Blogolj!

Blogstar kávéház

Seb

A magyar gazdaság tüdőlövése.

Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy több ország tapasztalatát is figyelembe véve legyen egy kilábalási, visszatérési terve – idézi Orbán Viktort az Origo.hu.

„Orbán Viktor hozzátette: az is kérdés, hogy a most 'tüdőlövést' kapott magyar gazdaság sebei mikor gyógyulnak be. A válaszra különböző iskolák léteznek, ő a mérsékelt irányzathoz tartozik: a bekövetkező visszaesést kisebbnek látja, mint a legtöbben, a visszatérést azonban lassabbnak, mint a legoptimistábbak – közölte. Úgy gondolja, hogy jövő ilyenkor egy olyan gazdaságról lehet majd beszélni, amely azt a teljesítményt képes nyújtani, mint amit két hónappal ezelőtt.”

Orbán Viktor: Május elején várható a kilábalási terv bemutatása

Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy - több ország tapasztalatát is figyelembe véve - legyen egy kilábalási, visszatérési terve - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Mária Rádiónak adott interjúban. A kormányfő a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban úgy számol: május 3-án eléri az ország "a teljes önvédelmi képességet", és onnantól megengedheti magának, hogy lépésről lépésre megpróbáljon visszatérni a megszokott, normális élet kerékvágásába.

Kategória

Brüsszel politikailag motivált véleménye.

Nem megalapozottak azok a kritikák, amelyeket az Európai Unió intézményei vagy a tagállamok vezetői megfogalmaztak a magyar járványkezelési intézkedések kapcsán – mondja Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Hirado.hu-n.

„A központ nemrégiben elkészített kutatásában azt a megállapítást tették, hogy a magyar alkotmányos szabályrendszert és más EU-s országoknak a jelenlegi járványügyi helyzetben alkalmazott gyakorlatát vizsgálva megállapítható, hogy sok államban megfelelő szabályozás híján nem volt lehetőség alkotmányos szabályokon alapuló különleges jogrendet bevezetni. Törcsi Péter a témában elmondta, nincs olyan uniós gyakorlat, ami alapján el lehetne dönteni, hogy egy járványügyi intézkedés megfelel-e vagy nem. Hozzátette, ha mégis kritikákat fogalmaznak meg, akkor az a politikailag motivált vélemény kategóriájába esik.”

Videó: Nem megalapozottak a magyar intézkedésekkel szembeni kritikák

Nem megalapozottak azok a kritikák, amelyeket az Európai Unió intézményei vagy a tagállamok vezetői megfogalmaztak a magyar járványkezelési intézkedések kapcsán - mondta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója hétfő reggel az M1-en.

Sürgetés

Az olasz kormány végnapjai.

Az egészségügyi vészhelyzet napjaiban a felmérések szerint növekvő tendenciát mutat Giuseppe Conte olasz miniszterelnök népszerűsége, mégis egyre több politikus fogalmaz meg kritikát a kormányfő tevékenységével kapcsolatban – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Kemény bírálatokat kap Giuseppe Conte kormánya: a vesztegzár feloldását, Olaszország újraindítását bizonytalanság és bábeli zűrzavar uralja, az Európai Unióval való tárgyalások során Conte nem tudott biztató eredményt felmutatni, miközben egyre súlyosabb gazdasági lecsúszás fenyegeti az országot – vélik nemcsak az ellenzéki, hanem kormánypárti politikusok is. Pier Ferdinando Casini, az olasz képviselőház volt elnöke a Corriere della Sera hasábjain úgy nyilatkozott, a kormány jelenlegi állapotában nem maradhat fenn, egy, legfeljebb két hónapja van hátra. A súlyos gazdasági nehézségek azonnali megoldást sürgetnek, ellenkező esetben nincs menekvés sem a kormányerőknek, sem az ellenzéknek – mondta a centrista politikus. Hasonló véleményen van számos szociáldemokrata (PD-s) képviselő is, akik szerint nem az a kérdés, hogy a kormányváltás megtörténik-e, hanem hogy mikor.”

