem személy, hanem itt és most csak a személyekre koncentrálunk.

2. Egy kis időre most eltekintünk az Alaptörvény érvénytelenségétől, mert nincs jelentősége ebben a kérdésben.

3. A személy egy, a jog által létrehozott fikció, melyet a „személyi adatokkal” azonosítanak, így csak jogi szempontból létezik függetlenül attól, hogy a személy adatai hol, hogyan, milyen formában, és hány példányban vannak leírva. Most eltekintünk a 2012. január 1. óta kreált új személyektől.

4. A jogszabályok a személyt jelölik meg jogalanynak.

5. A „Magyarország” fedőnevű megszálló magánszervezetet feltéve, de nem megengedve, itt és most de facto államnak tekintjük.

II. Levezetés

Az Alaptörvénnyel, a benne deklarált „jogfolytonosságot megszakító alkotmányos fordulat”-tal, egy nem jogfolytonos, tehát NEM JOGUTÓD de facto államot hoztak létre, ezért mint nem jogutód állam nem tudta megszüntetni a Magyar Köztársaságot. A Magyar Köztársaság tehát nem szűnt meg, és jog szerint jelenleg is az a Magyar Állam, ennek megfelelően az ország területe felett a Magyar Köztársaság joga erősebb, mint a de facto államé, mert időben előbb volt, mint amaz.
„Qui prior est tempore, potior est jure”.

2012. január 1. óta, amikortól ezt a „Magyarország” nevű de facto államot működtetik, helyzetüknél fogva birtokukban van a Magyar Köztársaság személyi adat nyilvántartása és úgy tesznek, mintha az övék lenne.

Jogi szempontból viszont ezt úgy kell tekinteni, hogy minden eredeti személyről, mely a Magyar Köztársaság jogrendjének jogalanya, a „Magyarország” nevű de facto állam létrehozott egy másolat személyt a saját jogrendjének jogalanyaként. A két személy nem azonos és mindkettő más állam jogrendjének hatálya alá tartozik, ám az úgynevezett „személyi adatok” alapján nem különböztethetők meg egymástól.

A „Magyarország” nevű de facto állam által működtetett hatóságoknak és hivataloknak kell bizonyítaniuk, hogy az általuk megszólított személy az a személy, amelyik az ő jogrendjükben jogalany, és nem pedig az az eredeti személy, amely a Magyar Köztársaság jogrendjének jogalanya. Az eredeti személy pedig nem lehet automatikusan jogalany a 2012. évtől alkalmazott másik jogrendben.

III. Egy kis bónusz az ún. „devizahiteleseknek” :)

A jogfolytonosság hiánya, és ebből a személyek különbözőségének kérdése számos más jogi kérdést is felvet. Ilyen például az összes olyan szerződés, amit az eredeti személy nevében kötöttek, de a másolat személyen kérik számon, ami értelemszerűen jogellenes, hiszen a másolat személy nem szerződő fél. Ugyanígy nem lehet szerződő fél az eredeti személy a másolat nevében kötött szerződések esetén.

A dolog pikantériája az is, hogy a jogfolytonosság hiánya miatt a Magyar Köztársaságban bejegyzett cégek, és a „Magyarország” nevű de facto államban ugyanolyan adatokkal nyilvántartott cégek között sincsen jogfolytonosság (a cég ugyanolyan fikció, mint a személy), vagyis ezek mind páronként különböző jogi személyek még ha azonos adatokkal rendelkeznek is. Lásd a Kiindulási feltételek 3. pontját, ami jogi személyekre is vonatkozik, csak a nyilvántartást nevezik másképp!

Például az OTP Bank a Magyar Köztársaságban nem szűnt meg, a „Magyarország” nevű de facto államban nyilvántartott OTP Bank pedig egy másik cég. Aki a Magyar Köztársaságban levő OTP-vel szerződést kötött, annak nincs szerződése a „Magyarország”-ban nyilvántartott OTP-vel és vice versa. De igaz ez minden szerződésre, és igaz ez az állam szerződéseire is.

IV. Konklúzió
A „Magyarország Kormánya” rendeleteinek számonkérése esetén az első kérdés tehát a jogalanyiság kérdése: vajon hogyan állapítja meg a számonkérő a számonkért személy jogalanyiságát?
https://www.youtube.com/watch?v=sdKeWbpg5rc
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?