Végnapjait élheti az olasz kormány

Kemény bírálatokat kap Giuseppe Conte kormánya: a vesztegzár feloldását, Olaszország újraindítását bizonytalanság és bábeli zűrzavar uralja, az Európai Unióval való tárgyalások során Conte nem tudott biztató eredményt felmutatni, miközben egyre súlyosabb gazdasági lecsúszás fenyegeti az országot - vélik nemcsak az ellenzéki, hanem kormánypárti politikusok is.

Fordulat

Az olajpiac beomlása.

Beomlott az olajpiac, nincs hol tárolni a nyersanyagot. A koronavírus-járvány gazdasági leállást, a leállás az olajfelhasználás drasztikus csökkenését okozta – mutatja be a Népszava Online.

„Nagy olajárcsökkenést okozott hétfőn a túltermelés befogadására alkalmas olajtározók szűkössége, az amerikai WTI nyersolaj éppen lejáró májusi kontraktusának jegyzése negatívba fordult. A koronavírus-járvány miatti gazdasági leállások jelentős mértékben csökkentették világszerte az olajfelhasználást, az olajszállítások így gyakorlatilag már a globális készleteket töltik fel. Májusra, mire életbe lép az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők között létrejött megállapodás a termelés korlátozására, az amerikai olajtározók már megtelnek. A piacon szinte mindenki igyekszik megszabadulni a májusi átvételi kötelezettségektől. Az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők együttesen májustól a tavalyi globális felhasználásnak akár ötödével csökkenthetik a világ olajtermelését.”

Beomlott az olajpiac, nincs hol tárolni a nyersanyagot

A fürdők, strandok jó nagy bajban vannak, és semmilyen mentőintézkedés nem vonatkozik rájuk. Fürdővédelmi Akciótervvel rukkolt elő a Magyar Fürdőszövetség, mivel szinte a járvány első napjától elkerülik a vendégek létesítményeiket. A legtöbb fürdőt önkormányzati cég működteti, vagy éppen egyenesen az önkormányzat, így a gazdaságvédelmi csomagok szinte egyetlen pontja sem vonatkozik ezekre, írja a hvg.hu.

Helyzet

Törőcsik András karanténja.

Nehéz helyzetben van Törőcsik András (64) a koronavírus-járvány miatt, szerettei és barátai pedig aggódnak érte. A 45-szörös válogatott újpesti focilegenda ugyanis alig mozog, a hozzá közel állók attól tartanak, hogy emiatt visszaesik az állapota – írja a Blikk Online.

„– Egy hónapja nem lehet hozzá bemenni, de ki sem jöhet a kórházból. Az első hetekben egyáltalán nem mozgott, csak az ágyban feküdt. Szerencsére most már a folyosóra kiviszik őt sétálni az osztályon dolgozó férfi ápolók, így minimális mozgásra van lehetősége – mondta a Blikknek Törőcsik Éva, a volt focista nővére. – Aggódunk persze, hogy visszaesik az állapota, noha az intézetben mindent megtesznek érte, nyugodt szívvel mondhatom, hogy jó kezekben van. Hozzátette, testvére alapvetően jól érzi magát. – Az étvágyával nincs gond, viszont van egy kisebb gyomorproblémája, ami miatt jelenleg csak pépeset ehet. Bízom benne, hogy a karantén nem viseli meg őt, noha lelkileg rendkívül nehéz lehet számára feldolgozni a jelenlegi helyzetet – árulta el Törőcsik Éva.”

Karanténba került Törőcsik a járvány miatt - Szerettei nagyon aggódnak érte

A háromszoros NB I-es bajnok egykori klasszis évekkel ezelőtt két agyműtéten is átesett, azóta Budakeszin, a Honvéd Rehabilitációs Intézetben ápolják. A világjárvány miatt vesztegzár alá került a kórház, a betegek nem mehetnek ki, illetve nem fogadhatnak látogatókat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93616/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?